Brukere online: 67
Brukere i dag: 1465
Brukere siste 7 dager: 195570
125 g smør
100 g mørkt muscovadosukker
1 eggeplomme
1 ss vann
1 ts vaniljesukker
200 g hvetemel
Pisk mykt smør sammen med muscovadosukker og eggeplommen. Tilsett vann og deretter vaniljesukker og hvetemelet. Kna deigen raskt sammen. (Har du en food processor kan du ha alle ingrediensene i på en gang og kjøre på full hastighet til deigen samler seg.)
Avkjøl deigen en stund i kjøleskapet. Kjevle ut deigen nokså tynt og stikk ut hjerter. Legg dem på bakepapirdekkede stekeplater. Stekes midt i ovnen ved 200°C i ca 5 min. Avkjøles kakene på rist til de er kalde.
Mørkt muscovadosukker er tungt, uraffinert sukker med nokså kraftig smak og mørkebrun farge. Du kan kjøpe dette i de fleste store matvarebutikkene. Se etter "Brunt farin" fra Dansukker (blå pakning).
Bruk litt mel til utbakingen slik at deigen ikke kleber seg fast til bordet. Et ypperlig tips er å kjøpe en kjevlematte av plast (f.eks. fra Tupperware).
"Muscovadohjerter" oppbevares i tettsluttet kakeboks, slik at de holder seg sprø.
1 kommentar
Hei. Ville bare si at brunt
Hei. Ville bare si at brunt sukker ikke er det samme.. brunt sukker er tilsatt sirup
Skriv ny kommentar