Brukere online: 1994
Brukere i dag: 37820
Brukere siste 7 dager: 196532
Eplesesongen er over oss, og vi lengter alle etter nystekt eplekake!
Det finnes utallige gode oppskrifter på eplekake i både Norge og utland. Denne gangen har jeg beveget meg til Italia og funnet frem en oppskrift på en saftig, italiensk eplekake med eplebiter, kanel og ricotta i deigen.
En kjempegod kake!
Ingredienser:
♥ 4 egg
♥ 2,5 dl sukker
♥ 400 g ricotta (se tips)
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 2 ts kanel
♥ 2 dl olivenolje (se tips)
♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 1 ss bakepulver
♥ 2 epler
Pynt:
♥ 2 epler
♥ 2 ss melis
Fremgangsmåte:
Visp sammen egg, sukker og ricotta til en kremete masse. Tilsett vaniljeekstrakt, kanel og olivenolje og pisk dette inn. Sikt mel og bakepulver godt sammen og bland dette inn i deigen for hånd. Det skal bli en temmelig tykk deig. Rør så lite som mulig i deigen for å unngå at den blir seig.
Skrell og rens eplene. Skjær to epler opp i terninger og vend epleterningene forsiktig inn i deigen.
♥
Fordel deigen utover i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Skjær de andre to eplene i skiver og legg epleskivene oppå deigen. Sikt over melis.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 1 time (sjekk med en kakenål at kaken er gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen).
La kaken avkjøles i formen før den flyttes over på et fat.
Gi kaken et nytt melisdryss rett før servering.
Ricotta og masse eplebiter i deigen gjør kaken veldig saftig og god!
Tips:
♥ Ricotta er en italiensk ferskost som fås kjøpt i de fleste velassorterte matbutikker. 400 gram tilsvarer vanligvis 1,5 boks (men dette må du selvfølgelig sjekke).
♥ Jeg liker best å bruke en mild olivenolje i denne kaken (ikke extra virgin), men begge deler går greit.
♥ Sjekk at kaken er helt gjennomstekt i midten før du tar en ut av ovnen for å hindre at en synker sammen midten.
♥ Kaken er veldig fin å fryse.
♥ Server gjerne pisket krem, vaniljeis eller vaniljesaus som tilbehør til kaken.
Herlig med italiensk eplekake!
Buonissima!
Ha en deilig helg!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 4 egg
♥ 2,5 dl sukker
♥ 400 g ricotta (se tips)
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 2 ts kanel
♥ 2 dl olivenolje (se tips)
♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 1 ss bakepulver
♥ 2 epler
Pynt:
♥ 2 epler
♥ 2 ss melis
Visp sammen egg, sukker og ricotta til en kremete masse. Tilsett vaniljeekstrakt, kanel og olivenolje og pisk dette inn. Sikt mel og bakepulver godt sammen og bland dette inn i deigen for hånd. Det skal bli en temmelig tykk deig. Rør så lite som mulig i deigen for å unngå at den blir seig.
Skrell og rens eplene. Skjær to epler opp i terninger og vend epleterningene forsiktig inn i deigen. Fordel deigen utover i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Skjær de andre to eplene i skiver og legg epleskivene oppå deigen. Sikt over melis.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 1 time (sjekk med en kakenål at kaken er gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen). La kaken avkjøles i formen før den flyttes over på et fat. Gi kaken et nytt melisdryss rett før servering.
♥ Ricotta er en italiensk ferskost som fås kjøpt i de fleste velassorterte matbutikker. 400 gram tilsvarer vanligvis 1,5 boks (men dette må du selvfølgelig sjekke).
♥ Jeg liker best å bruke en mild olivenolje i denne kaken (ikke extra virgin), men begge deler går greit.
♥ Sjekk at kaken er helt gjennomstekt i midten før du tar en ut av ovnen for å hindre at en synker sammen midten.
♥ Kaken er veldig fin å fryse.
♥ Server gjerne pisket krem, vaniljeis eller vaniljesaus som tilbehør til kaken.
Skriv ny kommentar