Brukere online: 510
Brukere i dag: 2567
Brukere siste 7 dager: 195479
Heisan!
I denne overgangstiden hvor det innimellom føles som sommer og innimellom føles som høst, tenker jeg det passer å servere en saftig Eplekake med bjørnebær!
Eplekaken er en nokså klassisk høstkake, men bjørnebærene gir likevel en sommerlig touch.
Denne kaken er basert på samme oppskrift som Eplekake med bringebær som jeg tidligere har publisert her på Det søte liv, bare at jeg her altså bruker bjørnebær i stedet for bringebær. Jeg har også byttet mandelflak med hasselnøtter, men det gjør du som du vil med - begge deler blir digg!
Kjempegod kake!
Ingredienser:
♥ 200 g smør
♥ 200 g sukker
♥ 2 store egg
♥ 200 g hvetemel
♥ 1,5 ts bakepulver
Fyll:
♥ 3 store epler
♥ 125 g bjørnebær
Smuldretopping:
♥ 100 g hvetemel
♥ 75 g sukker
♥ 100 g smør
♥ 2 ts vaniljesukker
- -
♥ 3 ss brunt sukker
♥ 50 g hasselnøtter
Pynt:
♥ 125 g friske bjørnebær
♥ melisdryss
Fremgangsmåte:
Pisk smør og sukker til lys og luftig smørkrem. Ha i ett og ett egg og pisk godt mellom hvert. Sikt i det tørre og bland deigen godt sammen.
Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) som har bakepapir i bunnen. Jevn til overflaten.
Skrell eplene og del dem i båter som så skjæres i skiver. Stikk epleskivene ned i deigen i en pent sirkelmønster (begynn innenfra).
Stikk bjørnebærene ned i deigen innimellom epleskivene.
Bland mel, sukker og vaniljesukker med bløtt, romtemperert smør slik at du får en smuldredeig. Smuldre dette litt her og der over kaken. Klem smuldredeigen litt ned og utover eplene og bjørnebærene, men smuldredeigen skal ikke dekke hele kaken.
Dryss over brunt sukker (demerarasukker) og grovt hakkede hasselnøtter.
Dette ser allerede godt ut...
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 1 time (se tips).
Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten av formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og dra av bakepapiret fra undersiden. Sett kaken på et passende fat.
Pynt kaken med friske bjørnebær og et melisdryss rett før servering.
Bjørnebærene gir bare god smak, men også spennende farge på eplekaken!
Tips:
♥ Det er viktig at kaken blir helt gjennomstekt i midten. Bjørnebærene gir fuktighet, så kaken må stekes noe lenger enn en vanlig eplekake. Jeg stekte kaken min i 1 time og lot kaken deretter bli stående en god stund i ovnen på ettervarmen. Kjenn etter med kakenål og tilpass steketiden etter din ovn. Hvis du synes kaken blir for mørk på toppen selv om den ikke er gjennomstekt, kan du dekke over kaken med et stykke bakepapir eller aluminiumsfolie den siste delen av steketiden.
♥ Det går fint å droppe hasselnøttene hvis du vil ha en nøttefri kake.
♥ Kaken kan fryses. Gi den tinte kaken et nytt melisdryss og pynt med friske bringebær, så ser den fin og fersk ut igjen.
♥ Server kaken gjerne sammen med vaniljesaus, iskrem eller pisket krem.
Denne Eplekaken med bjørnebær er en skikkelig god hverdagskake.
Jeg er tilbake her på bloggen i morgen kveld med oppskrift på et supergodt hverdagsbrød.
ENJOY!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 200 g smør
♥ 200 g sukker
♥ 2 store egg
♥ 200 g hvetemel
♥ 1,5 ts bakepulver
Fyll:
♥ 3 store epler
♥ 125 g bjørnebær
Smuldretopping:
♥ 100 g hvetemel
♥ 75 g sukker
♥ 100 g smør
♥ 2 ts vaniljesukker
- -
♥ 3 ss brunt sukker
♥ 50 g hasselnøtter
Pynt:
♥ 125 g friske bjørnebær
♥ melisdryss
Pisk smør og sukker til lys og luftig smørkrem. Ha i ett og ett egg og pisk godt mellom hvert. Sikt i det tørre og bland deigen godt sammen.
Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) som har bakepapir i bunnen. Jevn til overflaten.
Skrell eplene og del dem i båter som så skjæres i skiver. Stikk epleskivene ned i deigen i en pent sirkelmønster (begynn innenfra).
Stikk bjørnebærene ned i deigen innimellom epleskivene.
Bland mel, sukker og vaniljesukker med bløtt, romtemperert smør slik at du får en smuldredeig. Smuldre dette litt her og der over kaken. Klem smuldredeigen litt ned og utover eplene og bjørnebærene, men smuldredeigen skal ikke dekke hele kaken.
Dryss over brunt sukker (demerarasukker) og grovt hakkede hasselnøtter.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 1 time (se tips).
Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten av formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og dra av bakepapiret fra undersiden. Sett kaken på et passende fat.
Pynt kaken med friske bjørnebær og et melisdryss rett før servering.
♥ Det er viktig at kaken blir helt gjennomstekt i midten. Bjørnebærene gir fuktighet, så kaken må stekes noe lenger enn en vanlig eplekake. Jeg stekte kaken min i 1 time og lot kaken deretter bli stående en god stund i ovnen på ettervarmen. Kjenn etter med kakenål og tilpass steketiden etter din ovn. Hvis du synes kaken blir for mørk på toppen selv om den ikke er gjennomstekt, kan du dekke over kaken med et stykke bakepapir eller aluminiumsfolie den siste delen av steketiden.
♥ Det går fint å droppe hasselnøttene hvis du vil ha en nøttefri kake.
♥ Kaken kan fryses. Gi den tinte kaken et nytt melisdryss og pynt med friske bringebær, så ser den fin og fersk ut igjen.
♥ Server kaken gjerne sammen med vaniljesaus, iskrem eller pisket krem.
Skriv ny kommentar