Brukere online: 970
Brukere i dag: 4540
Brukere siste 7 dager: 195451
Myke, kjempegode hverdagsmuffins!
Disse muffinsene blir veldig saftige og smaker herlig av vaniljekrem og pærebiter som drysses med kanel og vaniljesukker.
Oppskriften gir ca 12 muffins.
Ingredienser:
♥ 2 dl sukker
♥ 125 g smør
♥ 2 egg
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1,5 dl melk
♥ 4,5 dl hvetemel
Fyll:
♥ 3 dl vaniljekrem
♥ 3-4 pærer
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 2 ts kanel
♥ 2 ss perlesukker
Fremgangsmåte:
Pisk mykt smør og sukker sammen. Tilsett eggene og pisk videre til en luftig smørkrem.
Bland bakepulver og vaniljesukker med hvetemelet. Ha dette i smørkremen sammen med melken og rør deigen jevn og klumpfri (men ikke rør mer enn nødvendig for å få deigen blandet, se tips).
Sett papirformer i muffinsbrett.
Fyll formene halvfulle med deig.
Legg på en spiseskje vaniljekrem på hver muffins.
Skrell og rens pærene og del dem i små biter. Legg godt med pærebiter oppå vaniljekremen i hver muffinsform.
Dryss over masse vaniljesukker.
Og så kanel. Og så perlesukker!
Stek muffinsene midt i ovnen ved 225°C i 15-20 minutter, eller til de er gjennomstekte og gylne.
Å, det lukter så godt av disse muffinsene når de er nystekte...
Tips:
♥ Prøv å røre minst mulig i deigen etter at du har tilsatt hvetemelet. Jeg pleier å blande melk og hvetemel i for hånd. Når du rører lite etter at melet er tilsatt, blir muffinsene ekstra luftige og myke.
♥ Antall pærer du trenger avhenger av hvor store pærene er.
♥ Mye fyll gjør at muffinsene trenger litt tid på å bli helt gjennomstekte. Sjekk dem med en kakenål før du tar dem ut av ovnen, og husk å stikke i kakedeigen og ikke i vaniljekremen, ellers vil ikke kakepinnen være ren selv om muffinsene er ferdigstekte.
♥ Disse muffinsene er fine å fryse (men husk at papirformene blir litt bløte ved tining).
Blir glad av disse fine muffinsformene...
Håper du fikk lyst på noen nystekte pæremuffins nå...
Jeg er tilbake i morgen kveld med en ny superdeilig kakeoppskrift!
Ciao så lenge
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 2 dl sukker
♥ 125 g smør
♥ 2 egg
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 ts bakepulver
♥ 1,5 dl melk
♥ 4,5 dl hvetemel
Fyll:
♥ 3 dl vaniljekrem
♥ 3-4 pærer
♥ 1 ss vaniljesukker
♥ 2 ts kanel
♥ 2 ss perlesukker
Pisk mykt smør og sukker sammen. Tilsett eggene og pisk videre til en luftig smørkrem.
Bland bakepulver og vaniljesukker med hvetemelet. Ha dette i smørkremen sammen med melken og rør deigen jevn og klumpfri (men ikke rør mer enn nødvendig for å få deigen blandet, se tips).
Sett papirformer i muffinsbrett.
Fyll formene halvfulle med deig.
Legg på en spiseskje vaniljekrem på hver muffins.
Skrell og rens pærene og del dem i små biter. Legg godt med pærebiter oppå vaniljekremen i hver muffinsform.
Dryss over masse vaniljesukker. Og så kanel. Og så perlesukker!
Stek muffinsene midt i ovnen ved 225°C i 15-20 minutter, eller til de er gjennomstekte og gylne.
♥ Prøv å røre minst mulig i deigen etter at du har tilsatt hvetemelet. Jeg pleier å blande melk og hvetemel i for hånd. Når du rører lite etter at melet er tilsatt, blir muffinsene ekstra luftige og myke.
♥ Antall pærer du trenger avhenger av hvor store pærene er.
♥ Mye fyll gjør at muffinsene trenger litt tid på å bli helt gjennomstekte. Sjekk dem med en kakenål før du tar dem ut av ovnen, og husk å stikke i kakedeigen og ikke i vaniljekremen, ellers vil ikke kakepinnen være ren selv om muffinsene er ferdigstekte.
♥ Disse muffinsene er fine å fryse (men husk at papirformene blir litt bløte ved tining).
Skriv ny kommentar