Granola med mandler og tranebær


Jeg synes hjemmelaget granola er kjempegodt, og du finner allerede flere forskjellige varianter HER på bloggen.

I dag skal du få oppskriften på en veldig enkel, men meget smakfull variant. Oppskriften har jeg fått fra Mona, som er en blid og sporty mamma til en jente i klassen til min datter. Mona sa til meg at etter å ha prøvd flere forskjellige oppskrifter på granola, er det likevel alltid denne enkle grunnoppskriften hun vender tilbake til.

Porsjonen er ikke altfor stor og ingrediensene skal bare blandes raskt sammen.

 

Ingredienser:

500 g havregryn
100 g solsikkekjerner
100 g gresskarkjerner
75 g fint hakkede mandler
75 g brunt sukker
100 g flytende honning
- -
100 g tranebær
100 g tropisk fruktblanding

 

Fremgangsmåte:

Bland de tørre ingrediensene med flytende honning.

Ha blandingen utover en stekeplate og stek den midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 minutter.

Blandingen vendes hvert 10. minutt med en stekespade for å unngå at den blir brent.

Ta granolaen ut av ovnen, avkjøl og tilsett tørket frukt til slutt.

 

Tips:

Ferdig granola kan oppbevares tørt på glass eller i en krukke.

Oppskriften er merket vegansk, men husk at ikke alle veganere spiser honning. Som alternativ kan man f eks bruke samme mengde lønnesirup. Server da for eksempel med havremelk eller mandelmelk.

 

Foto hentet fra Instagram der jeg heter kristine_lifeissweet.

 

Serveringstips:

Lag chiapudding ved å blande 1 ss chiafrø med 1,5 dl vaniljekesam i et glass. 1 boks vaniljekesam gir 2 porsjoner.

La blandingen stå i kjøleskapet over natten.

 

 

Server dagen etter med hjemmelaget granola og nydelig, hjemmelaget bringebærsaus, se oppskrift på bringebærcoulis.

 


Supergodt!  Yum


Granola med mandler og tranebær
Ingredienser

500 g havregryn
100 g solsikkekjerner
100 g gresskarkjerner
75 g fint hakkede mandler
75 g brunt sukker
100 g flytende honning
- -
100 g tranebær
100 g tropisk fruktblanding

Fremgangsmåte

Bland de tørre ingrediensene med flytende honning.

Ha blandingen utover en stekeplate og stek den midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 minutter.

Blandingen vendes hvert 10. minutt med en stekespade for å unngå at den blir brent.

Ta granolaen ut av ovnen, avkjøl og tilsett tørket frukt til slutt.

Tips

Ferdig granola kan oppbevares tørt på glass eller i en krukke.

Oppskriften er merket vegansk, men husk at ikke alle veganere spiser honning. Som alternativ kan man f eks bruke samme mengde lønnesirup. Server da for eksempel med havremelk eller mandelmelk.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift