Rabarbra- og jordbærgrøt

En skål med nykokt rabarbra- og jordbærgrøt er det jeg kaller sommer! 

Jeg serverer grøten med melk og sukkerdryss, men den er også god med vaniljesaus eller vaniljeis. 

 

 

Ingredienser:

♥ 300 g rabarbra 
♥ 1,5 dl sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 dl vann
♥ 200 g jordbær (friske eller frosne)
- -
♥ 1 ss potetmel rørt ut i 2 ss kaldt vann

 

Fremgangsmåte:

Rens rabarbra og del i mindre biter. Ha rabarbrabitene i en kjele.

 

 

Tilsett sukker, vaniljesukker og vann.

 


La blandingen småkoke i ca. 5 minutter.

Rens jordbærene og del dem i biter. Ha dem i kjelen og kok dem sammen med rabarbraen.

 

 

La blandingen småkoke til alle bitene har løst seg opp, ca 5 minutter til.

 

 

Rør ut potetmelet i 2 ss kaldt vann i en liten kopp.

 

 

Hell blandingen i den varme, småkokende rabarbra- og jordbærgrøten i en tynn stråle mens du rører rundt hele tiden.  Du vil da merke at grøten tykner til med en eneste gang.

 

 

Ta kjelen av platen.

Ha rabarbra- og jordbærgrøten i porsjonsglass eller i en større serveringsskål.

 

 

Det lukter nydelig! 

 

 

Det lønner seg litt sukker på for å unngå at det danner seg snerk på overflaten av grøten.

 

 

Rabarbra- og jordbærgrøten kan serveres varm eller avkjølt.

 

 

Min favoritt er å servere grøten varm med melk og sukker! 

 

 

Tips: 

♥ Rabarbra- og jordbærgrøt smaker nydelig sammen med melk og litt sukkerdryss på toppen. Bruk fløtemelk (matfløte) hvis du vil gjøre det litt ekstra finslig. Noen liker også vanilijesaus, pisket krem eller vaniljeiskrem ved siden av.

♥ Rabarbra- og jordbærgrøt smaker best samme dag den er laget.

 

 

♥ Se også Rabarbragrøt, Jordbærgrøt og Jordbær- og bringebærgrøt. En annen deilig variant er dansk Rødgrøt med fløte

 

 

Nydelig sommerdessert!  ♥

 




♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Rabarbra- og jordbærgrøt
Ingredienser

♥ 300 g rabarbra 
♥ 1,5 dl sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 dl vann
♥ 200 g jordbær (friske eller frosne)
- -
♥ 1 ss potetmel rørt ut i 2 ss kaldt vann

Fremgangsmåte

Rens rabarbra og del i mindre biter. Ha rabarbrabitene i en kjele. Tilsett sukker, vaniljesukker og vann. La blandingen småkoke i ca. 5 minutter.

Rens jordbærene og del dem i biter. Ha dem i kjelen og kok dem sammen med rabarbraen. La blandingen småkoke til alle bitene har løst seg opp, ca 5 minutter til.

Rør ut potetmelet i 2 ss kaldt vann i en liten kopp. Hell blandingen i den varme, småkokende rabarbra- og jordbærgrøten i en tynn stråle mens du rører rundt hele tiden.  Du vil da merke at grøten tykner til med en eneste gang.

Ta kjelen av platen.

Ha rabarbra- og jordbærgrøten i porsjonsglass eller i en større serveringsskål.

Det lønner seg litt sukker på for å unngå at det danner seg snerk på overflaten av grøten.

Rabarbra- og jordbærgrøten kan serveres varm eller avkjølt.

Serveres gjerne med melk og sukker. 

Tips

♥ Rabarbra- og jordbærgrøt smaker nydelig sammen med melk og litt sukkerdryss på toppen. Bruk fløtemelk (matfløte) hvis du vil gjøre det litt ekstra finslig. Noen liker også vanilijesaus, pisket krem eller vaniljeiskrem ved siden av.

♥ Rabarbra- og jordbærgrøt smaker best samme dag den er laget.

♥ Se også Rabarbragrøt, Jordbærgrøt og Jordbær- og bringebærgrøt. En annen deilig variant er dansk Rødgrøt med fløte

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift