Goro uten kjevling

Sponset innlegg.

Hei!

Snaaart er det jul, og i dag falt den første snøen mange steder i landet vårt. Smile

"Goro" er en av de mest tradisjonsrike julekakene vi har og betyr visst å ha "god raad".  Deigen inneholder jo mye godt av både smør og kremfløte så det kan være årsaken til navnet, og gorojernet sørger for vakkert, luksuriøst mønster på kakene. Du finner en klassisk og kjempegod oppskrift på Goro fra før her på Det søte liv.

Det er vanligvis viktig for et godt resultat at deigen kjevles ut tynt, men når tidsklemma presser på alle veier, er gode råd dyre...

 




Her skal du få et kjempesupert godt råd av meg i tilfelle du vil lage Goro uten å måtte kjevle deig i det hele tatt!  Grin

I denne oppskriften skal deigen bare settes som klatter i gorojernet og resultatet blir helt utmerket!

 

 

Ingredienser:

♥ 3 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 180 g smør
♥ 2 dl kremfløte
♥ 2,5 dl potetmel
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 0,5 ts kardemomme


Fremgangsmåte:

Pisk egg og sukker til eggedosis.

Smelt smøret og avkjøl det noe. Bland det smeltede smøret i eggedosisen.

Pisk kremfløten til krem og vend også kremen inn i røren.

Sikt i potetmel, hvetemel og kardemomme, og bland deigen forsiktig sammen.

 

 

Varm opp gorojernet på middels styrke. Spray jernet med litt formfett hvis du vil.

Legg en liten spiseskje deig i hvert kammer i gorojernet.

 

 

Stek goroene til de er gylne og gjennomstekte.

Løft de varme goroene ut av jernet og del de straks fra hverandre med et pizzahjul eller en skarp kniv.

 

 

Pass også på å renskjære kantene mens kakene er varme, så ser kakene finere ut.

 

 

PS: Avskjæret smaker kjempegodt! Wink  

 

 

Avkjøl kakene på rist til de er helt kalde.

 

 

Nydelige og lettvinte goro! 

 


Tips:

♥ Tilsett gjerne 1 ss konjakk og/eller revet skall av en halv sitron i deigen for ekstra god smak på goroen.

♥ Det er helt vanlig at deigen til goroene flyter sammen inni jernet, så du må dele dem opp og renskjære kantene når de er ferdigstekte. Der er veldig viktig at du skjærer opp kakene mens de er helt varme. Det tar ikke lang tid før de avkjøles og da blir de så sprø at de lett går i stykker når du skjærer i dem. Jeg pleier å renskjære kakene rett etter at de kommer ut av jernet og gjør meg ferdig før jeg steker de neste kakene.

ANNONSE:

Jeg bruker her gorojernet til Wilfa, som jeg er veldig fornøyd med. Gorojernet har vakkert, norsk mønster og steker 3 kaker om gangen. Gorojernet fås kjøpt i de fleste elektrobutikker og koster kr 499.

 

 

♥ De ferdigstekte kakene bør være helt kalde før de legges i en kakeboks. Da holder de seg sprø i flere uker.

 

 

Annonse: Det vakre serviset og kakeboksene er fra GreenGate.

 

Veldig kjekt å ha en kakeboks med hjemmelagde goro på lur ...  Smile

 

 

Superenkle å få til og veldig, veldig gode!

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 

Goro uten kjevling
Ingredienser

♥ 3 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 180 g smør
♥ 2 dl kremfløte
♥ 2,5 dl potetmel
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 0,5 ts kardemomme

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis.

Smelt smøret og avkjøl det noe. Bland det smeltede smøret i eggedosisen.

Pisk kremfløten til krem og vend også kremen inn i røren.

Sikt i potetmel, hvetemel og kardemomme, og bland deigen forsiktig sammen.

Varm opp gorojernet på middels styrke. Spray jernet med litt formfett hvis du vil.

Legg en liten spiseskje deig i hvert kammer i gorojernet.

Stek goroene til de er gylne og gjennomstekte.

Løft de varme goroene ut av jernet og del de straks fra hverandre med et pizzahjul eller en skarp kniv. Pass også på å renskjære kantene mens kakene er varme, så ser kakene finere ut.

Avkjøl kakene på rist til de er helt kalde.

Tips

♥ Tilsett gjerne 1 ss konjakk og/eller revet skall av en halv sitron i deigen for ekstra god smak på goroen.

