Brukere online: 179
Brukere i dag: 1736
Brukere siste 7 dager: 195559
Annonse: Slikkepott.no
Hei,
Her skal du få et herlig tips om hvordan du enkelt lager deilige cupcakes som passer perfekt til påske! 🐣
Jeg har laget saftige bananmuffins, der jeg blandet sjokolade i halvparten av deigen. De ferdigstekte muffinsene fylte jeg dels med Nutella og dels vaniljekrem.
På toppen dekket jeg muffinsene med en fantastisk deilig marengskrem. 😍
Påskestemning får du med lekre former og kakestrøssel fra nettbutikken Slikkepott.no.
Oppskriften gir ca. 24 stk.
Ingredienser:
Bananmuffins:
♥ 4 egg
♥ 450 g sukker
♥ 4 modne bananer
♥ 3 dl lettrømme
♥ 200 g smør
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 3 ts bakepulver
♥ 1 ts natron
♥ 450 g hvetemel
- -
♥ 150 g chocolate chips eller kokesjokolade (kan sløyfes)
Fyll:
♥ 2,5 dl Nutella
♥ 2,5 dl vaniljekrem
Marengskrem:
♥ 4 eggehviter
♥ 7 dl sukker
♥ 1 dl vann
♥ 2 ss lys sirup
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
Pynt:
♥ kakestrøssel (se tips)
Fremgangsmåte:
Bananmuffins:
Pisk egg og sukker luftig. Mos bananene og bland i sammen med lettrømme. Rør inn smeltet smør. Sikt sammen de tørre ingrediensene og vend inn i deigen. Bland alt godt.
Jeg blandet chocolate chips i halvparten av deigen, men det er ikke nødvendig.
Sett papirformer i muffinsbrett. Jeg brukte disse lekre formene i gult og brunt (se tips).
Fordel deigen i formene så de blir ca. 2/3 fulle.
Stek muffinsene på rist midt i ovnen ved 175°C i ca. 35-40 minutter eller til de er gyllenbrune i fargen.
Avkjøl muffinsene til de er helt kalde.
Fyll:
Ha myk, romtemperert Nutella i en sprøytepose med spiss sprøytetipp (se tips).
Stikk tippen ned i muffinsene og sprøyt inn fyllet.
Gjenta med vaniljekrem.
Jeg fylte Nutella i halvparten av muffinsene, og vaniljekrem i den andre halvparten av muffinsene (dvs. muffinsene som jeg hadde sjokoladebiter i).
Marengskrem:
Til marengskremen has eggehviter, sukker, vann og sirup i en metallbolle. Sett metallbollen over en kjele med litt kokende vann (bollen skal ikke være i berøring med vannet og må være stor nok til at det blir tett rundt kanten av kjelen). Over dampen piskes så eggehviteblandingen med en elektrisk håndmikser i ca. 7-8 minutter. Blandingen skal ha tykk, hvit, blank marengskonsistens.
Ta metallbollen vekk fra kjelen og pisk inn vaniljeekstrakt. Pisk i noen minutter til, så marengsmassen blir avkjølt og tykk.
Ta marengskremen straks i en kakesprøyte og sprøyt store, vakre topper på hver bananmuffins.
Dryss på kakestrøssel med en gang, før marengskremen rekker å tørke på overflaten.
De brune formene er bananmuffins fylt med Nutella.
De gule formene er bananmuffins med sjokoladebiter, fylt med vaniljekrem.
Nydelige cupcakes til påske!
Fristende å dra av papiret.... 😋
Digg med fyll inni muffinsene i tillegg til marengskremen!
Tips:
♥ Bananmuffinsene kan gjerne bakes dagen i forveien. Oppbevar dem i så fall godt innpakket i plast så de ikke blir tørre. Marengskremen bør helst lages på serveringsdagen, da smaker den best!
♥ De vakre muffinsformene kalles "Tulipan". Jeg brukte her gule og brune, og de finnes også i mange flere farger hos Slikkepott.no, se alle samlet HER.
