Brukere online: 68
Brukere i dag: 1467
Brukere siste 7 dager: 195570
Annonse: Bakeren og Kokken
Hei dere!
Ja nå er det ENDELIG sommerferie for alvor, i hvert fall for mitt vedkommende. Det var utrolig deilig å logge av på kontoret i dag etter en nokså hektisk innspurt før ferien. Fra Det søte liv tar jeg imidlertid ikke ferie, så her vil det jevnlig komme nye oppskrifter, som alltid ellers
Jeg har lenge hatt lyst til å lage slike tykke, runde vafler som jeg lenge har sett på pinterest og amerikanske matblogger, så gleden var stor da jeg fant ut hvor jeg kunne få tak i et slikt vaffeljern! I nettbutikken til Bakeren og Kokken finnes det vaffeljern i mange varianter, blant annet dette spesielle som gir tykke, runde vafler.
Det heter Sage Vaffeljern The No Mess Waffle, og på lik linje med øvrige Sage-produkter, er dette en skikkelig kvalitetsprodukt!
Sage Vaffeljern kan stilles inn på ulike styrker...
... og har en bred kant som fanger opp overflødig vaffelrøre, så du slipper søl på bordet (dette har jeg testet... ).
Oppskriften på disse kjempegode Brownievaflene er amerikansk og gir tykke, mektige og kakeaktige vafler, som er ganske typisk for amerikanske vafler. Røren inneholder både kakaopulver, kokesjokolade og hakkede valnøtter, som gir deilig smak som ligner Brownies. Jeg har gjort noen tilpasninger i oppskriften for å få vaflene til å smake ekstra godt av sjokolade.
Server sjokoladevaflene nystekte og varme, og gjerne med vaniljeis, jordbær og sjokoladesaus for å få en skikkelig Brownie Waffles Sundae!
Å, så herlig!
Men disse vaflene er også kjempegode servert nystekte med bare et melisdryss!
Oppskriften gir 6 tykke, gode vaffelplater.
Ingredienser:
♥ 300 g hvetemel
♥ 1 ss bakepulver
♥ 0,5 ts salt
♥ 4 ss sukker
♥ 4 ss kakao
♥ 2 egg
♥ 4 dl helmelk
♥ 1 dl matolje
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 50 g valnøtter
Servering:
♥ vaniljeis
♥ jordbær
♥ sjokoladesaus
♥ melisdryss
Fremgangsmåte:
Bland sammen mel, bakepulver, salt, sukker og kakaopulver i en bolle.
Skill eggene. Ha eggeplommer, melk, olje og vaniljeekstrakt i en annen bolle. Visp dette raskt sammen. Ha det tørre i det våte og rør deigen varsomt sammen (ikke rør mer enn nødvendig for å få deigen blandet).
Pisk eggehvitene til stivt skum. Fold skummet forsiktig inn i deigen.
Hakk kokesjokolade og valnøtter og vend inn i deigen til slutt. Sjokoladedeigen skal bli nokså tykk og kompakt.
Varm opp vaffeljernet til middels varme og stek vaffelplatene til de er gjennomstekte (se tips).
Spray vaffeljernet med formfett mellom hver vaffel.
Avkjøl vaflene på rist.
Serveres nystekte og gjerne med vaniljeis, jordbær og sjokoladesaus.
Det blir selvsagt aller best med hjemmelaget vaniljeis og hjemmelaget sjokoladesaus, men ferdigkjøpte varianter duger også. Andre bær enn jordbær går også bra.
Eller server vaflene med kun et dryss melis.
Tips:
♥ Ikke stek vaflene for lenge, for da blir de tørre. De skal være akkurat gjennomstekte, men kan gjerne være littegrann bløte i midten.
♥ Merk at dette er en amerikansk oppskrift som gir nokså kompakte og kakeaktige browniesvafler. Det er slik de skal være! Vaflene smaker definitivt best samme dag og aller helst helt nystekte!
ENJOY! ♥
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Innlegget er skrevet som del av mitt samarbeid med bakerenogkokken.no, en av Skandinavias ledende nettbutikker for kjøkkenutstyr til baking og matlaging. Du finner dem på Facebook her og på Instagram som @bakerenogkokken
♥ 300 g hvetemel
♥ 1 ss bakepulver
♥ 0,5 ts salt
♥ 4 ss sukker
♥ 4 ss kakao
♥ 2 egg
♥ 4 dl helmelk
♥ 1 dl matolje
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 50 g valnøtter
Servering:
♥ vaniljeis
♥ jordbær
♥ sjokoladesaus
♥ melisdryss
Bland sammen mel, bakepulver, salt, sukker og kakaopulver i en bolle.
Skill eggene. Ha eggeplommer, melk, olje og vaniljeekstrakt i en annen bolle. Visp dette raskt sammen. Ha det tørre i det våte og rør deigen varsomt sammen (ikke rør mer enn nødvendig for å få deigen blandet).
Pisk eggehvitene til stivt skum. Fold skummet forsiktig inn i deigen.
Hakk kokesjokolade og valnøtter og vend inn i deigen til slutt. Sjokoladedeigen skal bli nokså tykk og kompakt.
Varm opp vaffeljernet til middels varme og stek vaffelplatene til de er gjennomstekte (se tips). Spray vaffeljernet med formfett mellom hver vaffel. Avkjøl vaflene på rist.
Serveres nystekte og gjerne med vaniljeis, jordbær og sjokoladesaus. Det blir selvsagt aller best med hjemmelaget vaniljeis og hjemmelaget sjokoladesaus, men ferdigkjøpte varianter duger også. Andre bær enn jordbær går også bra. Eller server vaflene med kun et dryss melis.
♥ Ikke stek vaflene for lenge, for da blir de tørre. De skal være akkurat gjennomstekte, men kan gjerne være littegrann bløte i midten.
♥ Merk at dette er en amerikansk oppskrift som gir nokså kompakte og kakeaktige browniesvafler. Det er slik de skal være! Vaflene smaker definitivt best samme dag og aller helst helt nystekte!
1 kommentar
Fikk lyst å prøve å lage
Fikk lyst å prøve å lage disse med en gang; men har jo kun vanlig vaffeljern. Vil det gå bra, tror du?
Skriv ny kommentar