Brukere online: 2827
Brukere i dag: 14634
Brukere siste 7 dager: 198703
Antipastisalat (eller Antipasto Salad) er en salat som har blitt spesielt populær i USA, selv om den har et italiensk-inspirert navn.
Salaten lages med ingredienser som regnes som typiske italienske appetittvekkere, som gjerne serveres i små skåler eller på en fjøl i forkant av et hovedmåltid (ordet "antipasto" er hentet fra latin ("ante pastus" = "før måltidet"), og betyr altså forrett på italiensk, mens "antipasti" er flertallsbetegnelsen).
I denne salaten blandes italiensk salami og eventuelt spekeskinke, digge italienske oster, oliven, artisjokker, tomater og rødløk + + sammen med en nydelig kremet, italiensk dressing til en herlig salat med masse smak.
Så mettende og god at den gjerne kan serveres som et måltid alene. Server godt brød ved siden av, eller bland inn pastaskruer for en Antipasto Pasta Salad.
Oppskriften gir 4 porsjoner.
Ingredienser:
♥ 1 romanosalat
♥ 250 g cherrytomater
♥ 0,5 rødløk
♥ 100 g marinerte artisjokker
♥ 100 g oliven
♥ 100 g pepperoni
♥ 100 g italiensk salami (se tips)
♥ 200 g provolone (italiensk ost, se tips)
♥ 300 g mozzarella-kuler
♥ 100 g parmesan
♥ 100 g friggitelli (milde, hermetiske chili, se tips)
♥ 1 bunt fersk basilikum
Italiensk dressing:
♥ 1 dl extra virgin olivenolje
♥ 3 ss rødvinseddik
♥ 2 ss sitronsaft
♥ 1 ts honning
♥ 1 fedd hvitløk, presset
♥ 1 ts tørket oregano
♥ 1 ts tørket timian
♥ 1 ts tørket basilikum
♥ 2 ss majones
♥ 0,5 dl revet parmesan
Fremgangsmåte:
Italiensk dressing:
Start gjerne med å blande sammen ingrediensene til den italienske dressingen.
Visp sammen olivenolje, rødvinseddik, presset sitronsaft, honning og presset hvitløksfedd.
Tilsett tørkede urter.
Ha så i majones og revet parmesan.
Visp det sammen til en kremet dressing.
Antipasto-salat:
Skyll salaten og skjær bladene i mindre biter. Fordel salaten utover et stort, vidt fat.
Ha over godt med dressing (det du ikke bruker i salaten, serveres ved siden av).
Finn frem de øvrige ingrediensene du vil bruke i salaten.
Del de ulike tingene opp i mindre biter: cherrytomater deles på midten og rødløk grovhakkes, skiver av pepperoni og salami deles i fire, provolone-osten deles i terninger, parmesanen grovrives (jeg bruker her hele mozzarella-kuler, oliven, artisjokker og pepperoncini, men disse kan også deles i mindre biter hvis du ønsker det).
Legg de ulike ingrediensene oppå salaten.
En Antipasta Salad serveres ofte på denne dekorative måten, slik at de ulike ingrediensene er godt synlige på toppen av salaten.
Server resten av den italienske dressingen og godt brød ved siden av.
Etter hvert som man forsyner seg, vil salaten naturlig nok bli blandet sammen, og du kan også gjøre det fra starten av hvis du foretrekker det.
Tips:
Ingredienslisten til denne salaten er kun veiledende, både når det gjelder type ingrediens og mengde. Ingredienser du ikke får tak i, kan bare sløyfes eller byttes ut med noe annet.
♥ Du kan for eksempel supplere med rød og gul paprika.
♥ Italiensk salami kan byttes ut eller suppleres med prosciutto (italiensk skinke).
♥ Har du ikke små mozzarella-kuler, kan du bruke fersk mozzarella i ordinær størrelse som du river i mindre biter.
♥ Provolone er en populær og veldig god italiensk gulost. Finnes i matbutikker med ostedisk og godt utvalg oster. Finner du ikke Provolone, kan du bruke annen smakfull gulost eller øke mengden parmesan som du da skjærer i terninger i stedet for å rive den.
