Brukere online: 66
Brukere i dag: 1425
Brukere siste 7 dager: 195581
Dette er en myk og deilig kake som smaksettes med Earl Grey-te, vanilje og sitron. Kremen rundt kaken er tilsatt hvit sjokolade. Den nystekte kaken dynkes med sirup, som gjør den ekstra saftig.
Nyt et kakestykke, gjerne sammen med en kopp nytrukket te!
Ingredienser:
♥ 2,5 dl helmelk (se tips)
♥ 1 ts vaniljepasta
♥ 5 poser Earl Grey-te
♥ 200 g smør
♥ 300 g sukker
♥ 3 egg
♥ revet skall av 1 sitron
♥ 300 g hvetemel
♥ 2,5 ts bakepulver
Sitronsirup:
♥ presset saft av 1 sitron
♥ 0,5 dl vann
♥ 50 g sukker
Hvit sjokoladekrem:
♥ 200 g smør
♥ 250 g melis
♥ 200 g hvit sjokolade
Fremgangsmåte:
Ha melk og vaniljepasta i en liten kjele. Gi melken et oppkok og ta kjelen av platen.
Finn frem teposene.
Legg teposene i den varme melken. Sørg for at alle posene er godt dekket av melken.
Sett lokk på kjelen.
La teen trekke i melken i minst 30 minutter (gjerne lenger hvis du ønsker sterkere smak av te).
Press melken godt ut av teposene slik at mest mulig av ekstrakt fra teen kommer med.
Teposene kommer til å trekke til seg noe av melken. Ha melken derfor i et målebeger og fyll gjerne på med litt ekstra melk slik at du igjen har 2,5 dl.
Pisk mykt smør og sukker godt sammen. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert, til du får en luftig smørkrem.
Vend inn revet sitronskall.
Sikt mel og bakepulver. Ha det tørre og melken vekselsvis i smørkremen og bland godt.
Fordel deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i 40-45 minutter, eller til den er gjennomstekt.
Sitronsirup:
Ha sitronsaft, vann og sukker i en liten kjele.
Gi blandingen et oppkok slik at sukkeret løser seg opp.
Stikk hull i den stekte kaken med en tykk kakepinne eller lignende.
Hell over den varme sitronlaken
La kaken stå i ca 1 time slik at sirupen trekker godt inn i kaken før du tar kaken ut av formen og setter på et fat.
Hvit sjokoladekrem:
Til kremen piskes mykt smør og melis til en lys og luftig smørkrem.
Smelt den hvite sjokoladen (dette gjøres over vannbad eller i mikroen).
Pisk den smeltede sjokoladen inn i smørkremen.
Smør kremen over kaken i et jevnt lag.
Pynt kaken etter ønske, for eksempel med litt høvlet, hvit sjokolade, revet sitronskall og sukkerblomster.
Nydelig kake både inni og utenpå!
Denne kaken blir utrolig saftig og myk!
En kake med milde, gode smaker.
Noen fun facts:
Earl Grey-te er sort te som er smaksatt med ekstrakt fra skallet til sitrusfrukten bergamot, som er en syrlig appelsinvariant. Bergamot finnes både i gule og lime-grønne varianter.
Bergamot-appelsinen er oppkalt etter byen Bergamo i Italia, der de først startet med å utvinne eteriske oljer fra skallet på denne appelsinen. Bergamot-oljen ble brukt som medisin mot en rekke helseplager, blant annet infeksjoner, fordøyelsesplager, eksem og psykiske plager som stress og depresjon.
Den karakteristiske smaken fra Earl Grey-te passer veldig godt sammen med sitron og vanilje, som i denne kaken her!
Tips:
♥ Jeg har skrevet 2,5 dl helmelk i ingredienslisten, men som jeg har beskrevet i fremgangsmåten vil noe av melken bli trukket inn i teposene. Så det er fint om du har en skvett ekstra med melk som du kan spe på med slik at det totalt blir 2,5 dl melk i kakerøren.
♥ Kaken holder seg myk og god i flere dager. Bare husk å pakke den godt inn i plast. Den kan også fryses.
Kos deg med et deilig stykke Earl Grey-kake!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 2,5 dl helmelk
♥ 1 ts vaniljepasta
♥ 5 poser Earl Grey-te
♥ 200 g smør
♥ 300 g sukker
♥ 3 egg
♥ revet skall av 1 sitron
♥ 300 g hvetemel
♥ 2,5 ts bakepulver
Sitronsirup:
♥ presset saft av 1 sitron
♥ 0,5 dl vann
♥ 50 g sukker
Hvit sjokoladekrem:
♥ 200 g smør
♥ 250 g melis
♥ 200 g hvit sjokolade
Ha melk og vaniljepasta i en liten kjele. Gi melken et oppkok og ta kjelen av platen. Legg teposene i den varme melken og sett lokk på kjelen. La teen trekke i melken i minst 30 minutter (gjerne lenger hvis du ønsker sterkere smak av te). Press melken godt ut av teposene slik at mest mulig av ekstrakt fra teen kommer med.
Pisk mykt smør og sukker godt sammen. Tilsett eggene, ett om gangen, og pisk godt mellom hvert, til du får en luftig smørkrem. Vend inn revet sitronskall. Sikt mel og bakepulver. Ha det tørre og melken vekselsvis i smørkremen og bland godt. Fordel deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i 40-45 minutter.
Ha sitronsaft, vann og sukker i en liten kjele. Gi blandingen et oppkok slik at sukkeret løser seg opp. Stikk hull i kaken med en kakepinne eller lignende og hell over den varme sitronlaken. La kaken stå i ca 1 time slik at sirupen trekker godt inn i kaken før du tar kaken ut av formen og setter på et fat.
Til kremen piskes mykt smør og melis til en lys og luftig smørkrem. Smelt den hvite sjokoladen (dette gjøres over vannbad eller i mikroen) og pisk den smeltede sjokoladen inn i smørkremen.
Smør kremen over kaken i et jevnt lag. Pynt kaken etter ønske, for eksempel med litt høvlet, hvit sjokolade, revet sitronskall og sukkerblomster.
♥ Earl Grey-te er sort te som er smaksatt med ekstrakt fra skallet til sitrusfrukten bergamott, som er en syrlig appelsinvariant.
♥ Kaken holder seg myk og god i flere dager. Bare husk å pakke den godt inn i plast. Den kan også fryses.
1 kommentar
en slik appetittvekkende
en slik appetittvekkende oppskrift, vil prøve dette i helgen. Tusen takk :)
Skriv ny kommentar