Blåbærcurd (Blueberry Curd)


Blåbærcurd er en frisk og deilig blåbærkrem som smaker nydelig som fyll i kaker, gjærbakst, på vafler og scones osv.

Se også oppskrift på Lemon Curd, Jordbærcurd (Strawberry Curd) og Appelsincurd (Orange Curd).

 

Ingredienser:

 6 eggeplommer
2,5 dl sukker
1 ss revet sitronskall
0,5 dl presset sitronsaft
150 g smør
2 dl blåbærmos (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Ha eggeplommer, sukker, sitronskall og sitronsaft i en kjele. Varm opp blandingen mens du visper hele tiden. Etter hvert vil du merke at eggeblandingen blir tykkere. Fortsett å vispe hele tiden så sitronkremen ikke fester seg i bunnen. Sitronkremen skal nesten koke, men ikke helt nå kokepunktet, ellers risikerer du at den skiller seg.

Etter noen minutter kan du ta kjelen av plate. Tilsett smøret i små biter og rør til det smelter og blander seg i sitronkremen.

Ha sitronkremen i en skål og avkjøl til romtemperatur. Dekk så over med plastfolie og sett i kjøleskapet over natten. Sitronkremen vil da bli tykk i konsistensen.

Dagen etter moser du friske blåbær til en klumpfri mos (bruk stavmikser eller food processor). Mål opp 2 dl blåbærmos og vend dette i sitronkremen så du får en deilig blåbærkrem.

Ha blåbærkremen på en krukke og oppbevar i kjøleskapet.

 

 


Tips:

Det er best å bruke friske blåbær når du lager blåbærcurd for best smak og tykk konsistens på blåbærcurden.

Blåbærcurd smaker nydelig som pålegg, på vafler, scones og boller. Blåbærcurd er også nydelig som kakefyll, på marengskaker osv.

 


Blåbærcurd (Blueberry Curd)
Ingredienser

6 eggeplommer
2,5 dl sukker
1 ss revet sitronskall
0,5 dl presset sitronsaft
150 g smør
2 dl blåbærmos (se tips)

Fremgangsmåte

Ha eggeplommer, sukker, sitronskall og sitronsaft i en kjele. Varm opp blandingen mens du visper hele tiden. Etter hvert vil du merke at eggeblandingen blir tykkere. Fortsett å vispe hele tiden så sitronkremen ikke fester seg i bunnen. Sitronkremen skal nesten koke, men ikke helt nå kokepunktet, ellers risikerer du at den skiller seg.

Etter noen minutter kan du ta kjelen av plate. Tilsett smøret i små biter og rør til det smelter og blander seg i sitronkremen.

Ha sitronkremen i en skål og avkjøl til romtemperatur. Dekk så over med plastfolie og sett i kjøleskapet over natten. Sitronkremen vil da bli tykk i konsistensen.

Dagen etter moser du friske blåbær til en klumpfri mos (bruk stavmikser eller food processor). Mål opp 2 dl blåbærmos og vend dette i sitronkremen så du får en deilig blåbærkrem.

Ha blåbærkremen på en krukke og oppbevar i kjøleskapet.

Tips

Det er best å bruke friske blåbær når du lager blåbærcurd for best smak og tykk konsistens på blåbærcurden.

Blåbærcurd smaker nydelig som pålegg, på vafler, scones og boller. Blåbærcurd er også nydelig som kakefyll, på marengskaker osv.

Sesong
Allergier og preferanser
Stikkord

1 kommentar

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift