Brukere online: 99
Brukere i dag: 1253
Brukere siste 7 dager: 195587
Tranebærsyltetøy er mye brukt som tilbehør til julens måltider, spesielt i USA (der kalles syltetøyet Cranberry Jam).
Tranebær har en litt bitter smak, som gir syltetøyet et syrlig preg.
Den røde fargen gjør at syltetøyet passer ekstra godt til jul.
Syltetøyet er også veldig godt som tilbehør til ost!
Ingredienser:
♥ 350 g friske tranebær
♥ 250 g sukker
♥ 1 dl appelsinjuice
♥ 1 kanelstang
♥ 5 nellikspiker
Fremgangsmåte:
Skyll tranebærene og ha dem i en kjele sammen med sukker, appelsinjuice, kanelstang og nellikspiker.
Varm opp blandingen og la den småkoke på middels varme.
Etter hvert vil tranebærene sprekke opp og lage «poppe»-lyder.
Rør av og til, helt til alle tranebærene har gått i oppløsning og blandingen har fått tykk syltetøykonsistens (ca. 15–20 minutter).
Ha syltetøyet på et rent glass eller serveringskrukke. Avkjøl i romtemperatur.
Gøy å servere hjemmelaget tranebærsyltetøy til jul!
Å nam - supergodt sammen med ost!
Tips:
♥ Dette syltetøyet blir nokså tykt i konsistensen, men dette avhenger jo også av koketiden. Tranebærene vil avgi nokså mye saft når de begynner å sprekke opp. Dersom du ser at syltetøyet blir for tykt også etter at bærene har kokt en stund, kan du spe på med litt ekstra appelsinjuice eller vann for å få et tynnere syltetøy.
♥ Syltetøyet bør oppbevares i kjøleskapet etter at glasset er åpnet. Det går fint å fryse det ned.
Anbefaler deg å lage Cranberry Jam til jul i år!
Enjoy!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 350 g friske tranebær
♥ 250 g sukker
♥ 1 dl appelsinjuice
♥ 1 kanelstang
♥ 5 nellikspiker
Skyll tranebærene og ha dem i en kjele sammen med sukker, appelsinjuice, kanelstang og nellikspiker.
Varm opp blandingen og la den småkoke på middels varme. Etter hvert vil tranebærene sprekke opp og lage «poppe»-lyder. Rør av og til, helt til alle tranebærene har gått i oppløsning og blandingen har fått tykk syltetøykonsistens (ca. 15–20 minutter).
Ha syltetøyet på et rent glass eller serveringskrukke. Avkjøl i romtemperatur.
♥ Dette syltetøyet blir nokså tykt i konsistensen, men dette avhenger jo også av koketiden. Tranebærene vil avgi nokså mye saft når de begynner å sprekke opp. Dersom du ser at syltetøyet blir for tykt også etter at bærene har kokt en stund, kan du spe på med litt ekstra appelsinjuice eller vann for å få et tynnere syltetøy.
♥ Syltetøyet bør oppbevares i kjøleskapet etter at glasset er åpnet. Det går fint å fryse det ned.
Skriv ny kommentar