Galette med rabarbra og mandelfyll


Hei,

Håper du har hatt en finfin helg! 

Jeg har bakt med rabarbra igjen, og denne gangen er det en rabarbra-"galette". Galette er en fransk terte som stekes direkte på stekeplaten og som kan varieres i det vide og det brede. Du finner fra før av mange varianter av galette her på Det søte liv (se alle samlet HER), så som du skjønner er dette en kake som jeg synes er veldig kjekk å lage!  Smile

Jeg liker å ha enten syltetøy, vaniljekrem eller noe annet fyll under frukten/bærene jeg legger på deigen slik at terten blir saftigere og mer smakfull. Denne gangen valgte jeg å legge et fransk mandelfyll ("frangipane") under rabarbrabitene. Rabarbra og mandler smaker veldig godt sammen, så denne kaken ble en suksess.

 

 

Serveres varm og nylaget med vaniljeis! 

 

 

Ingredienser:

Paideig:
♥ 300 g hvetemel
♥ 200 g smør
♥ 2 ss sukker
♥ 2 ts kaldt vann

Frangipane (mandelfyll):
♥ 100 g mandler
♥ 2 ss sukker
♥ 40 g smør
♥ 1 egg
♥ 1 ss vaniljepasta

Rabarbrafyll:
♥ 250 g rabarbra
♥ 2 ss sukker

Pynt:
♥ 1 egg til pensling
♥ 3 ss brunt sukker
♥ 30 g mandelflak

 

Fremgangsmåte:

Paideig:

Ha mel og sukker i en food processor med hakkekniv og ha oppi smør oppdelt i biter. Kjør food processoren på full hastighet til smøret har fordelt seg helt fint i melet. Ha så i vann og kjør videre til deigen samler seg. Klem deigen til en flat pakke og legg plastfolie rundt deigen. Sett deigen i kjøleskapet i 30 minutter så den blir lettere å kjevle.

Kjevle deretter ut deigen direkte på bakepapir. Det er skal bli en sirkel som er omtrent så stor som stekeplaten, men det er ikke så nøye om kantene blir rette eller ikke. Jeg både kjevler og trykker deigen litt utover med fingrene.

 

Frangipane (mandelfyll):

Kjør mandlene i food processor så de blir helt fint malte.

Tilsett sukker, mykt smør, egget og vanilje. Kjør blandingen sammen til en tykk mandelmasse.

Smør mandelmassen utover deigen i et jevnt lag, men la det være en kant på et par cm uten mandelfyll helt ytterst rundt hele sirkelen.

 

Rabarbra:

Rens rabarbra og del i biter. Vend rabarbrabitene i sukker og legg disse på mandelfyllet. 


Bretting og steking: 

Ta tak i et hjørne av papiret og brette over en del av deigen. Så drar du forsiktig av bakepapiret og fortsetter med å brette over en ny flik av deigen. Gjenta slik rundt hele kaken, slik at du får en fin dobbelkant med deig som pakker inn rabarbraen og mandelfyllet.

Skyv papiret med kaken forsiktig over på en stekeplate. Pensle over deigkanten med sammenpisket egg. Dryss brunt sukker og mandelflak over både deigkanten og rabarbraen.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 40-45 minutter. Kaken er klar når deigkanten er gyllenbrun og rabarbraen er myk.

 

 

Det lukter kjempegodt av den nystekte kaken! 

 

 

Server kaken nystekt, og gjerne med vaniljeis som tilbehør! 

 

 

 

YUM!  Yum  

 



Tips:

♥ Paideigen ikke er særlig søt, og mandelfyllet er ikke så veldig søtt det heller, så når i tillegg rabarbraen er syrlig, er det godt å strø brunt sukker over hele kaken før steking.  

♥ En galette smaker best samme dag den er laget. 
 

♥ Du finner enda flere oppskrifter med rabarbra HER.

 

 

Kjempedeilig kake! 

 

 

Ha en toppen uke! Snart sommerferie nå...  Grin   


♥ ♥ ♥ ♥ ♥  

 

Galette med rabarbra og mandelfyll
Ingredienser

Paideig:
♥ 300 g hvetemel
♥ 200 g smør
♥ 2 ss sukker
♥ 2 ts kaldt vann

Frangipane (mandelfyll):
♥ 100 g mandler
♥ 2 ss sukker
♥ 40 g smør
♥ 1 egg
♥ 1 ss vaniljepasta

Rabarbrafyll:
♥ 250 g rabarbra
♥ 2 ss sukker

Pynt:
♥ 1 egg til pensling
♥ 3 ss brunt sukker
♥ 30 g mandelflak

Fremgangsmåte

Paideig:
Ha mel og sukker i en food processor med hakkekniv og ha oppi smør oppdelt i biter. Kjør food processoren på full hastighet til smøret har fordelt seg helt fint i melet. Ha så i vann og kjør videre til deigen samler seg. Klem deigen til en flat pakke og legg plastfolie rundt deigen. Sett deigen i kjøleskapet i 30 minutter så den blir lettere å kjevle.

Kjevle deretter ut deigen direkte på bakepapir. Det er skal bli en sirkel som er omtrent så stor som stekeplaten, men det er ikke så nøye om kantene blir rette eller ikke. Jeg både kjevler og trykker deigen litt utover med fingrene.

Frangipane (mandelfyll):
Kjør mandlene i food processor så de blir helt fint malte. Tilsett sukker, mykt smør, egget og vanilje. Kjør blandingen sammen til en tykk mandelmasse.

Smør mandelmassen utover deigen i et jevnt lag, men la det være en kant på et par cm uten mandelfyll helt ytterst rundt hele sirkelen.

Rabarbra:
Rens rabarbra og del i biter. Vend rabarbrabitene i sukker og legg disse på mandelfyllet. 

Bretting og steking:
Ta tak i et hjørne av papiret og brette over en del av deigen. Så drar du forsiktig av bakepapiret og fortsetter med å brette over en ny flik av deigen. Gjenta slik rundt hele kaken, slik at du får en fin dobbelkant med deig som pakker inn rabarbraen og mandelfyllet.

Skyv papiret med kaken forsiktig over på en stekeplate. Pensle over deigkanten med sammenpisket egg. Dryss brunt sukker og mandelflak over både deigkanten og rabarbraen.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 40-45 minutter. Kaken er klar når deigkanten er gyllenbrun og rabarbraen er myk.

Server kaken nystekt, og gjerne med vaniljeis som tilbehør! 

Tips

♥ Paideigen ikke er særlig søt, og mandelfyllet er ikke så veldig søtt det heller, så når i tillegg rabarbraen er syrlig, er det godt å strø brunt sukker over hele kaken før steking.  

♥ En Galette smaker best samme dag den er laget. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift