Brukere online: 70
Brukere i dag: 1446
Brukere siste 7 dager: 195575
Hei!
Det nærmer seg påske og det er tid for store, saftige appelsiner! Også bakverk blir fantastisk godt med appelsinsmak.
Her har jeg laget store, myke hveteboller med mild appelsinsmak. Jeg har fylt dem med vaniljekrem og pyntet topplokket med melisglasur tilsatt presset appelsinsaft.
Bollene blir skikkelig myke og luftige, og smakene appelsin og vanilje harmonerer veldig godt sammen!
Oppskriften er basert på Verdens beste boller og gir 40 stk.
Ingredienser:
♥ 1 liter melk
♥ 300 g smør
♥ 250 g melis
♥ 100 g gjær
♥ revet skall av 2 appelsiner
♥ 1,5 kg hvetemel
Fyll:
♥ 5-7 dl vaniljekrem
Glasur:
♥ 5 dl melis
♥ ca 3 ss presset appelsinsaft
Pynt:
♥ kakestrøssel
Fremgangsmåte:
Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C). Rør gjæren ut i væsken. Bland i fint revet appelsinskall og deretter hvetemel (se tips). Elt deigen til den er smidig.
Trill ut bollene med en gang. Del først deigen i ca 40 jevnstore emner. Klem emnene flate mellom hendene og legg på en god klatt vaniljekrem. Brett deigen rundt vaniljekremen og trill bollene forsiktig runde. Legg bollene med skjøten ned på bakepapirdekkede stekeplater. La bollene heve lunt i 1 time.
Stek bollene midt i ovnen ved 230°C i ca 10-12 min. Avkjøl.
Rør sammen melis og presset appelsinsaft til en passe tykk melisglasur.
Smør melisglasuren på de avkjølte bollene og pynt med kakestrøssel.
Yummy!
Tips:
♥ Tilpass melmengden. Det kan hende du trenger litt mer enn det som er angitt i oppskriften. Deigen skal være god å trille og ikke løs og klissete.
♥ Bruk gjerne økologiske appelsiner, så unngår du sprøytemiddelrester fra appelsinskallet.
♥ Jeg har her brukt ferdigkjøpt vaniljekrem som fyll i bollene, men du kan så klart også bruke hjemmelaget, se oppskrift HER. Jeg liker å ha masse vaniljekrem i bollene!
♥ Bollene er fine å fryse uten glasur.
♥ Se også oppskrift på Appelsinboller og nydelig Appelsinhorn som er fylt med appelsinsyltetøy.
Herlige, myke appelsinboller med vaniljekremfyll!
♥ 1 liter melk
♥ 300 g smør
♥ 250 g melis
♥ 100 g gjær
♥ revet skall av 2 appelsiner
♥ 1,5 kg hvetemel
Fyll:
♥ 5-7 dl vaniljekrem
Glasur:
♥ 5 dl melis
♥ ca 3 ss presset appelsinsaft
Pynt:
♥ kakestrøssel
Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C). Rør gjæren ut i væsken. Bland i fint revet appelsinskall og deretter hvetemel (se tips). Elt deigen til den er smidig.
Trill ut bollene med en gang. Del først deigen i ca 40 jevnstore emner. Klem emnene flate mellom hendene og legg på en god klatt vaniljekrem. Brett deigen rundt vaniljekremen og trill bollene forsiktig runde. Legg bollene med skjøten ned på bakepapirdekkede stekeplater. La bollene heve lunt i 1 time.
Stek bollene midt i ovnen ved 230°C i ca 10-12 min. Avkjøl.
Rør sammen melis og presset appelsinsaft til en passe tykk melisglasur.
Smør melisglasuren på de avkjølte bollene og pynt med kakestrøssel.
♥ Tilpass melmengden. Det kan hende du trenger litt mer enn det som er angitt i oppskriften. Deigen skal være god å trille og ikke løs og klissete.
♥ Bruk gjerne økologiske appelsiner, så unngår du sprøytemiddelrester fra appelsinskallet.
♥ Jeg har her brukt ferdigkjøpt vaniljekrem som fyll i bollene, men du kan så klart også bruke hjemmelaget, se oppskrift her på Det søte liv.
♥ Bollene er fine å fryse uten glasur.
1 kommentar
Hei!
Hei!
Dette ser utrolig godt ut og noe jeg garantert skal lage! Spørsmålet er, hvor mange boller blir dette?
Digger virkelig bloggen din! <3
Skriv ny kommentar