Brukere online: 132
Brukere i dag: 1559
Brukere siste 7 dager: 200604
På en grå regnsværsdag som det har vært i Oslo i dag, hjelper det med en skikkelig god kake. En sånn kake som får en til å slikke seg på fingrene... Så får det heller være at dette kommer på en mandag.
Jeg har laget en langpannekakeversjon av Devil's Food Cake, som er en berømt, amerikansk sjokoladekake som fylles og dekkes med en herlig bløt og klissete marengskrem.
Kaken blir ekstra lekker å se på når marengskremen grilles lett med en gassbrenner.
Oppskriften er til stor langpanne.
Ingredienser:
Sjokoladekake:
♥ 4,5 dl melk
♥ 300 g mørk kokesjokolade (70% kakaoinnhold)
♥ 200 g smør
♥ 5 dl sukker
♥ 3 egg
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 1,5 ts natron
♥ 7 dl hvetemel
Marengskrem:
♥ 3 eggehviter
♥ 5 dl sukker
♥ 1 dl kaldt vann
♥ 2 ss lys sirup
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte:
Sjokoladekake:
Start med å koke opp halvparten av melken i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Tilsett oppdelt sjokolade og la sjokoladebitene smelte i den varme melken. Rør blandingen jevn.
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Skill eggene. Ha eggeplommene i smørkremen og pisk videre til kremen er luftig og myk. Bland inn den smeltede sjokoladen og vaniljekstrakt.
Sikt sammen mel, bakepulver og natron. Bland dette inn i deigen vekselsvis med resten av melken.
Pisk egghvitene stive og vend inn i deigen til slutt.
Fordel deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm).
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 30 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt).
Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Avkjøl kaken til den er helt kald.
Marengskrem:
Ha alle ingredienser til marengskremen i en metallbolle. Sett metallbollen over en kjele med kokende vann. Bollen skal ikke være i berøring med vannet, men bare den varme dampen.
Pisk med en håndmikser, og pisk kontinuerlig i 8 minutter. Det skal da ha dannet seg en tykk marengskrem.
Ta metallbollen bort fra kjelen og pisk videre i marengsmassen i ca 1 minutt til så den avkjøles noe.
Smør eller sprøyt marengskremen straks på den kalde sjokoladekaken.
Jeg hadde marengskremen i en pose og klippet et hull i den ene enden for å få runde striper.
Bruk en gassbrenner for å grille toppen av marengsen så den får gyllenbrune partier.
Det er fort gjort, og blir lekkert!
Skjær kaken i firkanter (se tips).
Forsyn deg med noen skikkelig digge sjokoladekakestykker med bløt, gyllen, deilig marengs!
Tips:
♥ Gassbrenner fås kjøpt i de fleste kjøkkenutstyrsbutikker (se for eksempel hos Jernia og Clas Ohlson). Husk at du også må kjøpe gass til fylle på brenneren
♥ Det kan være litt omstendelig å dele kaken i firkanter siden marengskremen er såpass klissete. Det er lurt å bruke en stor kniv som dyppes ofte i varmt vann for å få pene kakestykker.
♥ Kaken kan fryses uten marengskrem, men etter at den er dekket med marengskrem blir det nokså sølete å fryse den ned. Jeg anbefaler heller å oppbevare kakestykkene kjølig på et kakefat. Den tåler å stå 1-2 dager, men er best samme dag den er laget.
Ja, dette får tankene over på noe annet enn været si..
Jeg er tilbake her på bloggen i morgen med en ny oppskrift.
Kanskje den blir litt sunnere - men det er ikke sikkert..
Ha det fint så lenge! ♥
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 4,5 dl melk
♥ 300 g mørk kokesjokolade (70% kakaoinnhold)
♥ 200 g smør
♥ 5 dl sukker
♥ 3 egg
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 1,5 ts natron
♥ 7 dl hvetemel
Marengskrem:
♥ 3 eggehviter
♥ 5 dl sukker
♥ 1 dl kaldt vann
♥ 2 ss lys sirup
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
Sjokoladekake:
Start med å koke opp halvparten av melken i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Tilsett oppdelt sjokolade og la sjokoladebitene smelte i den varme melken. Rør blandingen jevn. Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Skill eggene. Ha eggeplommene i smørkremen og pisk videre til kremen er luftig og myk. Bland inn den smeltede sjokoladen og vaniljekstrakt. Sikt sammen mel, bakepulver og natron. Bland dette inn i deigen vekselsvis med resten av melken. Pisk egghvitene stive og vend inn i deigen til slutt.
Fordel deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30 x 40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 30 minutter (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Avkjøl kaken til den er helt kald.
Marengskrem:
Ha alle ingredienser til marengskremen i en metallbolle. Sett metallbollen over en kjele med kokende vann. Bollen skal ikke være i berøring med vannet, men bare den varme dampen. Pisk med en håndmikser, og pisk kontinuerlig i 8 minutter. Det skal da ha dannet seg en tykk marengskrem. Ta metallbollen bort fra kjelen og pisk videre i marengsmassen i ca 1 minutt til så den avkjøles noe.
Smør eller sprøyt marengskremen straks på den kalde sjokoladekaken. Jeg hadde marengskremen i en pose og klippet et hull i den ene enden for å få runde striper.
Bruk en gassbrenner for å grille toppen av marengsen så den får gyllenbrune partier. Skjær kaken i firkanter.
♥ Gassbrenner fås kjøpt i de fleste kjøkkenutstyrsbutikker (se for eksempel hos Jernia og Clas Ohlson). Husk at du også må kjøpe gass til fylle på brenneren
♥ Det kan være litt omstendelig å dele kaken i forkanter siden marengskremen er såpass klissete. Det er lurt å bruke en stor kniv som dyppes ofte i varmt vann for å få pene kakestykker.
♥ Kaken kan fryses uten marengskrem, men etter at den er dekket med marengskrem blir det nokså sølete å fryse den ned. Jeg anbefaler heller å oppbevare kakestykkene kjølig på et kakefat. Den tåler å stå 1-2 dager, men er best samme dag den er laget.
Skriv ny kommentar