Brukere online: 179
Brukere i dag: 1736
Brukere siste 7 dager: 195559
Døler er kjære og velkjente småkaker for mange. Kakene er i den store gruppen av teskjekaker. De er velsignet enkle og raske å lage, ettersom deigen bare settes som topper med skje rett på stekeplaten. Døler har den ettertraktede mandelsmaken som veldig mange liker. Kremfløte og potetmel i deigen gir ekstra nydelig konsistens.
Oppskriften gir ca. 50 stk.
150 g smør
150 g sukker
1,5 dl kremfløte
100 g potetmel
200 g hvetemel (se tips)
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
200 g mandler
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk kremfløten til luftig krem. Rør kremen inn i smørkremen. Sikt sammen de tørre ingrediensene og bland dette inn i smørkremen. Ha i grovt hakkede mandler til slutt (se tips).
Sett kakene i topper på bakepapirdekkede stekeplater med to teskjeer. Stek kakene lett gylne midt i ovnen ved 180°C i ca. 10-12 minutter. Avkjøles på rist.
♥ Det kan være lurt å steken prøvekake for å sjekke konsistensen på deigen. Variasjoner kan oppstå litt ettersom hvor nøyaktig man måler opp fløten osv. Dersom du synes at prøvekaken flyter for mye utover under stekingen, kan du kna inn noen spiseskjeer ekstra med hvetemel i deigen, og kakene vil da holde fasongen bedre.
♥ Døler kan også lages med skåldede mandler.
♥ Du kan lag en sjokoladevariant av disse småkakene ved å kna kakaopulver inn i deigen. Det har jeg testet ut, se Sjokoladedøler her på Det søte liv.
♥ Døler oppbevares i tettsluttet kakeboks.
2 kommentarer
Veldig gode småkaker - som …
Veldig gode småkaker - som jeg aldri hadde hørt om. Ny julefavoritt!
Så hyggelig å høre! :-)
Så hyggelig å høre! :-)
Skriv ny kommentar