Krokanrulltrøfler

Annonse: Freia

Hei på deg – og god 2. søndag i advent!

Stresser du med alt som burde gjøres før jul?

Husk å puste og forenkle der du kan. Smile  Her kan jeg i hvert fall tipse deg om enkel julekonfekt, som du lager i en fei!

Dette er kjempegode sjokoladetrøfler med Dronning kokesjokolade og Krokanrull. Blandingen av kokesjokolade og melkesjokolade gjør sjokoladetrøflene passe milde på smak, og krokanen fra Krokanrull gir herlig crunch.

Trill gjerne sjokoladetrøflene i fargerikt kakestrøssel!

 

 

Ingredienser:

1,5 dl kremfløte
150 g Dronning kokesjokolade
3 pk Krokanrull (210 g)

Pynt:
1 pk Freia kakestrøssel

 

Fremgangsmåte:

Varm opp kremfløten.

Del sjokoladen i biter og ha bitene i kjelen med den varme fløten. La sjokoladen smelte i den varme fløten på svak varme og rør blandingen jevn.

Sett kjelen i kjøleskapet over natten.

 

 

Dagen etter vil sjokoladefløten ha stivnet. 

Bruk en skje til å ta ut teskjestore biter.

Trill disse til kuler som rulles i kakestrøssel.

 

 

Dette er litt klissete, så vask hendene ofte.

 

 

De ferdige kulene settes på et bakepapirdekket brett, som deretter settes i kjøleskapet i et par timer slik at sjokoladetrøflene stivner. 

 

 

Når kulene er faste, kan de stables sammen i en boks med matpapir mellom lagene. 

Settes kaldt frem til servering.

 

 

Deilige sjokoladetrøfler med mild smak!

 

 

Nydelige!

 

 

Tips:

Både Dronning kokesjokolade og Krokanrull er fra Freia og fås kjøpt i de aller fleste dagligvarebutikker.

 

 

Du kan lage trøflene med bare Krokanrull dersom du ønsker dem lysere. Bruk i så fall 350 g Krokanrull (5 ruller) i oppskriften.

 

 

Krokantrøflene har lang holdbarhet. Oppbevar trøflene kjølig så de ikke blir klissete.

Krokantrøfler er kjempegodt egnet som spiselig julegave!

Se også oppskrift på Firkløvertrøfler som er basert på lignende oppskrift. 

 

Mmmmm..... Yum  

 

 

 

Krokanrulltrøfler
Ingredienser

1,5 dl kremfløte
150 g Dronning kokesjokolade
3 pk Krokanrull (210 g)

Pynt:
1 pk Freia kakestrøssel

Fremgangsmåte

Varm opp kremfløten. Del sjokoladen i biter og ha bitene i kjelen med den varme fløten. La sjokoladen smelte i den varme fløten på svak varme og rør blandingen jevn. Sett kjelen i kjøleskapet over natten.

Dagen etter vil sjokoladefløten ha stivnet. Bruk en skje til å ta ut teskjestore biter. Trill disse til kuler som rulles i kakestrøssel. Dette er litt klissete, så vask hendene ofte. De ferdige kulene settes på et bakepapirdekket brett, som deretter settes i kjøleskapet i et par timer slik at sjokoladetrøflene stivner. 

Når kulene er faste, kan de stables sammen i en boks med matpapir mellom lagene. 

Settes kaldt frem til servering.

Tips

Både Dronning kokesjokolade og Krokanrull er fra Freia og fås kjøpt i de aller fleste dagligvarebutikker.

Du kan lage trøflene med bare Krokanrull dersom du ønsker dem lysere. Bruk i så fall 350 g Krokanrull (5 ruller) i oppskriften.

Krokantrøflene har lang holdbarhet. Oppbevar trøflene kjølig så de ikke blir klissete.

Krokantrøfler er kjempegodt egnet som spiselig julegave!

Se også oppskrift på Firkløvertrøfler som er basert på lignende oppskrift. 

 

Kakekategori
Desserter
Sesong
Allergier og preferanser

1 kommentar

Det ser veldig kreativt og deilig ut! Sørg for å gjøre en slik nyttårsfest i selskapet mitt.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift