Brukere online: 145
Brukere i dag: 1675
Brukere siste 7 dager: 195569
Har du noen brune bananer på kjøkkenbordet, er du skikkelig heldig, for da kan du bake verdens deiligste bananbrød!
Det er viktig å bruke svært modne bananer for at banansmaken skal komme godt frem i kaken. I tillegg har jeg blandet sjokoladebiter og hakkede valnøtter i deigen, som jeg synes er nydelig.
Bananbrødet blir ekstra stilig å se på dersom man deler en hel banan på langs og legger de halve bananene på toppen av kaken!
En nytelse!
Ingredienser:
♥ 3 egg
♥ 100 g sukker
♥ 1 dl nøytral olje
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 4 bananer (middels store)
♥ 1 ts bakepulver
♥ 0,5 ts salt
♥ 400 g hvetemel
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 100 g valnøtter (kan sløyfes)
Pynt:
♥ 1 banan (kan sløyfes)
Fremgangsmåte:
Pisk egg, sukker, olje og vaniljeekstrakt sammen. Mos bananene og bland bananmosen inn i røren.
Rør inn bakepulver, salt og vend så inn hvetemelet med en slikkepott (rør så lite som mulig etter at hvetemelet er tilsatt).
Vend inn hakket kokesjokolade og valnøtter til slutt.
Fordel deigen i en smurt, avlang brødform (1,5 liter) som er dekket med bakepapir i bunnen.
Del den siste bananen på langs og legg hver halvdel oppå kaken med snittsiden vendende opp.
Stek bananbrødet midt i ovnen ved 180 °C i ca. 50 minutter (sjekk med en kakenål at kaken er gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen).
La bananbrødet avkjøles litt før det løsnes fra formen og skjæres i skiver.
Needless to say - dette bananbrødet dufter helt fantastisk når det kommer nystekt ut av ovnen....
Tips:
♥ Må bare si det igjen: Det er viktig for god smak på kaken at du bruker skikkelig godt modne bananer!
♥ Dersom du ønsker en nøttefri kake, er det bare å sløyfe valnøttene.
♥ Kaken holder seg myk i flere dager om den pakkes inn i plast og er også super å fryse!
Se også Banankake med sjokolade og valnøtter og mange, mange andre varianter av banankake her på Det søte liv!
Det er bare å glede seg til neste gang du har noen overmodne bananer liggende på kjøkkenbenken...
Kos deg!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 3 egg
♥ 100 g sukker
♥ 1 dl nøytral olje
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 4 bananer (middels store)
♥ 1 ts bakepulver
♥ 0,5 ts salt
♥ 400 g hvetemel
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 100 g valnøtter (kan sløyfes)
Pynt:
♥ 1 banan (kan sløyfes)
Pisk egg, sukker, olje og vaniljeekstrakt sammen. Mos bananene og bland bananmosen inn i røren. Rør inn bakepulver, salt og vend så inn hvetemelet med en slikkepott (rør så lite som mulig etter at hvetemelet er tilsatt). Vend inn hakket kokesjokolade og valnøtter til slutt.
Fordel deigen i en smurt, avlang brødform (1,5 liter) som er dekket med bakepapir i bunnen. Del den siste bananen på langs og legg hver halvdel oppå kaken med snittsiden vendende opp.
Stek bananbrødet midt i ovnen ved 180 °C i ca. 50 minutter (sjekk med en kakenål at kaken er gjennomstekt i midten før du tar den ut av ovnen). La bananbrødet avkjøles litt før det løsnes fra formen og skjæres i skiver.
♥ Må bare si det igjen: Det er viktig for god smak på kaken at du bruker skikkelig godt modne bananer!
♥ Dersom du ønsker en nøttefri kake, er det bare å sløyfe valnøttene.
♥ Kaken holder seg myk i flere dager om den pakkes inn i plast og er også super å fryse!
2 kommentarer
Hva? Skal den delte bananen…
Hva? Skal den delte bananen legges på før steking? Blir ikke det bare gør? Ellers, ser kjempegod ut!
Dessverre vil jeg ikke…
Dessverre vil jeg ikke anbefale å bake denne kaka/bananbrødet. Den blir rå inni, og nå kom jeg på at jeg har bakt en lignende kake som også ble rå inni. Men ellers er det mange gode oppskrifter på denne siden.
Info til forrige spørsmål: Bananen legges på toppen FØR steking.
Skriv ny kommentar