Brukere online: 2836
Brukere i dag: 15269
Brukere siste 7 dager: 198732
Dette må være verdens enkleste partytriks! På bare noen minutter kan du lage en lekker dipp som oser av stil og luksus! 😃
Du trenger bare å legge rømme, rødløk, dill og rogn i en skål, og vips har du en sofistikert og fancy dipp!
Sett dippskålen gjerne på et stettfat og legg sprøtt potetgull rundt, så får du en ekstra flott presentasjon.
Perfekt minglemat som kan nytes mens man nipper til champagneglasset.
Også herlig å sette frem på fredagskvelden for å markere inngangen til helgen. 😊
Ingredienser:
♥ 3 dl seterrømme (se tips)
♥ 1 ts flaksalt
♥ 1 ss sitronsaft
♥ 0,5 rødløk
♥ 0,5 bunt dill
♥ 75 g rogn (se tips)
Tilbehør:
♥ potetchips, sprøtt og salt
Fremgangsmåte:
Smak til seterrømmen med litt salt og sitronsaft.
Legg rømmen i en skål. Legg på fint hakket rødløk.
Dekk deretter over med et lag hakket, frisk dill.
Legg rogn på toppen og pynt med litt dill.
Ved servering settes skålen på et fat. Legg potetchips rundt skålen.
Så enkelt, og likevel stilig å sette frem for gjestene!
Så er det bare å dippe potetflakene ned i godsakene!
Tips:
♥ Det er lurt å bruke seterrømme dersom du vil at dippen skal ligge lagvis som her. Den blir litt tynnet ut av sitronsaften, men holder seg likevel tykk nok til at rødløk, dill og rogn holder seg oppå. Dersom du bruker lettrømme, vil toppingen kunne synke mer ned i rømmen. Som et alternativ til å legge ingrediensene lagvis, kan du røre ingrediensene sammen som en blanding, og da er det ikke noe i veien for å bruke lettrømme og få en litt tynnere dipp. Seterrømme gir en deilig, litt syrlig smak, men kan byttes ut med crème fraîche.
♥ Du kan bruke den type rogn du liker best. Jeg brukte her steinbitrogn, som jeg synes er veldig god. Det går også veldig bra å bruke lodderogn, og får du tak i løyrom, bør du gå for det! 😊
♥ Rømmedippen er så rask å lage, så det er kanskje ikke noe poeng å forberede den i forveien, men dersom du skal ha selskap og vil få gjort klart det du kan i forveien (godt med alt som er gjort, si..), er det ikke noe problem å la rømmedippen stå i kjøleskapet over natten. Dekk da over med plastfolie og oppbevar kjølig frem til servering.
Kjempegodt og lettvint! 😃
God fornøyelse!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 3 dl seterrømme (se tips)
♥ 1 ts flaksalt
♥ 1 ss sitronsaft
♥ 0,5 rødløk
♥ 0,5 bunt dill
♥ 75 g rogn (se tips)
Tilbehør:
♥ potetchips, sprøtt og salt
Smak til seterrømmen med litt salt og sitronsaft.
Legg rømmen i en skål. Legg på fint hakket rødløk.
Dekk deretter over med et lag hakket, frisk dill.
Legg rogn på toppen og pynt med litt dill.
Ved servering settes skålen på et fat. Legg potetchips rundt skålen.
♥ Det er lurt å bruke seterrømme dersom du vil at dippen skal ligge lagvis som her. Den blir litt tynnet ut av sitronsaften, men holder seg likevel tykk nok til at rødløk, dill og rogn holder seg oppå. Dersom du bruker lettrømme, vil toppingen kunne synke mer ned i rømmen. Som et alternativ til å legge ingrediensene lagvis, kan du røre ingrediensene sammen som en blanding, og da er det ikke noe i veien for å bruke lettrømme og få en litt tynnere dipp. Seterrømme gir en deilig, litt syrlig smak, men kan byttes ut med crème fraîche.
♥ Du kan bruke den type rogn du liker best. Jeg brukte her steinbitrogn, som jeg synes er veldig god. Det går også veldig bra å bruke lodderogn, og får du tak i løyrom, bør du gå for det! 😊
♥ Rømmedippen er så rask å lage, så det er kanskje ikke noe poeng å forberede den i forveien, men dersom du skal ha selskap og vil få gjort klart det du kan i forveien (godt med alt som er gjort, si..), er det ikke noe problem å la rømmedippen stå i kjøleskapet over natten. Dekk da over med plastfolie og oppbevar kjølig frem til servering.
Skriv ny kommentar