Brukere online: 72
Brukere i dag: 1368
Brukere siste 7 dager: 195585
Smuldrepai er alltid populært!
På kort tid kan man forvandle frukt og bær til en søt og smakfull kake som kan serveres nystekt og rykende varm rett ut av ovnen!
Du finner mine varianter av smuldrepai samlet HER. Denne gangen har jeg testet ut kombinasjonen plommer, blåbær og bringebær.
Nydelig - som forventet! 😋
Ingredienser:
♥ 700 g plommer
♥ 150 g blåbær
♥ 100 g bringebær
- -
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ss maisenna
♥ 1 ts vaniljesukker
Smuldredeig:
♥ 150 g smør
♥ 150 g sukker
♥ 150 g hvetemel
♥ 100 g havregryn
Servering:
♥ 1 liter vaniljeis
Fremgangsmåte:
Rens plommene og del dem i båter. Legg båtene i en ildfast form (ca. 28 cm i diameter).
Fordel over blåbær og bringebær.
Bland sammen sukker, maisenna og vaniljesukker i en skål.
Dryss dette deretter over plommene og bærene.
Ha smør, mel, sukker og havregryn til smuldredeigen i en food processor med hakkekniv og kjør på full hastighet til deigen samler seg.
Smuldre deigen over plommene og bærene.
Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca. 30 minutter til paien er gyllen på toppen.
Altså - nystekt smuldrepai lukter så godt...!
Serveres varm med vaniljeis.
Tips:
♥ Mengden plommer og bær er veiledende. Bruk det du har - det blir godt uansett!
♥ Jeg brukte her små, lettkokte havregryn, men det går like fint med store havregryn.
♥ Havregryn kan helt eller delvis byttes ut med nøtter.
♥ Tilsett gjerne litt kanel og/eller vaniljesukker i smuldredeigen hvis du liker det.
En herlig måte å bruke plommer og bær på!
Vel bekomme! 😋
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 700 g plommer
♥ 150 g blåbær
♥ 100 g bringebær
- -
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ss maisenna
♥ 1 ts vaniljesukker
Smuldredeig:
♥ 150 g smør
♥ 150 g sukker
♥ 150 g hvetemel
♥ 100 g havregryn
Servering:
♥ 1 liter vaniljeis
Rens plommene og del dem i båter. Legg båtene i en ildfast form (ca. 28 cm i diameter).
Fordel over blåbær og bringebær.
Bland sammen sukker, maisenna og vaniljesukker i en skål. Dryss dette deretter over plommene og bærene.
Ha smør, mel, sukker og havregryn til smuldredeigen i en food processor med hakkekniv og kjør på full hastighet til deigen samler seg.
Smuldre deigen over plommene og bærene.
Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca. 30 minutter til paien er gyllen på toppen.
Serveres varm med vaniljeis.
♥ Mengden plommer og bær er veiledende. Bruk det du har - det blir godt uansett!
♥ Jeg brukte her små, lettkokte havregryn, men det går like fint med store havregryn.
♥ Havregryn kan helt eller delvis byttes ut med nøtter.
♥ Tilsett gjerne litt kanel og/eller vaniljesukker i smuldredeigen hvis du liker det.
Skriv ny kommentar