♥ Det er helt vanlig at deigen til goroene flyter sammen inni jernet, så du må dele dem opp og renskjære kantene når de er ferdigstekte. Der er veldig viktig at du skjærer opp kakene mens de er helt varme. Det tar ikke lang tid før de avkjøles og da blir de så sprø at de lett går i stykker når du skjærer i dem. Jeg pleier å renskjære kakene rett etter at de kommer ut av jernet og gjør meg ferdig før jeg steker de neste kakene.

♥ De ferdigstekte kakene bør være helt kalde før de legges i en kakeboks. Da holder de seg sprø i flere uker.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

31 kommentarer

Goro er yndlings julekakene mine
Husker jeg lagde de sammen med farmor i gorojernet på plata på komfyren. Har ikke prøvd å lage de sjøl etterpå men det må jeg visst gjøre nå må jo være noen i familien som har ett jern å låne meg hvis jeg ikke vinner
Takk for en flott blogg. Her i huset må jeg lage ostekake med gelelokk til enhver anledning etter at jeg fant oppskriften din
Ha en fin dag.
Mvh
Lene

Her i huset elsker vi jul, og julebaksten er en stor og viktig del av forberedelsene. Har aldri laget goro før, synes kakene er veldig gode, så det hadde vært superstas å lage dette med barna

Jeg har aldri prøvd å lage goro før. Men vurderer å prøve i år.
Denne oppskriften ser jo veldig grei ut, så da hadde det vært stas å vinne et gorojern

Elsker å bake, elsker jul. Hadde vært koselig å bli trekt ut som vinner av gorojernet

Så veldig gode ut. Har aldri smakt goro kaker. Har ikke vært tradisjon å bake slike hjemme hos oss. Kanskje æ må prøve i år

Goro vekker mange gode barndomsminner :) Håper jeg blir den heldig vinneren!

Faren min elsker goro, men vanskelig å finne gode kjøpevarianter. Har aldri prøvd å lage da det virker så komplisert, men dette kan jeg få til - om jeg hadde et goro jern :)

Din bakeblogg er til inspirasjon og glede. Jeg synes det er hyggelig å bake. Til jul er det viktig å føre tradisjonene videre, derfor tenkte jeg å prøve meg på goro i år, i tillegg til andre slag jeg baker. Jeg har aldri hatt et gorojern og håper derfor at jeg er den heldige som kan vinne det. Det ville være stas:)
God jul!

Stekt goro,kjempelett fine kaker og kjempegode endelig blir det goro heretter til jul. Tusen takk for oppskrift.

Har prøvd oppskriften, og kakene smakte godt, men ikke Goro. Lignet mer på krumkaker. Må nok tilbake til oppskriften med utkjevling for å få den riktige smaken.
Takk for mange gode oppskrifter!

Har laget gluten- og melkefrie goro etter en svært lik oppskrift. Nydelig!!

Hei goro er snadder. Husker bestemutter lagde det i barndommen men vet ikke hvor det jærnet ble av. Håper jeg vinner

Hei, jeg er meget kjempefornøyd da jeg prøvde Goro oppskriften din. Slapp å ha melstøv og kjevling av Goro før steking og dermed sparte mye tid å steke ferdig Goro. :)

Hei! Jeg lurte på om du vet sånn ca hvor mange kaker dette blir? Og hvor lenge det tar å lage de? :)

Hei!

Jeg har problemer med at Goroene ikke blir sprø nok/ordentlig sprø. Er det noen som har tips til hvordan jeg kan få til det?
På forhånd takk!
Hilsen Kristin

Hei,

hvor mange kaker gir denne oppskriften?

har lenge "grudd" meg til å prøve å lage Goro, men med denne oppskriften gikk det orntli lett. takk for tipps og oppskrivft

Det er altfor mye smør i denne deigen og for lite mel. Tilpasset det - likevel er ikke dette noen god oppskrift som jeg vil anbefale!

Dette er ikke goro det er kromkakedeig.

Skal det bli goro mo det vere smult i deigen

No snakker jeg om gammeldags goro

Du var positiv……Det står tydelig flere steder da oppskriften blir presentert, at dette er den enkel varianten for de som ønsker goro selv i en travel hverdag/ førjulstid. Jeg har brukt denne oppskrifta mange ganger, med både meirismør og kviteseidsmør, og en skvett konjakk….blir helt nydelige goro for meg og mine, og får i tilleggg masse skryt av gjester som får smake også. Skal gå i gang med å lage årets ladning nå😊
God førjulstid til deg🤶

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift