Brukere online: 776
Brukere i dag: 3930
Brukere siste 7 dager: 198141
Hei dere!
Jeg er tilbake i Oslo etter 10 flotte dager i Beijing, og det er jammen meg ikke noe å si på sommervarmen her heller!
Når det er så varmt, gjelder det å kjøle seg ned med noe kaldt og fruktig, og da er det ikke noe som er bedre enn hjemmelaget, forfriskende jordbærslush!
Det eneste du trenger er en god blender, noen isbiter, litt sitronsaft, litt søtning (hvis du vil) – og masse jordbær såklart. Aller helst norske jordbær, som jo er verdens beste!
Dette er en fantastisk deilig sommerdrikk for både barn og voksne!
Oppskriften gir 4 porsjoner.
Ingredienser:
♥ 2 kurver jordbær (ca. 1 kilo)
♥ saft fra 1 sitron eller 2 lime
♥ 0,5 liter isbiter
♥ 100 g melis
Fremgangsmåte:
Rens jordbærene. Jeg brukte her kjempegode, norske jordbær!
Finn frem de øvrige ingrediensene. Presset saft fra sitron eller lime er ikke nødvendig, men gir en ekstra god smak på slushen.
Ha halvparten av bærene i blenderen sammen med sitronsaft. Kjør blandingen sammen. Ha så i isbitene og kjør blenderen slik at isen knuser. Spe med resten av jordbærene og smak til med melis.
Hell den ferdige jordbærslushen i glass og server straks.
Tips:
♥ Du kan bytte ut melis med annen søtning hvis du vil (f eks sukrinmelis). Det går også greit å sløyfe søtning helt hvis du ikke vil ha jordbærslushen så søt.
♥ For å lage slush, må isbitene knuses slik at drikken blir tykk i konsistensen. Til dette trenger du en kraftig blender som kan knuse isen.
♥ Knust is smelter raskt, så server drikken helt nylaget!
Jeg har også laget en kjempegod vannmelonslush som jeg skal få publisert veldig snart her på Det søte liv.
Herlig å være tilbake her på bloggen igjen forresten!
♥ 2 kurver jordbær (ca. 1 kilo)
♥ saft fra 1 sitron eller 2 lime
♥ 0,5 liter isbiter
♥ 100 g melis
Rens jordbærene. Ha halvparten av bærene i blenderen sammen med sitronsaft. Kjør blandingen sammen. Ha så i isbitene og kjør blenderen slik at isen knuser. Spe med resten av jordbærene og smak til med melis.
Hell den ferdige jordbærslushen i glass og server straks.
♥ Du kan bytte ut melis med annen søtning hvis du vil (f eks sukrinmelis). Det går også greit å sløyfe søtning helt hvis du ikke vil ha jordbærslushen så søt.
♥ For å lage slush, må isbitene knuses slik at drikken blir tykk i konsistensen. Til dette trenger du en kraftig blender som kan knuse isen.
♥ Knust is smelter raskt, så server drikken helt nylaget!
Skriv ny kommentar