Brukere online: 2671
Brukere i dag: 30326
Brukere siste 7 dager: 200118
Hei kjære dere!
Da er jeg tilbake i Oslo etter en interessant uke i Russland, og det er deilig å være hjemme igjen!
Jeg har blitt inspirert til å teste ut mange kjempegode, russiske kaker som jeg har smakt på, men det får bli etter hvert. I dag kommer jeg i stedet med en tradisjonsrik, norsk dessert, som du sikkert kjenner fra før og som heter "Fløterand".
Fløterand er enkel dessert å lage, og består av en fromasj basert på kremfløte og vanilje.
Her har jeg servert desserten med friske jordbær, men desserten er så fin og mild i smaken at den utmerket kan serveres til alle slags typer bær, frukt, hermetisk frukt, bærsauser, fruktkompott osv osv.
Ingredienser:
♥ 10 plater gelatin
♥ 1 liter kremfløte
♥ 200 g sukker
♥ 2 ss vaniljesukker
♥ 1 vaniljestang
♥ 0,5 dl kokende vann
Servering:
♥ friske bær, hermetisk frukt e.l.
Fremgangsmåte:
Start med å bløtlegge gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter.
Pisk kremfløte og sukker til bløt krem (kremen skal ikke piskes alt for stiv).
Skrap ut frøene fra vaniljestangen og bland dette godt inn i kremen sammen med vaniljesukkeret.
Klem vannet ut av de bløtlagte gelatinplatene og løs dem opp i 0,5 dl kokende vann. Avkjøl til gelatinblandingen er lunken, men fortsatt helt flytende, og hell den deretter i kremen i en tynn stråle mens du rører godt med en ballongvisp.
Finn frem en rund, glatt randform som rommer 1,5 liter og skyll den raskt med kaldt vann. Hell kremblandingen i formen. Sett formen i fryseren i noen timer eller i kjøleskapet over natten så fromasjen stivner.
Før servering hvelves fromasjen over på et serveringsfat.
Det kan være lurt å dyppe bunnen av formen et par sekunder i vaskekummen fylt med varmt vann før hvelvingen, eller å legge et varmt, fuktet hånkle over den snudde formen, for at fromasjen skal lippe formen lettere.
Server desserten med jordbær eller det du måtte ønske!
Nydelig, norsk dessert med lange tradisjoner!
Smaker herlig med friske, søte jordbær og jordbærsaus som tilbehør.
♥
Tips:
♥ Fløteranden smaker best om du pisker kremen til slapp krem, altså ikke altfor fast krem.
♥ For å unngå gelatintråder i fromasjen, må gelatinen være varm nok til at den er skikkelig flytende når den helles i kremblandingen. Det er også viktig at du heller i bare litt og litt om gangen og rører godt med ballongvispen.
♥ Fløteranden smaker best samme dag eller dagen etter at den ble laget. Hvis du vil lage den flere dager i forveien, er det best å fryse formen med fromasjen inni. For å få den frosne desserten ut av formen, dypp bunnen av formen i varmt vann i noen sekunder før du hvelver den ut, og la fløteranden deretter tine på serveringsfatet i 15-20 minutter før servering.
♥ Rund, glatt randform fås kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsforretninger.
Håper du fikk lyst til å lage en klassisk fløterand du også!
Den milde smaken av fløte og vanilje er noe alle kan like!
Konsistensen er lett og luftig.
Ha en fin uke, og husk at hverdagen blir bedre med dessert!
♥ 10 plater gelatin
♥ 1 liter kremfløte
♥ 200 g sukker
♥ 2 ss vaniljesukker
♥ 1 vaniljestang
♥ 0,5 dl kokende vann
Servering:
♥ friske bær, hermetisk frukt e.l.
Start med å bløtlegge gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter.
Pisk kremfløte og sukker til bløt krem (kremen skal ikke piskes alt for stiv).
Skrap ut frøene fra vaniljestangen og bland dette godt inn i kremen sammen med vaniljesukkeret.
Klem vannet ut av de bløtlagte gelatinplatene og løs dem opp i 0,5 dl kokende vann. Avkjøl til gelatinblandingen er lunken, men fortsatt helt flytende, og hell den deretter i kremen i en tynn stråle mens du rører godt med en ballongvisp.
Finn frem en rund, glatt randform som rommer 1,5 liter og skyll den raskt med kaldt vann. Hell kremblandingen i formen. Sett formen i fryseren i noen timer eller i kjøleskapet over natten så fromasjen stivner.
Før servering hvelves fromasjen over på et serveringsfat. Det kan være lurt å dyppe formen et par sekunder i vaskekummen fylt med varmt vann før hvelvingen, eller å legge et varmt, fuktet hånkle over den snudde formen, for at fromasjen skal lippe formen lettere.
Server desserten med jordbær eller det du måtte ønske!
♥ Fløteranden smaker best om du pisker kremen til slapp krem, altså ikke altfor fast krem.
♥ For å unngå gelatintråder i fromasjen, må gelatinen være varm nok til at den er skikkelig flytende når den helles i kremblandingen. Det er også viktig at du heller i bare litt og litt om gangen og rører godt med ballongvispen.
♥ Fløteranden smaker best samme dag eller dagen etter at den ble laget. Hvis du vil lage den flere dager i forveien, er det best å fryse formen med fromasjen inni. For å få den frosne desserten ut av formen, dypp bunnen av formen i varmt vann i noen sekunder før du hvelver den ut, og la fløteranden deretter tine på serveringsfatet i 15-20 minutter før servering.
♥ Rund, glatt randform fås kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsforretninger.
Skriv ny kommentar