♥ Jeg bruker her ferskrevet parmesan i salaten og ferdigkjøpt, finrevet parmesan i dressingen.
♥ Friggitelli (i USA ofte kalt for pepperoncini, mens det samme navnet i Italia henspeiler på chili som er sterkere på smak) er milde, lysegrønne, italienske chili som gjerne kjøpes hermetiske på glass. Jeg fikk ikke tak i dette og brukte derfor i stedet en lignende spansk variant som kalles Guindillas. Du kan alternativt bruke jalapeños på glass, som er langt enklere å få tak i.
Antipasto-salat er rett og slett en salat med mye godt i! 😊
Velbekomme!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 1 romanosalat
♥ 250 g cherrytomater
♥ 0,5 rødløk
♥ 100 g marinerte artisjokker
♥ 100 g oliven
♥ 100 g pepperoni
♥ 100 g italiensk salami (se tips)
♥ 200 g provolone (italiensk ost, se tips)
♥ 300 g mozzarella-kuler
♥ 100 g parmesan
♥ 100 g friggitelli (milde, hermetiske chili, se tips)
♥ 1 bunt fersk basilikum
Italiensk dressing:
♥ 1 dl extra virgin olivenolje
♥ 3 ss rødvinseddik
♥ 2 ss sitronsaft
♥ 1 ts honning
♥ 1 fedd hvitløk, presset
♥ 1 ts tørket oregano
♥ 1 ts tørket timian
♥ 1 ts tørket basilikum
♥ 2 ss majones
♥ 0,5 dl revet parmesan
Italiensk dressing:
Start gjerne med å blande sammen ingrediensene til den italienske dressingen.
Visp sammen olivenolje, rødvinseddik, presset sitronsaft, honning og presset hvitløksfedd. Tilsett tørkede urter. Ha så i majones og revet parmesan.
Visp det sammen til en kremet dressing.
Antipasto-salat:
Skyll salaten og skjær bladene i mindre biter. Fordel salaten utover et stort, vidt fat.
Ha over godt med dressing (det du ikke bruker i salaten, serveres ved siden av).
Finn frem de øvrige ingrediensene du vil bruke i salaten. Del de ulike tingene opp i mindre biter: cherrytomater deles på midten og rødløk grovhakkes, skiver av pepperoni og salami deles i fire, provolone-osten deles i terninger, parmesanen grovrives (jeg bruker her hele mozzarella-kuler, oliven, artisjokker og pepperoncini, men disse kan også deles i mindre biter hvis du ønsker det).
Legg de ulike ingrediensene oppå salaten.
En Antipasta Salad serveres ofte på denne dekorative måten, slik at de ulike ingrediensene er godt synlige på toppen av salaten.
Server resten av den italienske dressingen og godt brød ved siden av.
Ingredienslisten til denne salaten er kun veiledende, både når det gjelder type ingrediens og mengde. Ingredienser du ikke får tak i, kan bare sløyfes eller byttes ut med noe annet.
♥ Du kan for eksempel supplere med rød og gul paprika.
♥ Italiensk salami kan byttes ut eller suppleres med prosciutto (italiensk skinke).
♥ Har du ikke små mozzarella-kuler, kan du bruke fersk mozzarella i ordinær størrelse som du river i mindre biter.
♥ Provolone er en populær og veldig god italiensk gulost. Finnes i matbutikker med ostedisk og godt utvalg oster. Finner du ikke Provolone, kan du bruke annen smakfull gulost eller øke mengden parmesan som du da skjærer i terninger i stedet for å rive den.
♥ Jeg bruker her ferskrevet parmesan i salaten og ferdigkjøpt, finrevet parmesan i dressingen.
♥ Friggitelli (i USA ofte kalt for pepperoncini, mens det samme navnet i Italia henspeiler på chili som er sterkere på smak) er milde, lysegrønne, italienske chili som gjerne kjøpes hermetiske på glass. Jeg fikk ikke tak i dette og brukte derfor i stedet en lignende spansk variant som kalles Guindillas. Du kan alternativt bruke jalapeños på glass, som er langt enklere å få tak i.
Skriv ny kommentar