Safransgul kesokake

Safransgul kesokake
Ingredienser

Mørdeigsbunn:
3,5 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver
1 dl sukker
2 ts vaniljesukker
100 g smør
1 egg

Fyll:
4 egg
1,5 dl sukker
2,5 g safran (se tips)
50 g skåldede, finhakkede mandler
1 dl rosiner (gjerne lyse sultanarosiner)
skall av 1 sitron
1,5 dl polentagryn
500 g cottage cheese (ca 2 pk)

Pynt:
litt melisdryss

Fremgangsmåte

Bland det tørre til mørdeigen. Smuldre i mykt smør. Tilsett egget og kna deigen raskt sammen. Trykk deigen ut i bunn og kanter på en smurt, rundt form (26 cm i diameter). La deigen gå ca 3 cm oppover kanten på formen. Sett kaldt i 30 min.

Til fyllet piskes egg og sukker luftig og porøst. Rør i safran, mandler, rosiner, sitronskall, polentagryn og til slutt cottage cheese. Rør blandingen jevn og hell i formen.

Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 200°C i 45 min. Avkjøl til den er lunken. Sikt over litt melis til pynt.

Tips

Til fyllet er det praktisk å bruke ferdig skåldede og finhakkede mandler fra Freia. 50 g tilsvarer 1 pk.

1 glass med Hindu safran inneholder en pakke med 250 mg (dvs 2,5 g). Safranen er da ferdig pulverisert. Kjøper du safran i tråder (dvs ikke pulverisert), må den støtes i morter med 1 ts sukker før den tilsettes fyllet.

Kaken kan være litt vanskelig å få ut av formen. Smør godt og bruk gjerne bakepapir i bunnen. Et godt tips er å lage kaken i en form som du også kan bruke til servering, f.eks. Porsgrunns runde kakeform med innebygget fat (se bildet).

Kaken smaker best når den er litt lunken.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift