Brukere online: 1063
Brukere i dag: 51903
Brukere siste 7 dager: 200606
Annonse: Cambozola
Hei,
Her kommer et kjapt og enkelt midt-i-uka tips!
Med ferdigkjøpt butterdeig lager du raskt luftige småbrød som kan serveres som tilbehør til for eksempel suppe eller en fiskemiddag.
Hos meg bringer stekt butterdeig frem barndomsminner, for det hendte stadig vekk at moren min skjærte noen plater butterdeig i trekanter og stekte dem som tilbehør til en lett middagen, og jeg elsket å spise disse trekantene - varme og nystekte (særlig å grave ut den myke delen i midten.. )
Her har jeg dessuten laget en nydelig dipp med blåmuggosten Cambozola. Dette er en tyskprodusert blåmuggost som passer veldig godt for de som liker mild smak av blåmuggost, men uten at det blir for mye blå mugg. Osten er nemlig en perfekt kombinasjon av camembert og blåmuggost, som gjør osten nokså unik. Konsistensen er kremete og smaken kjempegod!
Blåmuggostdippen er rask å røre sammen og kan serveres som dipp til alt fra stekt butterdeig som jeg har brukt her, til potetgull eller grønnsaksstaver eller som dressing til salater. Herlig!
Ingredienser:
Butterdeigsbrød:
♥ 3 butterdeigsplater
♥ 1 egg til pensling
♥ sesamfrø
Blåmuggostdipp:
♥ 2 dl rømme eller crème fraîche
♥ 1 dl majones
♥ 150 g Cambozola
♥ 0,5 sitron
♥ 1 ss hvitvinseddik
♥ salt og pepper
Fremgangsmåte:
Butterdeigsbrød:
La butterdeigsplatene tine på bordet i 20 minutter. Del hver plate på midten så du får to kvadrater. Del deretter hver kvadrat diagonalt, slik at du får 4 trekanter. Gjenta med de andre to butterdeigsplatene slik at du får 12 trekanter til sammen.
Legg trekantene utover på en bakepapirdekket stekeplate.
Jeg synes det er akkurat passe med 12 stykk på en stekeplate.
Pensle over med lett sammenvispet egg og dryss på sesamfrø.
Stek butterdeigsbrødene midt i ovnen ved 200°C i ca. 20 minutter. Butterdeigsbrødene skal da ha puffet opp og blitt til luftige, gylne småbrød.
Alltid spennende å se hvordan butterdeigen har utviklet seg under stekingen.
Og ikke forvent at alle trekantene har hevet seg pent og pyntelig i høyden når du titter inn i ovnen, for det er garantert noen som kommer til å velte, dele seg, osv..
Dette var vel de peneste som jeg fikk....
Men gode er de alle sammen!
Blåmuggostdipp:
Finn frem ingrediensene.
Rør rømme (eller crème fraîche hvis du bruker det) sammen med majones.
Smuldre mesteparten av Cambozolaen i dippen og rør godt så osten blander seg med rømmeblandingen.
Det er ikke meningen at alle osteklumper skal jevnes ut, for det er bare godt hvis dippen er litt "chunky".
Press saften av en halv sitron og bland inn i dippen. Smak til med litt hvitvinseddik, salt og pepper.
Ha dippen over i skåler og smuldre resten av blåmuggosten på toppen som pynt.
Tips:
♥ Ferdigkjøpt butterdeig finnes i de fleste matvarebutikkene. Butterdeigen ligger i frysedisken og består som regel av små, avlange plater (5-6 plater i hver pakke). Ikke kjevle på butterdeigsplatene før du skjærer dem i trekanter, for da vil de ikke heve seg skikkelig under stekingen. Stekt butterdeig smaker aller best helt nystekt!
♥ Denne blåmuggostdippen inneholder nokså mye blåmuggost, men det er som sagt fordi jeg har brukt Cambozola som har en veldig mild og fin smak. Osten fås kjøpt i de fleste matbutikker som har ostedisk, blant annet i butikkene til Meny.
♥ Dippen kan fint oppevares i kjøleskapet i et par dager (dekk til skålen med plastfolie).
Blåmuggostdippsen smaker faktisk fortreffelig til gulrotstaver.
Eller på stekt butterdeig..
Ikke fullt så sunt, men veldig godt!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Innlegget er skrevet som ledd i mitt samarbeid med Oluf Lorentzen, som er importør av blant annet Cambozola i Norge.
Butterdeigsbrød:
♥ 3 butterdeigsplater
♥ 1 egg til pensling
♥ sesamfrø
Blåmuggostdipp:
♥ 2 dl rømme eller crème fraîche
♥ 1 dl majones
♥ 150 g Cambozola
♥ 0,5 sitron
♥ 1 ss hvitvinseddik
♥ salt og pepper
Butterdeigsbrød:
La butterdeigsplatene tine på bordet i 20 minutter. Del hver plate på midten så du får to kvadrater. Del deretter hver kvadrat diagonalt, slik at du får 4 trekanter. Gjenta med de andre to butterdeigsplatene slik at du får 12 trekanter til sammen.
Legg trekantene utover på en bakepapirdekket stekeplate. Pensle over med lett sammenvispet egg og dryss på sesamfrø.
Stek butterdeigsbrødene midt i ovnen ved 200°C i ca. 20 minutter. Butterdeigsbrødene skal da ha puffet opp og blitt til luftige, gylne småbrød.
Blåmuggostdipp:
Rør rømme (eller crème fraîche hvis du bruker det) sammen med majones. Smuldre mesteparten av Cambozolaen i dippen og rør godt så osten blander seg med rømmeblandingen. Det er ikke meningen at alle osteklumper skal jevnes ut, for det er bare godt hvis dippen er litt "chunky".
Press saften av en halv sitron og bland inn i dippen. Smak til med litt hvitvinseddik, salt og pepper.
Ha dippen over i skåler og smuldre resten av blåmuggosten på toppen som pynt.
♥ Ferdigkjøpt butterdeig finnes i de fleste matvarebutikkene. Butterdeigen ligger i frysedisken og består som regel av små, avlange plater (5-6 plater i hver pakke). Ikke kjevle på butterdeigsplatene før du skjærer dem i trekanter, for da vil de ikke heve seg skikkelig under stekingen. Stekt butterdeig smaker aller best helt nystekt!
♥ Denne blåmuggostdippen inneholder nokså mye blåmuggost, men det er som sagt fordi jeg har brukt Cambozola som har en veldig mild og fin smak.
♥ Dippen kan fint oppevares i kjøleskapet i et par dager (dekk til skålen med plastfolie).
Skriv ny kommentar