Brukere online: 170
Brukere i dag: 1122
Brukere siste 7 dager: 200571
Green Goddess Dressing er kjent som dressingen som brukes i den populære Green Goddess Salad.
Dressingen er imidlertid kjempegod å bruke i også andre typer salater, for eksempel potetsalat eller pastasalat.
Dressingen fungerer også supert som grønnsaksdipp eller som kald saus på kylling, kjøtt eller fisk.
PS: Green Goddess Dressing finnes i flere varianter. Dette er den som har trendet på TikTok de siste par årene. Originalen stammer visst nok fra San Francisco og er noe annerledes enn denne, og lages med blant annet ansjos, majones og estragon.
Ingredienser:
♥ 100 g babyspinat
♥ 1 bunt frisk basilikum
♥ 70 g cashewnøtter
♥ 100 g parmesan
♥ 2 fedd hvitløk
♥ 1 sjalottløk
♥ 2 dl extra virgin olivenolje
♥ 2 sitroner, presset saft
♥ 2 ss hvitvinseddik
♥ 1 ts flaksalt
Fremgangsmåte:
Finn frem ingrediensene.
Ha halvparten av spinatbladene, frisk basilikum (blad og stilker) og cashewnøttene i en food processor. Brekk parmesanosten i biter og ha i. Press hvitløksfeddene og hakk sjalottløken, og ha også dette i food processoren.
Hell i halvparten av olivenoljen, presset sitronsaft og hvitvinseddik.
Kjør dette sammen til en klumpfri, grønn krem.
Tilsett resten av spinatbladene og olivenoljen og kjør videre til du får en glatt, grønn dressing.
Smak til med salt og eventuelt litt ekstra hvitvinseddik eller sitronsaft. Konsistensen på dressingen kan gjøres tynnere med litt ekstra olivenolje eller et par skjeer kaldt vann.
Ha dressingen over på en skål.
Kjempegod, grønn gudinnedressing! 😃
Tips:
♥ Grønn gudinnedressing kan gjøres vegansk ved å bytte ut parmesanen med 0,5 dl næringsgjær.
♥ Dressingen kan oppbevares i kjøleskapet i opp til en uke. Dersom du synes at den tykner i konsistensen, er det bare å røre inn litt kaldt vann til ønsket konsistens.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 100 g babyspinat
♥ 1 bunt frisk basilikum
♥ 70 g cashewnøtter
♥ 100 g parmesan
♥ 2 fedd hvitløk
♥ 1 sjalottløk
♥ 2 dl extra virgin olivenolje
♥ 2 sitroner, presset saft
♥ 2 ss hvitvinseddik
♥ 1 ts flaksalt
Finn frem ingrediensene.
Ha halvparten av spinatbladene, frisk basilikum (blad og stilker) og cashewnøttene i en food processor. Brekk parmesanosten i biter og ha i. Press hvitløksfeddene og hakk sjalottløken, og ha også dette i food processoren. Hell i halvparten av olivenoljen, presset sitronsaft og hvitvinseddik.
Kjør dette sammen til en klumpfri, grønn krem.
Tilsett resten av spinatbladene og olivenoljen og kjør videre til du får en glatt, grønn dressing.
Smak til med salt og eventuelt litt ekstra hvitvinseddik eller sitronsaft. Konsistensen på dressingen kan gjøres tynnere med litt ekstra olivenolje eller et par skjeer kaldt vann.
Ha dressingen over på en skål.
♥ Grønn gudinnedressing kan gjøres vegansk ved å bytte ut parmesanen med 0,5 dl næringsgjær.
♥ Dressingen kan oppbevares i kjøleskapet i opp til en uke. Dersom du synes at den tykner i konsistensen, er det bare å røre inn litt kaldt vann til ønsket konsistens.
Skriv ny kommentar