Delfiakake i langpanne

Her har jeg brukt min klassiske oppskrift på Delfiakake, og laget den i en firkantet form i stedet for brødform. Det gjør at du kan skjære kaken i mindre konfektbiter. Jeg har fylt Delfiakaken med grov marsipan, valnøtter og geléhjerter. 

Nydelig å sette på kakebordet, og kaken holder seg god gjennom hele julen! 

 

 

Ingredienser: 

250 g delfiafett
250 g kokesjokolade
4 ss sterk kaffe
2 egg
3 ss sukker

Fyll og pynt: 
100 g søte, firkantede kjeks (se tips)
150 g ekte marsipan (se tips)
100 g valnøtter
200 g geléhjerter


Fremgangsmåte: 

Smelt delfiafett i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Ha i sjokoladen oppdelt i biter og la den smelte i fettet. Tilsett kaffe og rør til blandingen er jevn. Avkjøl til sjokoladeblandingen er lunken.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Pisk inn sjokoladeblandingen gradvis.

Kle en firkantet form (20 x 20 cm) med bakepapir. Legg et lag kjeks i bunnen. Fordel over sjokolademasse slik at kjeksen blir dekket. Legg så på et lag med geléhjerter, marsipanskiver og valnøtter (her kan du gjerne også legge på noen flere kjeks hvis du ønsker).

Dekk med resten av sjokolademassen.

Pynt med marsipan, geléhjerter og hele valnøttkjerner. 

Sett formen i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.

 

 

Løft kaken ut av formen og sett den på et fat. Skjær kaken opp i små konfektbiter i ønsket størrelse. 

 

 

Så fin Delfiakake! 

 

 

 

Delfiakaken kan man selvfølgelig dekorere på mange forskjellige måter. 

 

 

Delfiakake må jeg lage hver eneste jul! 

 

 

Tips: 

PER-kjeks er firkantede, søte kjeks som ikke lenger er i salg. I stedet bruker jeg nå ofte tyske Butterkekse.

 

 

Jeg er usikker på hvor man eventuelt kan kjøpe disse i Norge, men det går også fint å bruke f eks runde Mariekjeks eller kjøpte (eller hjemmelagde) Goro. Man kan også bruke TUC-kjeks hvis man liker litt saltsmak på kjeksene. 

Delfiakake er svært holdbar. Oppbevares kjølig.

 

 

Fortsett å kose deg med førjulstiden! 

 

 

      

Delfiakake i langpanne
Ingredienser

250 g delfiafett
250 g kokesjokolade
4 ss sterk kaffe
2 egg
3 ss sukker

Fyll og pynt: 
100 g søte, firkantede kjeks (se tips)
150 g ekte marsipan (se tips)
100 g valnøtter
200 g geléhjerter

Fremgangsmåte

Smelt delfiafett i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Ha i sjokoladen oppdelt i biter og la den smelte i fettet. Tilsett kaffe og rør til blandingen er jevn. Avkjøl til sjokoladeblandingen er lunken.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Pisk inn sjokoladeblandingen gradvis.

Kle en firkantet form (20 x 20 cm) med bakepapir. Legg et lag kjeks i bunnen. Fordel over sjokolademasse slik at kjeksen blir dekket. Legg så på et lag med geléhjerter, marsipanskiver og valnøtter (her kan du gjerne også legge på noen flere kjeks hvis du ønsker).

Dekk med resten av sjokolademassen.

Pynt med marsipan, geléhjerter og hele valnøttkjerner. 

Sett formen i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.

Løft kaken ut av formen og sett den på et fat. Skjær kaken opp i små konfektbiter i ønsket størrelse. 

Tips

PER-kjeks er firkantede, søte kjeks som ikke lenger er i salg. I stedet bruker jeg ofte tyske Butterkekse. Jeg er usikker på hvor man eventuelt kan kjøpe disse i Norge, men det går også fint å bruke f eks runde Mariekjeks eller kjøpte (eller hjemmelagde) Goro. Man kan også bruke TUC-kjeks hvis man liker litt saltsmak på kjeksene.  

Delfiakake er svært holdbar. Oppbevares kjølig.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

1 kommentar

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift