Firkløvertrøfler

Annonse: Freia

Hei igjen,

I tillegg til Krokanrulltrøflene som jeg viste deg tidligere i dag, vil jeg tipse deg om hvordan du like enkelt kan lage kjempepopulære Firkløvertrøfler.

Siden det er jul – og fordi jeg er veldig glad i appelsinsjokolade – ville jeg teste ut å bruke Firkløver appelsin med havsalt. Det ble super-vellykket!

Jeg ble utrolig glad da jeg oppdaget Firkløver med appelsinsmak. Wow, så digg sjokolade!

Disse Firkløvertrøflene er også digge! Smile  

 

Ingredienser:

1,5 dl kremfløte
200 g Dronning kokesjokolade
200 g Firkløver appelsin med havsalt

Pynt:
70 g Freia mandelflak (2 pk)

 

Fremgangsmåte:

Varm opp kremfløten.

Del sjokoladen i biter og ha bitene i kjelen med den varme fløten. La sjokoladen smelte i den varme fløten på svak varme og rør blandingen jevn.

Sett kjelen i kjøleskapet over natten.

 

 

Dagen etter vil sjokoladefløten ha stivnet.

Bruk en skje til å ta ut teskjestore biter.

Trill disse til kuler som rulles i knuste mandelflak.

 

 

Dette er litt klissete, så vask hendene ofte.

De ferdige kulene settes på et bakepapirdekket brett, som deretter settes i kjøleskapet i et par timer slik at sjokoladetrøflene stivner.

 

 

Når kulene er faste, kan de stables sammen i en boks med matpapir mellom lagene.

Settes kaldt frem til servering.

 

 

Utrolig gode sjokoladetrøfler med Firkløver appelsin!

 

 

Så enkelt, så godt!

 

 

Tips:

Både Dronning kokesjokolade og Firkløver appelsin med havsalt er fra Freia og fås kjøpt i de aller fleste dagligvarebutikker. Du kan så klart like gjerne bruke vanlig Firkløver i denne oppskriften hvis du foretrekker det.

 


Du kan lage trøflene med bare Firkløver dersom du ønsker dem lysere. Bruk i så fall 400 g Firkløver i oppskriften. 

 

 

Firkløvertrøflene har lang holdbarhet. Oppbevar trøflene kjølig så de ikke blir klissete.

Firkløvertrøfler er kjempegodt egnet som spiselig julegave!

 

Kos deg med disse supergode Firkløvertrøflene!

 

 

 

Firkløvertrøfler
Ingredienser

1,5 dl kremfløte
200 g Dronning kokesjokolade
200 g Firkløver appelsin med havsalt

Pynt:
70 g Freia mandelflak (2 pk)

Fremgangsmåte

Varm opp kremfløten. Del sjokoladen i biter og ha bitene i kjelen med den varme fløten. La sjokoladen smelte i den varme fløten på svak varme og rør blandingen jevn. Sett kjelen i kjøleskapet over natten.

Dagen etter vil sjokoladefløten ha stivnet. Bruk en skje til å ta ut teskjestore biter. Trill disse til kuler som rulles i knuste mandelflak. Dette er litt klissete, så vask hendene ofte.

De ferdige kulene settes på et bakepapirdekket brett, som deretter settes i kjøleskapet i et par timer slik at sjokoladetrøflene stivner.

Når kulene er faste, kan de stables sammen i en boks med matpapir mellom lagene. Settes kaldt frem til servering.

Tips

Både Dronning kokesjokolade og Firkløver appelsin med havsalt er fra Freia og fås kjøpt i de aller fleste dagligvarebutikker. Du kan så klart like gjerne bruke vanlig Firkløver i denne oppskriften hvis du foretrekker det.

Du kan lage trøflene med bare Firkløver dersom du ønsker dem lysere. Bruk i så fall 400 g Firkløver i oppskriften. 

Firkløvertrøflene har lang holdbarhet. Oppbevar trøflene kjølig så de ikke blir klissete.

Firkløvertrøfler er kjempegodt egnet som spiselig julegave!

 

Kakekategori
Desserter
Sesong
Allergier og preferanser

5 kommentarer

Hei! Når jeg lager trøfler så smelter sjokoladen så fort jeg begynner å rulle de til kuler. Sist så fløt de utover bakepapiret. Hva gjør jeg galt?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift