Brukere online: 64
Brukere i dag: 1417
Brukere siste 7 dager: 195582
Blåbærcurd er en frisk og deilig blåbærkrem som smaker nydelig som fyll i kaker, gjærbakst, på vafler og scones osv.
Se også oppskrift på Lemon Curd, Jordbærcurd (Strawberry Curd) og Appelsincurd (Orange Curd).
Ingredienser:
♥ 6 eggeplommer
♥ 2,5 dl sukker
♥ 1 ss revet sitronskall
♥ 0,5 dl presset sitronsaft
♥ 150 g smør
♥ 2 dl blåbærmos (se tips)
Fremgangsmåte:
Ha eggeplommer, sukker, sitronskall og sitronsaft i en kjele. Varm opp blandingen mens du visper hele tiden. Etter hvert vil du merke at eggeblandingen blir tykkere. Fortsett å vispe hele tiden så sitronkremen ikke fester seg i bunnen. Sitronkremen skal nesten koke, men ikke helt nå kokepunktet, ellers risikerer du at den skiller seg.
Etter noen minutter kan du ta kjelen av plate. Tilsett smøret i små biter og rør til det smelter og blander seg i sitronkremen.
Ha sitronkremen i en skål og avkjøl til romtemperatur. Dekk så over med plastfolie og sett i kjøleskapet over natten. Sitronkremen vil da bli tykk i konsistensen.
Dagen etter moser du friske blåbær til en klumpfri mos (bruk stavmikser eller food processor). Mål opp 2 dl blåbærmos og vend dette i sitronkremen så du får en deilig blåbærkrem.
Ha blåbærkremen på en krukke og oppbevar i kjøleskapet.
Tips:
♥ Det er best å bruke friske blåbær når du lager blåbærcurd for best smak og tykk konsistens på blåbærcurden.
♥ Blåbærcurd smaker nydelig som pålegg, på vafler, scones og boller. Blåbærcurd er også nydelig som kakefyll, på marengskaker osv.
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 6 eggeplommer
♥ 2,5 dl sukker
♥ 1 ss revet sitronskall
♥ 0,5 dl presset sitronsaft
♥ 150 g smør
♥ 2 dl blåbærmos (se tips)
Ha eggeplommer, sukker, sitronskall og sitronsaft i en kjele. Varm opp blandingen mens du visper hele tiden. Etter hvert vil du merke at eggeblandingen blir tykkere. Fortsett å vispe hele tiden så sitronkremen ikke fester seg i bunnen. Sitronkremen skal nesten koke, men ikke helt nå kokepunktet, ellers risikerer du at den skiller seg.
Etter noen minutter kan du ta kjelen av plate. Tilsett smøret i små biter og rør til det smelter og blander seg i sitronkremen.
Ha sitronkremen i en skål og avkjøl til romtemperatur. Dekk så over med plastfolie og sett i kjøleskapet over natten. Sitronkremen vil da bli tykk i konsistensen.
Dagen etter moser du friske blåbær til en klumpfri mos (bruk stavmikser eller food processor). Mål opp 2 dl blåbærmos og vend dette i sitronkremen så du får en deilig blåbærkrem.
Ha blåbærkremen på en krukke og oppbevar i kjøleskapet.
♥ Det er best å bruke friske blåbær når du lager blåbærcurd for best smak og tykk konsistens på blåbærcurden.
♥ Blåbærcurd smaker nydelig som pålegg, på vafler, scones og boller. Blåbærcurd er også nydelig som kakefyll, på marengskaker osv.
1 kommentar
Hvor lenge kan den oppbevares
Hvor lenge kan den oppbevares i kjøleskapet?
Skriv ny kommentar