Brukere online: 375
Brukere i dag: 2201
Brukere siste 7 dager: 195512
Annonse: Bærgården
Hei!
Det er så varme, fine dager i vakre Norge at det nesten er synd å reise bort nå.
Noe jeg virkelig forbinder med norsk sommer er å plukke solbær og rips. Min bestemor hadde nemlig bærbusker i hagen sin, så dette er noe jeg gjorde hver sommer da jeg var liten. Jeg elsker solbær! Rips er litt surt, men godt det også, særlig sammen med vaniljesaus.
Jeg har ikke lenger tilgang på bærbusker, men nå som jeg har oppdaget Bærgården i Lier, er ikke det noe problem! Jeg fikk teste noen kasser med økologiske bær fra Bærgården, og for noen FANTASTISKE BÆR! Utrolig bra kvalitet og ingen dårlige bær i noen av kassene! Og så flott at bærene er økologiske!
Heretter kommer jeg til å bestille kasser med bær fra Bærgården hver eneste sommer! Du kan gjøre det, du også, ved å gå inn på www.enger.no eller aller helst ringe 917 96 096.
Hos Bærgården produseres både økologiske bringebær, solbær, stikkelsbær og hvit og rød rips. Jeg fikk teste alle varianter, og alle sorter var av suveren kvalitet!
Solbær og hvite og røde rips.
Og store, flotte bringebær og stikkelsbær!
Se på de fine bringebærene!
Og herlige stikkelsbær!
I tillegg produserer Bærgården økologiske safter, blant annet av solbær, bringebær, blåbær og hyllblomst.
Jeg synes flaskene er så fine!
Så koselige etiketter!
Dette er vitaminbomber på flaske!
Flere av saftene - som blåbær og solbærsaften du ser her - kan dessuten kjøpes usukret også!
Jeg reiser til Kina i morgen, så det meste av bærene har havnet i fryseren så jeg kan lage noe godt med det når jeg kommer hjem. Tenker det blir både safting og sylting.
Men noen av bærene gikk med til en skikkelig deilig bløtkake som jeg koste meg med i helgen!
Jeg fylte kaken med hjemmelaget vaniljekrem, pisket fløtekrem og friske solbær. På toppen pyntet jeg med både solbær og rips. Jeg dynket bunnene med hyllblomstsaft - som er den beste saften jeg vet om.
For en fantastisk, sommerlig bløtkake dette ble!
Ingredienser:
Sukkerbrød:
♥ 6 egg
♥ 180 g sukker
♥ 180 g hvetemel
♥ 1,5 ts bakepulver
Dynking:
♥ 1 dl hyllblomstsaft (eller eplesaft)
Vaniljekrem:
♥ 7,5 dl kremfløte
♥ 1 ss vaniljepasta eller 1 vaniljestang
♥ 50 g maizena
♥ 200 g sukker
♥ 5 eggeplommer
Fløtekrem:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 3 ss melis
Fyll og pynt:
♥ 2 kurver friske solbær
♥ 0,5 kurv friske rips
Fremgangsmåte:
Vaniljekrem:
Start gjerne med å lage vaniljekremen (den kan godt lages klar kvelden i forveien).
Kok opp kremfløte og vaniljepasta (eller vaniljestang og vaniljefrø). Ta kjelen av platen og fjern vaniljestangen.
I en annen bolle blandes eggeplommer, maizena og sukker lett sammen (det blir en tørr masse).
Ha den varme vaniljefløten litt og litt i eggeblandingen mens du rører godt med en håndvisp mellom hver skvett, slik at du får en jevn og klumpfri blanding. Ha så det hele tilbake i kjelen.
Varm opp på nytt under stadig omrøring, men nå er det veldig viktig at kremen ikke koker for da kan den skille seg. Vaniljekremen tykner etter hvert som den blir varm.
Ta kjelen av platen og la vaniljekremen avkjøles til romtemperatur. Rør av og til.
Sett så vaniljekremen i kjøleskapet til den er helt tykk (gjerne over natten, men dekk da gjerne over med litt plastfilm så det ikke danner seg snerk på overflaten).
Sukkerbrød:
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Sikt sammen hvetemel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggedosisen.
Ha deigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175°C i 30-40 minutter. Avkjøl kaken i formen. Ta den ut og fjern bakepapiret.
Fylling av kaken:
Pisk kremfløten med melis til myk og luftig fløtekrem.
Del kakebunnen i 3 deler.
Dynk kakebunnene med hyllblomstsaft (eller eplesaft).
Jeg bruker hyllblomstsaft rett fra flasken (altså ikke utblandet med vann) fordi jeg ville få den nydelige smaken av hyllblomstsaften godt frem.
Legg den nederste kakebunnen på et fat. Dekk med vaniljekrem.
Ha deretter på et lag fløtekrem.
Legg solbær på kremen.
Legg på den andre kakebunnen.
Dekk med et nytt lag vaniljekrem. Ha pisket krem over vaniljekremen og legg igjen solbær på kremen.
Legg den siste kakebunnen på toppen.
Fordel resten av kremen over hele kaken.
Pynt kaken med friske solbær og rips.
