Sitronkake med rosa bringebærkrem

Det er helg, folkens, og en suverent god anledning til å finne frem bakebollen! Smile

Herlige langpannekake-oppskrifter kan man aldri få nok av!

Denne varianten består av en utrolig saftig og god sitronkake som dekkes med en nydelig bringebærkrem.

 

 

Den vakre rosafargen på kremen gjør kaken veldig delikat.

 

 

Oppskriften er beregnet til liten langpanne.

 

Ingredienser:

Sitronkake:

♥ 400 g sukker
♥ 5 ss finrevet sitronskall
♥ 125 g smør
♥ 1 dl nøytral olje
♥ 6 egg
♥ 1 dl presset sitronsaft
♥ 1 ss bakepulver
♥ 500 g hvetemel
♥ 3 dl kefir

Rosa bringebærkrem:
♥ 300 g frosne bringebær
♥ 150 g sukker
♥ 3 dl kremfløte

Pynt:
♥ 2 ss frysetørkede bringebær


Fremgangsmåte:

Sitronkake:

Ha sukker og revet sitronskall i en bolle og gni sitronskallet godt inn slik at det fordeler seg fint i sukkeret. Tilsett romtemperert smør og olje og pisk blandingen sammen. Tilsett deretter eggene, ett om gangen, og pisk blandingen opp til en luftig smørkrem. Vend inn presset sitronsaft. Bland bakepulveret med hvetemelet og vend inn til slutt sammen med surmelken.

Fordel deigen utover i en bakepapirkledd, liten langpanne (ca. 20 x 30 cm).

Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i ca. 30 minutter (sjekk at kaken er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen). La kaken avkjøles i langpannen til den er helt kald.

 

 

Bringebærkrem: 

Til bringebærkremen tines bringebærene i en kjele. Tilsett 100 gram av sukkeret og gi bærene et raskt oppkok så sukkeret løser seg opp.

Mos bærblandingen med en stavmikser og press den deretter igjennom en sikt slik at alle bringebærfrø fjernes.

 

 

Mål opp 1,5 dl bringebærsaus som skal brukes til kremen og sett i kjøleskapet i minst 1 time.

Pisk kremfløten til myk krem sammen med resterende 50 gram av sukkeret. Når kremen begynner å tykne, tilsettes den kalde bringebærsausen. Pisk videre til kremen er fast i konsistensen.

 

 

Pynting: 

Ta sitronkaken ut av formen.

Bruk en stor brødkniv til å skjære av den mørke overflaten på toppen og langs sidene av kaken.

 

 

Bre deretter bringebærkremen over kaken.

 

 

Det blir et godt og tykt lag bringebærkrem rundt hele kaken.

 

 

Pynt med tørket bringebærstrøssel.

 

 

Del kaken i firkanter ved servering.

 

 

Det er så nydelige smaker i denne kaken! 

 

 

Mild sitron- og bringebærsmak ... - nydelig!  Heart

 

 

Tips:

♥ Selve sitronkaken egner seg godt til frysing, men kaken bør helst serveres samme dag som den dekkes med bringebærkrem.

 

 

Håper du fikk lyst til å lage denne fine, deilige kaken! 

 

 

Den er virkelig supersaftig og god! 

 

Ha en superduper helg!  Heart  Smile  Heart  

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Sitronkake med rosa bringebærkrem
Ingredienser

Sitronkake:
♥ 400 g sukker
♥ 5 ss finrevet sitronskall
♥ 125 g smør
♥ 1 dl nøytral olje
♥ 6 egg
♥ 1 dl presset sitronsaft
♥ 1 ss bakepulver
♥ 500 g hvetemel
♥ 3 dl kefir

Rosa bringebærkrem:
♥ 300 g frosne bringebær
♥ 150 g sukker
♥ 3 dl kremfløte

Pynt:
♥ 2 ss frysetørkede bringebær

Fremgangsmåte

Ha sukker og revet sitronskall i en bolle og gni sitronskallet godt inn slik at det fordeler seg fint i sukkeret. Tilsett romtemperert smør og olje og pisk blandingen sammen. Tilsett deretter eggene, ett om gangen, og pisk blandingen opp til en luftig smørkrem. Vend inn presset sitronsaft. Bland bakepulveret med hvetemelet og vend inn til slutt sammen med surmelken.

Fordel deigen utover i en bakepapirkledd, liten langpanne (ca. 20 x 30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i ca. 30 minutter (sjekk at kaken er gjennomstekt  før du tar den ut av ovnen). La kaken avkjøles i langpannen til den er helt kald.

Til bringebærkremen tines bringebærene i en kjele. Tilsett 100 gram av sukkeret og gi bærene et raskt oppkok så sukkeret løser seg opp. Mos bærblandingen med en stavmikser og press den deretter igjennom en sikt slik at alle bringebærfrø fjernes. Mål opp 1,5 dl bringebærsaus som skal brukes til kremen og sett i kjøleskapet i minst 1 time.

Pisk kremfløten til myk krem sammen med resterende 50 gram av sukkeret. Når kremen begynner å tykne, tilsettes den kalde bringebærsausen. Pisk videre til kremen er fast i konsistensen.

Ta sitronkaken ut av formen. Bruk en stor brødkniv til å skjære av den mørke overflaten på toppen og langs sidene av kaken. Bre deretter bringebærkremen over kaken og pynt med tørket bringebærstrøssel. Del kaken i firkanter ved servering.

Tips

♥ Selve sitronkaken egner seg godt til frysing, men kaken bør helst serveres samme dag som den dekkes med bringebærkrem.

Kakekategori
Allergier og preferanser

7 kommentarer

Hei. Kan kaken lages med kremen noen timer før servering uten at kremen skiller seg? :)

Hei

Er det mulig å erstatte kefir med melk?

Hei. Kan man frtse kaken med fyllet på, eller vil du si at det er best å fryse kaken uten krem?

Hei! Denne kaken ser helt fantastisk ut! Gleder meg til å prøve å lage den! Bare lurte på om det er mulighet for en annen type bringebær krem uten fløte? Eller blir det ikke det samme? Hva tenker dere?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift