Brukere online: 240
Brukere i dag: 1625
Brukere siste 7 dager: 198216
Hei!
Rabarbrasesongen har startet, og mange har begynt å spørre meg om hva de kan lage med rabarbra.
Du finner oppskriftene på alle de gode kakene og dessertene jeg har laget med rabarbra HER.
I dag har jeg laget en nydelig og enkel rabarbrasuppe, med rund smak av brunt sukker og kanel.
Serveres varm eller kald med en klatt seterrømme. Se også oppskrift på Rabarbrasuppe som jeg serverer med iskrem.
Oppskriften gir 4 porsjoner.
Ingredienser:
♥ 1 liter vann
♥ 400 g rabarbra (renset vekt)
♥ 1,5 dl brunt sukker
♥ 2 kanelstenger
♥ 2 ss potetmel
♥ 0,5 dl kaldt vann
Servering:
♥ 2 dl seterrømme
♥ kaneldryss
Fremgangsmåte:
Ha vannet i en kjele. Del renset rabarbra i ca 2 cm store biter og ha dem i kjelen. Ha også brunt sukker og kanelstengene i kjelen.
Gi alt et oppkok og la rabarbraen småkoke i noen minutter. Rabarbraen skal såvidt begynne å gå i oppløsning, men ikke kok så lenge at blandingen blir grøtete.
Ta kjele av platen. Rør ut potetmelet i kaldt vann. Ha dette i kjelen i en tynn stråle, mens du rører hele tiden. Sett kjelen tilbake på platen og varm opp suppen under omrøring. Når du merker at rabarbrasuppen tykner, tar du kjelen av platen.
Hell rabarbrasuppen i en skål.
Server varm eller avkjølt med en god klatt seterrømme og et dryss kanel.
Tips:
Bruk kanel av god kvalitet.
Jeg bruker økologiske kanelstenger av merket Mill & Mortar, som er et superbra produkt!
Rabarbrasuppen smaker alle best samme dag den er laget.
Lag noe godt med årets rabarbra du også!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 1 liter vann
♥ 400 g rabarbra (renset vekt)
♥ 1,5 dl brunt sukker
♥ 2 kanelstenger
♥ 2 ss potetmel
♥ 0,5 dl kaldt vann
Servering:
♥ 2 dl seterrømme
♥ kaneldryss
Ha vannet i en kjele. Del renset rabarbra i ca 2 cm store biter og ha dem i kjelen. Ha også brunt sukker og kanelstengene i kjelen.
Gi alt et oppkok og la rabarbraen småkoke i noen minutter. Rabarbraen skal såvidt begynne å gå i oppløsning, men ikke kok så lenge at blandingen blir grøtete.
Ta kjele av platen. Rør ut potetmelet i kaldt vann. Ha dette i kjelen i en tynn stråle, mens du rører hele tiden. Sett kjelen tilbake på platen og varm opp suppen under omrøring. Når du merker at rabarbrasuppen tykner, tar du kjelen av platen og suppen er klar.
Hell rabarbrasuppen i en skål.
Server varm eller avkjølt med en god klatt seterrømme og et dryss kanel.
Bruk kanel av god kvalitet. Jeg bruker økologiske kanelstenger av merket Mill & Mortar.
Rabarbrasuppen smaker alle best samme dag den er laget.
Skriv ny kommentar