Fetakrem med hvitløk


Fetakrem er noe jeg lager ofte! 

Fetakrem med hvitløk er kjempegodt som tilbehør til brød, salater, grillmat, tapas, koldtbord osv. osv.

Lett å lage og veldig smakfullt! Se også Fetakrem med urter


Ingredienser:

200 g feta
3 ss rømme, crème fraîche eller gresk yoghurt
2 fedd hvitløk
2 ts sitronsaft
salt og pepper


Fremgangsmåte:

Smuldre fetaosten i en bolle. Tilsett rømme og hvitløk som er presset igjennom en hvitløkspresse.

 

 

Tilsett sitronsaft og kvern over salt og pepper.

 

 

Kjør blandingen til en jevn krem. Dette går raskt i en food processor eller med en stavmikser, men har du ikke dette, går det også greit å mose alt godt sammen med en gaffel. 

Smak eventuelt til med litt mer sitronsaft, salt og pepper.

 

 

Ha fetakremen i en skål og pynt med salt, pepper og litt fersk timian. 

 

 

Verdens beste fetakrem!  Heart  

 

 

Tips:

Bruk ekta fetaost av god kvalitet. Finnes i flere varianter. Jeg brukte ofte denne økologiske fetaosten. 

 

 

Juster tykkelsen på kremen med mengden rømme/crème fraîche. Seterrømme eller crème fraîche gir en tykkere krem enn lettrømme eller gresk yoghurt.

 

Jeg serverte i dag Fetakrem med hvitløk sammen med Focaccia med løk og oliven

Helt himmelsk godt! 

 


Fetakrem med hvitløk er også supergodt som dipp til chips eller grønnsaksstaver. 

 


Prøv også å hule ut sopp (champignon) og fylle dem med fetakrem. Stek i ovnen ved 200°C i 30 minutter. NAM! 

 

Fetakrem med hvitløk er rett og slett supergodt til veldig mye! 

 


    

 

Fetakrem med hvitløk
Ingredienser

200 g feta
3 ss rømme, crème fraîche eller gresk yoghurt
2 fedd hvitløk
2 ts sitronsaft
salt og pepper

Fremgangsmåte

Smuldre fetaosten i en bolle. Tilsett rømme og hvitløk som er presset igjennom en hvitløkspresse.

Tilsett sitronsaft og kvern over salt og pepper.

Kjør blandingen til en jevn krem. Dette går raskt i en food processor eller med en stavmikser, men har du ikke dette, går det også greit å mose alt godt sammen med en gaffel. 

Smak eventuelt til med litt mer sitronsaft, salt og pepper.

Tips

Bruk ekta fetaost av god kvalitet.

Juster tykkelsen på kremen med mengden rømme/crème fraîche. Seterrømme eller crème fraîche gir en tykkere krem enn lettrømme eller gresk yoghurt.

Jeg serverte i dag Fetakrem med hvitløk sammen med Focaccia med løk og oliven.  Fetakrem med hvitløk er også supergodt som dipp til chips eller grønnsaksstaver. Prøv også å hule ut sopp (champignon) og fylle dem med fetakrem. Stek i ovnen ved 200°C i 30 minutter. NAM! 

Sesong
Allergier og preferanser
Stikkord

2 kommentarer

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift