Brukere online: 1092
Brukere i dag: 5036
Brukere siste 7 dager: 195440
Her har jeg tatt utgangspunkt i den populære kaken Eplebiter med karamellsaus og mandler, men byttet ut mandlene med hasselnøtter. En bitteliten vri, som likevel gir en annen smak på kaken.
Jeg synes kombinasjonen epler, karamell og hasselnøtter er supergod, så denne langpannekaken kan jeg definitivt anbefale!
Oppskriften er til stor langpanne. Halv porsjon passer til liten langpanne.
Ingredienser:
♥ 6 egg
♥ 6 dl sukker
♥ 200 g smør
♥ 3 dl melk
♥ 11 dl hvetemel
♥ 6 ts bakepulver
♥ 3 ts vaniljesukker
Fyll:
♥ 8-10 store epler
♥ 2 dl (eller 1 flaske) karamellsaus (se tips)
♥ 150 g hasselnøtter
Fremgangsmåte:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen over i en stor bakebolle. Smelt smøret. Bland melken i smøret. Sikt sammen det tørre. Ha det tørre i eggedosisen vekselsvis med smørmelken. Rør til deigen er jevn og klumpfri.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Skrell eplene og del dem i båter, som så deles i skiver. Stikk eplebåtene tett ned i kakedeigen. Dryss over grovt hakkede hasselnøtter. Fordel karamellsausen jevnt over kaken.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 25-40 minutter. Tilpass steketiden, både slik at kaken ikke stekes for lenge - for da smaker karamellen brent, men lenge nok til at den blir gjennomstekt (sjekke med kakenål).
Avkjøl kaken i formen før den deles i firkanter.
Del kaken opp i passe store biter og løft kakestykkene ut av langpannen med en stekespade.
Det er så herlig når karamellsausen trekker inn i kaken..
Tips:
♥ Du kan bruke både hjemmelaget karamellsaus eller ferdigkjøpt på flaske (som i så fall bare kan sprutes over eplene rett fra flasken - enklere blir det ikke.. ).
♥ Merk at kaken blir litt klissete på grunn av karamellsausen som øses over kaken før steking og som deretter renner igjennom kaken under steking.
♥ Det er lurt å løfte kakestykkene ut av langpannen i stedet for å hvelve kaken ut av langpannen, fordi kaken blir litt klissete på overflaten på grunn av karamellsausen.
♥ Kakestykkene kan fryses.
Saftig og superdeilig eplekake!
Karamell og hasselnøtter gjør virkelig susen..
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
6 egg
6 dl sukker
200 g smør
3 dl melk
11 dl hvetemel
6 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
Fyll:
8-10 store epler
2 dl (eller 1 flaske) karamellsaus
150 g hasselnøtter
Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen over i en stor bakebolle. Smelt smøret. Bland melken i smøret. Sikt sammen det tørre. Ha det tørre i eggedosisen vekselsvis med smørmelken. Rør til deigen er jevn og klumpfri.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Skrell eplene og del dem i båter, som så deles i skiver. Stikk eplebåtene tett ned i kakedeigen. Dryss over grovt hakkede hasselnøtter. Fordel karamellsausen jevnt over kaken.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 25-40 minutter. Tilpass steketiden, både slik at kaken ikke stekes for lenge - for da smaker karamellen brent, men lenge nok til at den blir gjennomstekt (sjekke med kakenål).
Avkjøl kaken i formen før den deles i firkanter.
♥ Du kan bruke både hjemmelaget karamellsaus eller ferdigkjøpt på flaske (som i så fall bare kan sprutes over eplene rett fra flasken - enklere blir det ikke.. ).
♥ Merk at kaken blir litt klissete på grunn av karamellsausen som øses over kaken før steking og som deretter renner igjennom kaken under steking.
♥ Det er lurt å løfte kakestykkene ut av langpannen i stedet for å hvelve kaken ut av langpannen, fordi kaken blir litt klissete på overflaten på grunn av karamellsausen.
♥ Kakestykkene kan fryses.
Skriv ny kommentar