Brukere online: 76
Brukere i dag: 1659
Brukere siste 7 dager: 200583
Kombinasjonen Kanelbolle OG Skolebrød i ett - det MÅ jo bli bra!
Her har jeg altså laget klassiske Kanelboller, som jeg har supplert med vaniljekrem (som når man lager Solskinnsboller), og som jeg dessuten har dekket med melisglasur og kokos, som når man lager Skolebrød.
Yummiyum - utrolig digg!
Oppskriften gir ca. 20 stk.
Ingredienser:
Gjærdeig:
♥ 100 g smør
♥ 5 dl helmelk
♥ 50 g gjær
♥ 150 g sukker
♥ 2 ts kardemomme
♥ 2 egg
♥ 1 kg hvetemel
Kanelfyll:
♥ 200 g smør
♥ 200 g brunt sukker
♥ 3 ss kanel
Vaniljekremfyll:
♥ 5 dl vaniljekrem (se tips)
Pynt:
♥ 5 dl melis
♥ ca. 5 ss vann
♥ 200 g kokos
Fremgangsmåte:
Gjærdeig:
Smelt smøret og bland med melken. Varm opp væsken til den er fingervarm. Rør gjæren ut i væsken.
Bland i sukker, kardemomme og lett sammenvispede egg. Ha så i hvetemelet og elt deigen i kjøkkenmaskinen i ca. 10 minutter, til den er jevn og smidig. La deigen heve i 1 time.
Forming og steking:
Del deigen i to deler. Kjevle ut hver del til et stort rektangel.
Bland mykt smør, brunt sukker og kanel og smør kremen over leivene.
Rull leivene sammen fra langsiden og skjær rullene i skiver.
Legg skivene på bakepapirdekkede stekeplater.
Press ned store, dype groper i hver bolle med fingrene.
Etterhev bollene i ca. 30 minutter. Gå over gropene på nytt og press dem ned slik at de blir store og dype.
Ha vaniljekremen i en sprøytepose med rund sprøytetipp og sprøyt vaniljekrem i gropene.
Stek kanelbollene midt i ovnen ved 220°C i ca. 10-12 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
Avkjøl bollene til de er helt kalde.
Pynt:
Lag tykk melisglasur. Bruk en smørekniv til å smøre glasuren rundt vaniljekremen på hver kanelbolle.
Ha kokos i en skål og press bollene ned i kokosen slik at kokosen fester seg i melisglasuren.
La glasuren stivne.
Superherlige Kanelbolle-skolebrød!
Tips:
♥ Det går fint å bruke ferdigkjøpt vaniljekrem, men aller best blir bollene om du bruker Hjemmelaget vaniljekrem.
♥ Det er viktig at du presser gropene godt ned slik at det blir god plass for vaniljekremen, ellers risikerer du at vaniljekremen flyter utover når bollene hever under stekingen.
♥ Pakk bollene godt inn i plast så de holder seg myke. Kanelbolle-skolebrød kan gjerne fryses!
♥
Ved første øyekast ser dette ut som vanlige Skolebrød.
Men så er det Kanelboller, som gir deilig kanelsmak på Skolebrødene!
Herlig! 🤩
Enjoy!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Gjærdeig:
♥ 100 g smør
♥ 5 dl helmelk
♥ 50 g gjær
♥ 150 g sukker
♥ 2 ts kardemomme
♥ 2 egg
♥ 1 kg hvetemel
Kanelfyll:
♥ 200 g smør
♥ 200 g brunt sukker
♥ 3 ss kanel
Vaniljekremfyll:
♥ 5 dl vaniljekrem (se tips)
Pynt:
♥ 5 dl melis
♥ ca. 5 ss vann
♥ 200 g kokos
Gjærdeig:
Smelt smøret og bland med melken. Varm opp væsken til den er fingervarm. Rør gjæren ut i væsken.
Bland i sukker, kardemomme og lett sammenvispede egg. Ha så i hvetemelet og elt deigen i kjøkkenmaskinen i ca. 10 minutter, til den er jevn og smidig. La deigen heve i 1 time.
Forming og steking:
Del deigen i to deler. Kjevle ut hver del til et stort rektangel.
Bland mykt smør, brunt sukker og kanel og smør kremen over leivene. Rull leivene sammen fra langsiden og skjær rullene i skiver. Legg skivene på bakepapirdekkede stekeplater. Press ned store, dype groper i hver bolle med fingrene.
Etterhev bollene i ca. 30 minutter. Gå over gropene på nytt og press dem ned slik at de blir store og dype.
Ha vaniljekremen i en sprøytepose med rund sprøytetipp og sprøyt vaniljekrem i gropene.
Stek kanelbollene midt i ovnen ved 220°C i ca. 10-12 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. Avkjøl bollene til de er helt kalde.
Pynt:
Lag tykk melisglasur. Bruk en smørekniv til å smøre glasuren rundt vaniljekremen på hver kanelbolle.
Ha kokos i en skål og press bollene ned i kokosen slik at kokosen fester seg i melisglasuren.
La glasuren stivne.
♥ Det går fint å bruke ferdigkjøpt vaniljekrem, men aller best blir bollene om du bruker Hjemmelaget vaniljekrem.
♥ Det er viktig at du presser gropene godt ned slik at det blir god plass for vaniljekremen, ellers risikerer du at vaniljekremen flyter utover når bollene hever under stekingen.
♥ Pakk bollene godt inn i plast så de holder seg myke. Kanelbolle-skolebrød kan gjerne fryses!
Skriv ny kommentar