Sitron- og pasjonsfruktcurd

 

Her kommer en ny, frisk og utrolig deilig, sommerlig oppskrift! 

Dette er en krysning av sitroncurd (lemon curd) og pasjonsfruktcurd som jeg har laget tidligere. Kombinasjonen sitron og pasjonsfrukt er noe av det beste jeg har smakt!

Denne kremen kan gjerne brukes som kakefyll i bløtkake, marengskake, rullekake osv - eller direkte på nystekte vafler, scones, i en yoghurt- og granolabowl, på iskrem osv osv. 

Loooooove this! Heart 

 

 

Ingredienser:

♥ 6 pasjonsfrukt
♥ 1-2 sitroner (se tips)
♥ 6 eggeplommer 
♥ 200 g sukker
♥ 150 g smør

 

Fremgangsmåte:

Du trenger først å måle opp 1,5 dl juice fra pasjonsfrukt og sitron, dette gjør du på følgende måte:

Del 5 av pasjonsfruktene på midten og skrap ut innmaten.

Ha dette i en kjele. Varm opp under omrøringen til du ser at stenene slipper fruktkjøttet. Sil blandingen så du får fjernet stenene og ha den rene pasjonsfruktjuicen i et desilitermål. Tilsett fruktkjøttet fra den siste pasjonsfrukten (nå med stenene). Press sitronsaft og tilsett sitronsaft i desilitermålet hvor du har pasjonsfruktsaften helt til du får tilsammen 1,5 dl sitron- og pasjonsfruktjuice.

Ha eggeplommer, sukker og sitron- og pasjonsfruktjuicen i en kjele. Varm opp blandingen og la den småkoke i ca 5 minutter så blandingen tykner. Det er viktig at du rører hele tiden med en visp og ikke bruker for sterk varme, så kremen ikke setter seg fast i bunnen av kjelen.

Ta kjelen av platen og tilsett romtemperert smør i klatter. Rør blandingen jevn.

Avkjøl sitron- og pasjonsfruktkremen og ha den i en egnet skål eller glasskrukker. 

 

 

 

Fantastisk nydelig! 

 

 

Tips:

♥ Det varierer hvor saftige pasjonsfrukt og sitroner er, derfor må du tilpasse mengden sitronsaft. Det er meningen at det skal bli 1,5 dl juice til sammen til slutt. Jeg bruker bare de svarte stenene av 1 pasjonsfrukt fordi det ser lekkert ut med bare litt, men ikke for mye stener i kremen. 

 

 

Dette er fruktkjøttet fra pasjonsfrukt før silingen (lagde dobbel porsjon). Alle disse stenene skal altså ikke med i sitronkremen, derfor siler jeg  pasjonsfruktjuicen fra de fleste pasjonsfruktene. 

 

 

♥ Sitron- og pasjonsfruktkremen har lang holdbarhet i glasskrukke med lokk som oppbevares i kjøleskapet. Merk at kremen blir tykkere av å stå lenge kaldt (pga at smøret i kremen da blir hardt), men bare la kremen stå i romtemperatur en stund, så blir den myk igjen. 

 

 

Jeg har laget curd i flere forskjellige varianter som du finner HER på Det søte liv. 

 

 

Dette her er nok favoritten! Smile

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

 

Sitron- og pasjonsfruktcurd
Ingredienser

♥ 6 eggeplommer 
♥ 200 g sukker
♥ 6 pasjonsfrukt
♥ 1-2 sitroner (se tips)
♥ 150 g smør

 

Fremgangsmåte

Du trenger først å måle opp 1,5 dl juice fra pasjonsfrukt og sitron, dette gjør du på følgende måte:

Del 5 av pasjonsfruktene på midten og skrap ut innmaten og ha dette i en kjele. Varm opp under omrøringen til du ser at stenene slipper fruktkjøttet. Sil blandingen så du får fjernet stenene og ha den rene pasjonsfruktjuicen i et desilitermål. Tilsett fruktkjøttet fra den siste pasjonsfrukten (nå med stenene). Press sitronsaft og tilsett sitronsaft i desilitermålet hvor du har pasjonsfruktsaften helt til du får tilsammen 1,5 dl sitron- og pasjonsfruktjuice.

Ha eggeplommer, sukker og sitron- og pasjonsfruktjuicen i en kjele. Varm opp blandingen og la den småkoke i ca 5 minutter så blandingen tykner. Det er viktig at du rører hele tiden med en visp og ikke bruker for sterk varme, så kremen ikke setter seg fast i bunnen av kjelen.

Ta kjelen av platen og tilsett romtemperert smør i klatter. Rør blandingen jevn.

Avkjøl sitron- og pasjonsfruktkremen og ha den i en egnet skål eller glasskrukker. 

Tips

♥ Det varierer hvor saftige pasjonsfrukt og sitroner er, derfor må du tilpasse mengden sitronsaft. Det er meningen at det skal bli 1,5 dl juice til sammen til slutt. Jeg bruker bare de svarte stenene av 1 pasjonsfrukt fordi det ser lekkert ut med bare litt, men ikke for mye stener i kremen. 

♥ Sitron- og pasjonsfruktkremen har lang holdbarhet i glasskrukke med lokk som oppbevares i kjøleskapet. Merk at kremen blir tykkere av å stå lenge kaldt (pga at smøret i kremen da blir hardt), men bare la kremen stå i romtemperatur en stund, så blir den myk igjen. 

9 kommentarer

Hej
Hur länge kan den stanna kvar i kylskåpet?

Som svar på av Katja (ikke bekreftet)

Jeg har hatt curd i kjøleskapet i 5 - 6 uker uten problemer. Men bruk en krukke med lokk slik at overflaten ikke tørker ut.

Hei!
Du skriver at den kan oppbevares lenge, hvor lenge? Sikkert veldig god, også da som gave

Som svar på av Guro (ikke bekreftet)

Kan i hvert fall oppbevares i 1,5 måned (men antar lenger også). Oppbevares da kjølig i krukke med lokk. Ja, nydelig å gi bort i gave også!

Hei!
Dette må vi prøve
Det står at det blir 1,5dl helt til slutt men det må vel bli en god del mere da det er 6 eggeplommer,150gr smør og 200 gr sukker i tilegg til 1,5 dl juice?

Som svar på av Anne Kristin (ikke bekreftet)

Hei, det jeg mener er at det skal bli 1,5 dl juice til slutt som brukes i curden. Mengden ferdig curd blir mer enn dette, ja.

Hei!
Elsker bloggen din! Lurte bare på hvor lenge den kunne oppbevarers? :)

Som svar på av Carina (ikke bekreftet)

Oppbevart kjølig og i glasskrukke med lokk, er holdbarheten mange uker.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift