Fikenkake med rom, krydder og valnøtter


Har du tørkede fiken igjen etter julen, kan jeg anbefale deg å lage denne nydelige kaken. Fiken som ligger i rom blir bløte og ekstra gode. Legg til brunt sukker, krydder og valnøttene og du får en utrolig smakfull kake!

 

 

Joda, det er lov å kose seg i januar også.. Smile

 

Ingredienser:

500 g fiken
1 dl rom
200 g smør
200 g brunt sukker
3 egg
1 ts vaniljeekstrakt
1 ts bakepulver
1 ts nellik
1 ts muskat
2 ts kanel
250 g hvetemel
150 g valnøtter

Pynt:
melisdryss

 

Fremgangsmåte:

Klipp av stilken på de tørkede fiknene og del dem opp i mindre biter. Ha fikenbitene i en skål og hell over rom. Sett skålen i kjøleskapet til dagen etter slik at romen får trukket godt inn i fikenbitene.

Dagen etter piskes mykt smør og brunt sukker luftig. Tilsett ett egg om gangen og pisk videre til en luftig smørkrem. Bland i vaniljeekstrakten. Sikt mel, bakepulver og krydder og bland dette inn i deigen.

Vend inn fikenbitene og rom som måtte være til overs i skålen. Hakk valnøttene grovt og vend bitene inn i deigen til slutt. Deigen skal bli temmelig tykk og kompakt.

Ha deigen i en liten, rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Jevn til overflaten. Stek kaken midt i ovnen ved 150°C i 1,5 til 2 timer, eller til kaken er gjennomstekt i midten. Dekk eventuelt over kaken med et stykke aluminiumsfolie på slutten av steketiden hvis du synes kaken begynner å bli for mørk på overflaten.

La kaken avkjøles i formen til den er helt kald. Løsne kaken forsiktig fra formen, dra av bakepapiret fra undersiden og sett kaken på et fat. Sikt over melis før servering.

 

 


Tips:

Du trenger ikke å bekymre deg for alkoholen, for den fordunster under stekingen av kaken. Hvis du likevel ikke vil bruke rom, kan du bløtlegge fikenbitene i kokende vann i stedet. Varm saft eller gløgg kan også brukes.

Kaken holder seg myk i mange dager dersom den pakkes godt inn i plast. Den kan også fryses.

 

 

Saftig fikenkake med nydelig smak!

 

 

  Yum 

 



 

Fikenkake med rom, krydder og valnøtter
Ingredienser

500 g fiken
1 dl rom
200 g smør
200 g brunt sukker
3 egg
1 ts vaniljeekstrakt
1 ts bakepulver
1 ts nellik
1 ts muskat
2 ts kanel
250 g hvetemel
150 g valnøtter

Pynt:
melisdryss

Fremgangsmåte

Klipp av stilken på de tørkede fiknene og del dem opp i mindre biter. Ha fikenbitene i en skål og hell over rom. Sett skålen i kjøleskapet til dagen etter slik at romen får trukket godt inn i fikenbitene.

Dagen etter piskes mykt smør og brunt sukker luftig. Tilsett ett egg om gangen og pisk videre til en luftig smørkrem. Bland i vaniljeekstrakten. Sikt mel, bakepulver og krydder og bland dette inn i deigen.

Vend inn fikenbitene og rom som måtte være til overs i skålen. Hakk valnøttene grovt og vend bitene inn i deigen til slutt. Deigen skal bli temmelig tykk og kompakt.

Ha deigen i en liten, rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Jevn til overflaten. Stek kaken midt i ovnen ved 150°C i 1,5 til 2 timer, eller til kaken er gjennomstekt i midten. Dekk eventuelt over kaken med et stykke aluminiumsfolie på slutten av steketiden hvis du synes kaken begynner å bli for mørk på overflaten.

La kaken avkjøles i formen til den er helt kald. Løsne kaken forsiktig fra formen, dra av bakepapiret fra undersiden og sett kaken på et fat. Sikt over melis før servering.

Tips

Du trenger ikke å bekymre deg for alkoholen, for den fordunster under stekingen av kaken. Hvis du likevel ikke vil bruke rom, kan du bløtlegge fikenbitene i kokende vann i stedet. Varm saft eller gløgg kan også brukes.

Kaken holder seg myk i mange dager dersom den pakkes godt inn i plast. Den kan også fryses.

Kakekategori
Sesong

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift