Brukere online: 183
Brukere i dag: 1746
Brukere siste 7 dager: 195554
Du kjenner kanskje til Døler, som er tradisjonsrike, norske småkaker med mandler, potetmel og kremfløte.
Jeg testet ut å tilsette kakao i deigen for å lage en sjokoladevariant, og kakene ble kjempegode! 😊
Oppskriften gir ca. 50 stk.
Ingredienser:
♥ 150 g smør
♥ 150 g sukker
♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 100 g potetmel
♥ 200 g hvetemel
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 5 ss kakaopulver
♥ 200 g mandler
Fremgangsmåte:
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem.
Pisk kremfløten til luftig krem i en annen bolle. Pisk kremen deretter inn i smørkremen. Sikt sammen de tørre ingrediensene og bland dette deretter inn i smørkremen. Ha i grovt hakkede mandler til slutt (se tips).
Sett kakene i topper på bakepapirdekkede stekeplater med to teskjeer.
Stek kakene lett gylne midt i ovnen ved 180°C i ca. 10-12 minutter.
Avkjøles på rist.
Alltid kjekt å ha en kakeboks med hjemmebakte småkaker! 😉
Tips:
♥ Døler kan også lages med skåldede mandler.
♥ Døler oppbevares i tettsluttet kakeboks.
Kos deg med kjempegode småkaker! 😊
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 150 g smør
♥ 150 g sukker
♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 100 g potetmel
♥ 200 g hvetemel
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 5 ss kakaopulver
♥ 200 g mandler
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem.
Pisk kremfløten til luftig krem i en annen bolle. Pisk kremen deretter inn i smørkremen. Sikt sammen de tørre ingrediensene og bland dette deretter inn i smørkremen. Ha i grovt hakkede mandler til slutt (se tips).
Sett kakene i topper på bakepapirdekkede stekeplater med to teskjeer.
Stek kakene lett gylne midt i ovnen ved 180°C i ca. 10-12 minutter.
Avkjøles på rist.
♥ Døler kan også lages med skåldede mandler.
♥ Døler oppbevares i tettsluttet kakeboks.
Skriv ny kommentar