Solskinnsboller


"Å leve er ikke nok. Solskinn, frihet og en liten blomst må man ha!"

(H.C. Andersen)

Mmmmm - her har du mine favorittboller!

Solskinnsboller er store og myke kanelboller med en "sol" av vaniljekrem i midten. Disse bollene blir du glad av!  Smile

Oppskriften gir 35 stk.

Solskinnsboller
Ingredienser

50 g gjær
125 g smør
5 dl melk
1 egg
1,5 dl sukker
2 ts kardemomme
1,5 liter hvetemel

Kanelfyll:
50 g smør
2 ss kanel
2 ss sukker

Vaniljefyll:
5 dl ferdig vaniljekrem (f.eks. Piano)

Pynt:
4 dl melis
2 ss vann

Fremgangsmåte

Smelt smør og bland med melken. Varm smørblandingen til den er lunken (37°C). Smuldre gjæren i en bakebolle og løs den opp i en del av smør- og melkeblandingen. Tilsett resten av væsken og sammenpisket egg. Bland så i sukker, kardemomme og mesteparten av melet. Elt deigen godt og hev til dobbelt størrelse (ca 60 min).

Del deigen i 2 emner. Ha resten av melet på bakebordet og kjevle ut hvert emne til rektangulære leiver på ca 25x40 cm. Smelt smøret til fyllet og pensle på leivene. Strø jevnt over med sukker og kanel. Rull leivene sammen fra langsiden. Skjær hver rull i ca 2 cm tykke skiver. Sett skivene på stekeplater dekket med bakepapir. Trykk dem litt flate med hendene. Etterhev bollene i 20 min.

Lag en grop i midten på hver av de etterhevede bollene. Bruk fingrene og lag gropen nokså stor, dyp og vid (se tips). Fyll hver grop med en stor spiseskje vaniljekrem.

Stek bollene midt i ovnen ved 225°C i ca 10 min. Avkjøl bollene helt før du pynter dem med litt melisglasur.

Tips

Det er viktig å lage gropen i bollene stor og dyp, ellers vil vaniljekremen renne over kanten under stekingen.

"Solskinnsboller" er fine å fryse!

Kakekategori
Allergier og preferanser

11 kommentarer

Dette var noen kjempe gode boller som smeltet i munnen.Litt lite fyll;laget dobelt så mye og det ble greit!Takk for god oppskrift!

Dette ble noen supre boller! En god deig oppskrift. De ble luftige og fine. Veldig enkel å kjevle ut også :-)

Valgte å lage egen vaniljekrem og det ble vellykket. Gikk inn på krem.no. Den oppskriften ga et godt resultat. Økte fra 1\2 til 1 vaniljestang da (stod 1\2 i oppskriften). Silet også melken med vanilje stangen før jeg blandet det sammen med eggene. Unngår da uønskede rester.

Fantatisk gode boller!! Brukt denne oppskriften flere ganger - men idag manglet eg melk, så brukte vann istedenfor. Syns bollene smakte like godt :-)

Får aldri 35 boller av denne oppskriften. Aldri fler enn 25. Og jeg kjeller deigen ganske tynn, og skjærer de tynne.

Jeg fikk kjempemange boller haha. Men må doble både vaniljekrem og kanelfyll for jeg hadde bare nok til halvparten,

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift