Sjokoladedøler

Du kjenner kanskje til Døler, som er tradisjonsrike, norske småkaker med mandler, potetmel og kremfløte. 

Jeg testet ut å tilsette kakao i deigen for å lage en sjokoladevariant, og kakene ble kjempegode!  😊

 

 

Oppskriften gir ca. 50 stk. 


Ingredienser: 

150 g smør
150 g sukker
1,5 dl kremfløte
100 g potetmel
200 g hvetemel
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
5 ss kakaopulver
200 g mandler


Fremgangsmåte: 

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem.

Pisk kremfløten til luftig krem i en annen bolle. Pisk kremen deretter inn i smørkremen. Sikt sammen de tørre ingrediensene og bland dette deretter inn i smørkremen. Ha i grovt hakkede mandler til slutt (se tips).

Sett kakene i topper på bakepapirdekkede stekeplater med to teskjeer.

Stek kakene lett gylne midt i ovnen ved 180°C i ca. 10-12 minutter.

Avkjøles på rist.

 

 

Alltid kjekt å ha en kakeboks med hjemmebakte småkaker!  😉

 

 

Tips: 

Døler kan også lages med skåldede mandler.

Døler oppbevares i tettsluttet kakeboks.

 

 

Kos deg med kjempegode småkaker! 😊

 

 

      

Sjokoladedøler
Ingredienser

150 g smør
150 g sukker
1,5 dl kremfløte
100 g potetmel
200 g hvetemel
2 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
5 ss kakaopulver
200 g mandler

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem.

Pisk kremfløten til luftig krem i en annen bolle. Pisk kremen deretter inn i smørkremen. Sikt sammen de tørre ingrediensene og bland dette deretter inn i smørkremen. Ha i grovt hakkede mandler til slutt (se tips).

Sett kakene i topper på bakepapirdekkede stekeplater med to teskjeer.

Stek kakene lett gylne midt i ovnen ved 180°C i ca. 10-12 minutter.

Avkjøles på rist.

Tips

Døler kan også lages med skåldede mandler.

Døler oppbevares i tettsluttet kakeboks.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift