Brukere online: 2582
Brukere i dag: 23177
Brukere siste 7 dager: 197621
Hei alle sammen!
Håper helgen har vært bra!
Jeg starter opp ny uke her på Det søte liv med en enkel, superlettvint Smuldrepai, der jeg har brukt et utvalg av høstens søte, deilige frukter: plommer, epler og pærer.
Jeg bruker valnøtter i smuldredeigen fordi jeg er så glad i valnøtter, men du må gjerne sløyfe nøttene hvis du foretrekker det, eller bytte dem ut med havregryn.
Kaken serveres varm med vaniljeis!
Ingredienser:
♥ 9 plommer
♥ 5 epler
♥ 3 pærer
- -
♥ 200 g smør
♥ 200 g sukker
♥ 200 g hvetemel
♥ 100 g valnøtter
Servering:
♥ 1 liter vaniljeis
Fremgangsmåte:
Skrell og rens frukten og del opp i båter, som has i en ildfast form (ca 28 cm i diameter).
Ha smør, mel og sukker til smuldredeigen i en food processor med hakkekniv og kjør på full hastighet til deigen samler seg.
Smuldre deigen over frukten.
Dryss over grovt hakkede valnøtter.
Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 30 min til paien er gyllen på toppen.
Serveres varm med vaniljeis.
Så enkelt, så godt!
Tips:
♥ Å lage denne smulderpaien er en utmerket måte å bruke opp frukt du måtte ha liggende. Du kan selvsagt bruke de type fruktene du liker best, og du kan variere mengden ut i fra hva du har tilgjengelig. Jeg brukte det jeg hadde i kjøleskapet den dagen, men kaken blir like god om du bruker flere pærer enn epler osv. Det er også godt å blande i nektariner og gjerne også noen bær.
♥ Valnøttene kan sløyfes helt eller byttes ut med store havregryn.
♥ Smuldrekaken smaker best samme dag den er laget, og serveres helst varm og nystekt.
Denne uken kommer det flere nye, høstlige kaker her på Det søte liv, så følg med!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 9 plommer
♥ 5 epler
♥ 3 pærer
- -
♥ 200 g smør
♥ 200 g sukker
♥ 200 g hvetemel
♥ 100 g valnøtter
Servering:
♥ 1 liter vaniljeis
Skrell og rens frukten og del opp i båter, som has i en ildfast form (ca 28 cm i diameter).
Ha smør, mel og sukker til smuldredeigen i en food processor med hakkekniv og kjør på full hastighet til deigen samler seg.
Smuldre deigen over frukten. Dryss over grovt hakkede valnøtter.
Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 30 min til paien er gyllen på toppen.
Serveres varm med vaniljeis.
♥ Å lage denne smulderpaien er en utmerket måte å bruke opp frukt du måtte ha liggende. Du kan selvsagt bruke de type fruktene du liker best, og du kan variere mengden ut i fra hva du har tilgjengelig. Jeg brukte det jeg hadde i kjøleskapet den dagen, men kaken blir like god om du bruker flere pærer enn epler osv. Det er også godt å blande i nektariner og gjerne også noen bær.
♥ Valnøttene kan sløyfes helt eller byttes ut med store havregryn.
♥ Smuldrekaken smaker best samme dag den er laget, og serveres helst varm og nystekt.
Skriv ny kommentar