Brukere online: 2645
Brukere i dag: 30491
Brukere siste 7 dager: 200149
Hei dere!
Mange har høstferie og mulighet til å ta seg litt bedre tid på morgenen, mens andre (sånne som moi) ikke kan ta seg fri helt enda.
Hjemmelagde scones til frokost er imidlertid en luksus som man kan rekke selv om dagene er travle.
Det fine med grove scones er at de smaker som rundstykker, men er mye raskere å lage. Dette fordi deigen lages med bakepulver i stedet for gjær og derfor ikke trenger å heves. Grove scones er derfor perfekte å lage i siste liten før frokosten, for det tar bare en halvtime fra du henter frem ingrediensene til du kan sette nystekte scones på bordet!
Grove scones er også veldig godt egnet for å ha med seg som matpakke på skole og jobb eller som niste på tur.
Havre og yoghurt i denne oppskriften gjør at sconesene holder seg myke lengre.
Du velger selv om du vil tilsette rosiner og honning for å lage sconesene søtere, eller om du vil utelate dette.
Oppskriften gir 10 stk.
Ingredienser:
♥ 2 dl havregryn (små, lettkokte)
♥ 4 dl fint sammalt hvetemel
♥ 2 dl hvetemel
♥ 4 ts bakepulver
♥ 1 ts salt
♥ 3 dl gresk yoghurt (se tips)
♥ 3 dl melk
♥ 1 dl rosiner
♥ 1 ss honning
♥ 0,5 dl kokende vann
Fremgangsmåte:
Bland havregryn, fint sammalt hvetemel, hvetemel, bakepulver og salt i en bolle.
I en annen bolle vispes gresk yoghurt og melk lett sammen.
Hvis du vil ha litt søte scones med rosiner, har du først rosinene i en skål. Løs opp honning i kokende vann og slå dette over rosinene. La rosinene trekke i honningvannet i 10 minutter. Ha dette deretter i bollen med den vispede yoghurtmelken.
Ha det våte i bollen med det tørre og rør deigen raskt sammen med en slikkepott. Det er viktig å røre så lite som mulig for å få luftige scones.
Ha bakepapir på en stekeplate. Fordel deigen i 10 store klatter på stekeplaten. Dryss eventuelt over litt havregryn til pynt.
Stek sconesene midt i ovnen ved 200°C i ca. 15-20 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
Herlig med nystekte scones!
Scones er aller best når de er nystekte!
Jeg lagde mine her med honning og rosiner.
Veldig gode med syltetøy eller ost på!
Tips:
♥ Jeg bruker her gresk (eller tyrkisk) yoghurt, som har en tykk konsistens.
♥ Scones med rosiner og honning er supergode sammen med forskjellige oster. Foretrekker du salt pålegg og ønsker å ha scones som ikke er søte, er det bare å sløyfe rosiner, honning og kokende vann i oppskriften, og for øvrig følge den helt som det står.
♥ Scones smaker aller best samme dag de er laget. Det du får til overs kan du sette i fryseren. Ved tining kan du varme dem i 5-10 minutter ved 160 °C, så smaker de som nystekte igjen.
Kos deg med kjempegode scones!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 2 dl havregryn (små, lettkokte)
♥ 4 dl fint sammalt hvetemel
♥ 2 dl hvetemel
♥ 4 ts bakepulver
♥ 1 ts salt
♥ 3 dl gresk yoghurt
♥ 3 dl melk
♥ 1 dl rosiner
♥ 1 ss honning
♥ 0,5 dl kokende vann
Bland havregryn, fint sammalt hvetemel, hvetemel, bakepulver og salt i en bolle.
I en annen bolle vispes gresk yoghurt og melk lett sammen.
Hvis du vil ha litt søte scones med rosiner, har du først rosinene i en skål. Løs opp honning i kokende vann og slå dette over rosinene. La rosinene trekke i honningvannet i 10 minutter. Ha dette deretter i bollen med den vispede yoghurtmelken.
Ha det våte i bollen med det tørre og rør deigen raskt sammen med en slikkepott. Det er viktig å røre så lite som mulig for å få luftige scones.
Ha bakepapir på en stekeplate. Fordel deigen i 10 store klatter på stekeplaten. Dryss eventuelt over litt havregryn til pynt. Stek sconesene midt i ovnen ved 200°C i ca. 15-20 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
♥ Jeg bruker her gresk (eller tyrkisk) yoghurt, som har en tykk konsistens.
♥ Scones med rosiner og honning er supergode sammen med forskjellige oster. Foretrekker du salt pålegg og ønsker å ha scones som ikke er søte, er det bare å sløyfe rosiner, honning og kokende vann i oppskriften, og for øvrig følge den helt som det står.
♥ Scones smaker aller best samme dag de er laget. Det du får til overs kan du sette i fryseren. Ved tining kan du varme dem i 5-10 minutter ved 160 °C, så smaker de som nystekte igjen.
1 kommentar
Hei! Går det an å bruke bare…
Hei!
Går det an å bruke bare skummet kulturmelk i stedet for melk og gresk yougurt? Og kan man legge til litt hakket nøtter i tillegg til rosiner? :)
Skriv ny kommentar