Kan det blir mer norsk sommer enn det her?
Nydelig bløtkake med norske sommerbær!
Tips:
♥ Både vaniljekremen og sukkerbrødet kan gjerne lages klare dagen før servering. Pakk inn i plast og oppbevar kjølig.
♥ Den pyntede kaken bør helst serveres samme dag slik at fløtekremen smaker helt fersk, men kaken har godt av å stå og trekke i noen timer før servering. Jeg har litt ekstra mye melis i fløtekremen siden bærene er såpass syrlige. Oppbevar kaken i kjøleskapet.
♥ Kombinasjonen solbær, røde rips og hvite rips blir veldig dekorativt oppå kaken. Du får tak i dette hos Bærgården!
Jeg fikk tilsendt noen bilder av hvordan det ser ut på Bærgården i Lier.
Se så vakkert!
Man kan bestille bær fra Bærgården hjem til seg, men man kan også dra til Bærgården for selvplukking av bær!
Saftflaskene fås kjøpt i flere matbutikker, så du bare spørre betjeningen om å ta det inn.
Her er bilde fra "Svalbardbutikken" på Svalbard!
Det blir jo litt rart å dra til Kina nå som jeg er så full av norsk sommerstemning!
Men det blir nok bra. Jeg skal til Beijing i nærmere 2 uker, og det blir en sosial ferie med familie og venner. Til og med søsteren min kommer fra LA for å møte oss der.
Jeg tenkte å reise uten pc til Kina, og jeg kan nesten ikke huske sist jeg logget av så lenge, så det blir interessant å se om jeg synes det er deilig eller bare sykt frustrerende. Men telefonen er med såklart, så dere skal få se bilder på Instagram.
Etter Kina drar jeg til Sardinia, men dere hører fra meg før det.
Det blir en stund til neste blogginnlegg her på Det søte liv, men du skal få et kakestykke av meg så lenge!
Ønsker deg fine julidager og kos deg med deilig, sommerlig bløtkake!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Sukkerbrød:
♥ 6 egg
♥ 180 g sukker
♥ 180 g hvetemel
♥ 1,5 ts bakepulver
Dynking:
♥ 1 dl hyllblomstsaft (eller eplesaft)
Vaniljekrem:
♥ 7,5 dl kremfløte
♥ 1 ss vaniljepasta eller 1 vaniljestang
♥ 50 g maizena
♥ 200 g sukker
♥ 5 eggeplommer
Fløtekrem:
♥ 6 dl kremfløte
♥ 3 ss melis
Fyll og pynt:
♥ 2 kurver friske solbær
♥ 0,5 kurv friske rips
Vaniljekrem:
Start gjerne med å lage vaniljekremen (den kan godt lages klar kvelden i forveien).
Kok opp kremfløte og vaniljepasta (eller vaniljestang og vaniljefrø). Ta kjelen av platen og fjern vaniljestangen.
I en annen bolle blandes eggeplommer, maizena og sukker lett sammen (det blir en tørr masse).
Ha den varme vaniljefløten litt og litt i eggeblandingen mens du rører godt med en håndvisp mellom hver skvett, slik at du får en jevn og klumpfri blanding. Ha så det hele tilbake i kjelen.
Varm opp på nytt under stadig omrøring, men nå er det veldig viktig at kremen ikke koker for da kan den skille seg. Vaniljekremen tykner etter hvert som den blir varm.
Ta kjelen av platen og la vaniljekremen avkjøles til romtemperatur. Rør av og til.
Sett så vaniljekremen i kjøleskapet til den er helt tykk (gjerne over natten, men dekk da gjerne over med litt plastfilm så det ikke danner seg snerk på overflaten).
Sukkerbrød:
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Sikt sammen hvetemel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggedosisen.
Ha deigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175°C i 30-40 minutter. Avkjøl kaken i formen. Ta den ut og fjern bakepapiret.
Fylling av kaken:
Pisk kremfløten med melis til myk og luftig fløtekrem.
Del kakebunnen i 3 deler. Dynk kakebunnene med hyllblomstsaft (eller eplesaft).
Legg den nederste kakebunnen på et fat. Dekk med vaniljekrem. Ha deretter på et lag fløtekrem. Legg solbær på kremen.
Legg på den andre kakebunnen og dekk med et nytt lag vaniljekrem. Ha pisket krem over vaniljekremen og legg igjen solbær på kremen.
Legg den siste kakebunnen på toppen.
Fordel resten av kremen over hele kaken.
Pynt kaken med friske solbær og rips.
♥ Både vaniljekremen og sukkerbrødet kan gjerne lages klare dagen før servering. Pakk inn i plast og oppbevar kjølig.
♥ Den pyntede kaken bør helst serveres samme dag slik at fløtekremen smaker helt fersk, men kaken har godt av å stå og trekke i noen timer før servering. Jeg har litt ekstra mye melis i fløtekremen siden bærene er såpass syrlige. Oppbevar kaken i kjøleskapet.
♥ Kombinasjonen solbær, røde rips og hvite rips blir veldig dekorativt oppå kaken.
Skriv ny kommentar