Brukere online: 170
Brukere i dag: 1796
Brukere siste 7 dager: 198205
Annonse: Stonewall Kitchen
Hei dere!
En fantastisk helg går mot slutten, men det betyr jo ikke at ikke kommende uke også kan bli veldig fin!
Lag for eksempel denne utrolig gode kaken, så kan jeg garantere at du får noen gode stunder!
Dette er amerikanske brownies som ikke inneholder sjokolade, og som derfor også ofte kalles for "Blondies" (se en litt annen variant av Blondies som jeg har publisert tidligere her på Det søte liv). Denne varianten lages med brunt sukker, ekte lønnesirup (amerikansk Maple Syrup fra Stonewall Kitchen) og valnøtter. En vidunderlig god smakskombinasjon!
Kakene blir myke, akkurat passe seige, søte og kjempegode!
Yum!
Oppskriften er til liten langpanne.
Ingredienser:
♥ 300 g smør
♥ 250 g brunt sukker
♥ 2 egg
♥ 2 dl lønnesirup
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 0,5 ts natron
♥ 5 dl hvetemel
♥ 200 g valnøtter
Pynt:
♥ 3 ss lønnesirup
♥ 100 g valnøtter
Fremgangsmåte:
Smelt smøret. Visp eggene lett sammen med brunt sukker og rør inn det smeltede smøret. Bland deretter inn lønnesirup og vaniljeekstrakt.
Rør inn natron og deretter hvetemelet.
Vend i grovt hakkede valnøtter til slutt.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm).
Ringle over litt mer lønnesirup og legg på noen flere valnøtter.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 minutter.
La kaken avkjøles helt i langpannen før den deles i firkanter.
Tips:
♥ Ikke overstek kaken. Det er meningen at den skal være akkurat gjennomstekt og ikke tørr, men ha en litt "fudgy" konsistens.
♥ Kakebitene er kjempefine å fryse.
♥ Ekte lønnesirup fås kjøpt i de fleste velassorterte matbutikkene, og jeg elsker "Maine Maple Syrup" fra Stonewall Kitchen, som er et amerikansk kvalitetsprodukt, og lønnesirupen med den beste smaken!
Dessuten er flasken lønnesirupen selges på utrolig fin!
Produktet fås kjøpt i en rekke norske matbutikker, blant annet i butikkene til Meny. Hør med importøren Oluf Lorentzen på epost: firmapost@oluf.no hvis du lurer på hvor du kan få kjøpt produktet i nærheten av der du bor.
Det fine med denne kaken - i tillegg til at den er så god- er at den er kjemperask å lage!
Mmm.....
Hva mer kan man vel ønske seg!?
Klemmer fra meg
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Innlegget er skrevet som ledd i mitt samarbeid med Oluf Lorentzen, som blant annet er importør av en rekke produkter fra Stonewall Kitchen i Norge. De fleste produktene kan blant annet kjøpes i butikkene til Meny.
♥ 300 g smør
♥ 250 g brunt sukker
♥ 2 egg
♥ 2 dl lønnesirup
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 0,5 ts natron
♥ 5 dl hvetemel
♥ 200 g valnøtter
Pynt:
♥ 3 ss lønnesirup
♥ 100 g valnøtter
Smelt smøret. Visp eggene lett sammen med brunt sukker og rør inn det smeltede smøret. Bland deretter inn lønnesirup og vaniljeekstrakt.
Rør inn natron og deretter hvetemelet.
Vend i grovt hakkede valnøtter til slutt.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm).
Ringle over litt mer lønnesirup og legg på noen flere valnøtter.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 minutter.
La kaken avkjøles helt i langpannen før den deles i firkanter.
♥ Ikke overstek kaken. Det er meningen at den skal være akkurat gjennomstekt og ikke tørr, men ha en litt "fudgy" konsistens.
♥ Kakebitene er kjempefine å fryse.
♥ Ekte lønnesirup fås kjøpt i de fleste velassorterte matbutikkene, og jeg elsker "Maine Maple Syrup" fra Stonewall Kitchen, som er et amerikansk kvalitetsprodukt, og lønnesirupen med den beste smaken!
2 kommentarer
Kan man bruke vaniljesukker
Kan man bruke vaniljesukker istedenfor ekstarkt
Tusen takk for topp oppskrift
Tusen takk for topp oppskrift! Superraskt og lett å smelle sammen, og aldeles nydelig resultat. Trodde egentlig jeg hadde overstekt, da jeg smakte samme dag, for det var ikke noe av den fudgyheten som er beskrevet, men da jeg smakte på nytt etter at kaka hadde tilbragt natten i kjøleskapet var den perfekt! Ny favoritt! Bedre enn brownies, enda jeg er sjokoholiker!
Skriv ny kommentar