♥ Kakestrøsselet jeg har brukt er fra superpopulære Happy Sprinkles, se strøsselet som heter Lemon Pie HER og Banana Split HER, og finnes i mange flere varianter, se alle samlet HER.
♥ For å fylle muffinsene er det kjekt å ha en spiss sprøytetipp, for eksempel den som heter Wilton 230, se HER.
♥ Til å sprøyte marengskremen på muffinsene er det mange typer sprøytetipper du kan bruke. Dette basissettet fra Wilton er kjekt å ha, se HER.
♥ Kan også anbefale min favoritt-sprøyteposer fra FunCakes, se HER.
Synes du det blir mye med 24 cupcakes, er det bare å halvere oppskriften. 😉
Hmmm.... litt usikker på hvilken variant jeg likte best.
Den fylt med Nutella...
... eller med sjokoladebiter og vaniljekrem... 😏
Jeg tar en av hver!
Enjoy! 😄
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Bananmuffins:
♥ 4 egg
♥ 450 g sukker
♥ 4 modne bananer
♥ 3 dl lettrømme
♥ 200 g smør
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 3 ts bakepulver
♥ 1 ts natron
♥ 450 g hvetemel
- -
♥ 150 g chocolate chips eller kokesjokolade (kan sløyfes)
Fyll:
♥ 2,5 dl Nutella
♥ 2,5 dl vaniljekrem
Marengskrem:
♥ 4 eggehviter
♥ 7 dl sukker
♥ 1 dl vann
♥ 2 ss lys sirup
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
Pynt:
♥ kakestrøssel (se tips)
Bananmuffins:
Pisk egg og sukker luftig. Mos bananene og bland i sammen med lettrømme. Rør inn smeltet smør. Sikt sammen de tørre ingrediensene og vend inn i deigen. Bland alt godt.
Jeg blandet chocolate chips i halvparten av deigen, men det er ikke nødvendig.
Sett papirformer i muffinsbrett. Jeg brukte disse lekre formene i gult og brunt (se tips). Fordel deigen i formene så de blir ca. 2/3 fulle.
Stek muffinsene på rist midt i ovnen ved 175°C i ca. 35-40 minutter eller til de er gyllenbrune i fargen. Avkjøl muffinsene til de er helt kalde.
Fyll:
Ha myk, romtemperert Nutella i en sprøytepose med spiss sprøytetipp.
Stikk tippen ned i muffinsene og sprøyt inn fyllet.
Gjenta med vaniljekrem.
Jeg fylte Nutella i halvparten av muffinsene, og vaniljekrem i den andre halvparten av muffinsene (som jeg hadde sjokoladebiter i).
Marengskrem:
Til marengskremen has eggehviter, sukker, vann og sirup i en metallbolle. Sett metallbollen over en kjele med litt kokende vann (bollen skal ikke være i berøring med vannet og må være stor nok til at det blir tett rundt kanten av kjelen). Over dampen piskes så eggehviteblandingen med en elektrisk håndmikser i ca. 7-8 minutter. Blandingen skal ha tykk, hvit, blank marengskonsistens.
Ta metallbollen vekk fra kjelen og pisk inn vaniljeekstrakt. Pisk i noen minutter til, så marengsmassen blir avkjølt og tykk.
Ta marengskremen straks i en kakesprøyte og sprøyt store, vakre topper på hver bananmuffins.
Dryss på kakestrøssel med en gang, før marengskremen rekker å tørke på overflaten.
♥ Bananmuffinsene kan gjerne bakes dagen i forveien. Oppbevar dem i så fall godt innpakket i plast så de ikke blir tørre. Marengskremen bør helst lages på serveringsdagen, da smaker den best!
1 kommentar
Vil det fungere å lage…
Vil det fungere å lage marengskremen samme morgen eller kvelden før?
Skriv ny kommentar