Green Goddess Salad (Grønn gudinnesalat)

Jeg fikk lyst til å teste ut denne grønne salaten, som har trendet på TikTok så lenge! 

Det som gjør salaten så god er den herlige, irrgrønne dressingen, Green Goddess Dressing, som er en type pesto der hovedingrediensene er spinat, basilikum, olivenolje, sitronsaft, hvitløk, cashewnøtter og parmesan.

Green Goddess Salad for øvrig er en salat laget av finsnittet kål, agurk, vårløk og gressløk. Ifølge trenden er det viktig at dette kuttes helt smått slik at man kan dippe chips eller nachos i salaten.

Grønn gudinnesalat er deilig servert som lunsj sammen med hvitløksbrød. Salaten er også veldig god som tilbehør til stekt kylling, kjøtt eller fisk. 

 

 

PS: Selv om denne salaten har blitt en TikTok-trend, har den eksistert i lang tid. Det sies at den ble funnet opp på Palace Hotel i San Francisco på 1920-tallet, der den ble laget som hyllest til skuespillerne George Arliss og Alice Joyce, som bodde der mens de spilte inn filmen "The Green Goddess" (1930). Den originale Green Goddess-salaten var imidlertid noe annerledes enn denne her, og inneholdt blant annet ansjos, majones og estragon. 

Her kommer TIKTOK-versjonen! 😃

 

Ingredienser: 

Green Goddess-salat:
♥ 1 spisskål (eller halv hodekål)
♥ 1 agurk
♥ 5 vårløk
♥ 20 g gressløk

Green Goddess-dressing: 
♥ 100 g babyspinat
♥ 1 bunt frisk basilikum
♥ 70 g cashewnøtter
♥ 100 g parmesan
♥ 2 fedd hvitløk
♥ 1 sjalottløk
♥ 2 dl extra virgin olivenolje
♥ 2 sitroner, presset saft
♥ 2 ss hvitvinseddik
♥ 1 ts flaksalt

 

Fremgangsmåte: 

Start gjerne med å gjøre klar dressingen: 

Ha halvparten av spinatbladene, frisk basilikum (blad og stilker) og cashewnøttene i en food processor. Brekk parmesanosten i biter og ha i. Press hvitløksfeddene og hakk sjalottløken, og ha også dette i food processoren.

 

 

Hell i halvparten av olivenoljen, presset sitronsaft og hvitvinseddik.

Kjør dette sammen til en klumpfri, grønn krem.

 

 

Tilsett resten av spinatbladene og olivenoljen og kjør videre til du får en glatt, grønn dressing. 

 

 

 

Smak til med salt og eventuelt litt ekstra hvitvinseddik eller sitronsaft. 

Konsistensen på dressingen kan gjøres tynnere med litt ekstra olivenolje eller et par skjeer kaldt vann. 

Ha dressingen over på en skål. 

 

 

Green Goddess-salat: 

Finn frem ingrediensene. 

 

 

Finhakk spisskålen så du får små biter. Gjør det samme med agurken, vårløk og gressløk. Ha det hele i en stor salatbolle. 

 

 

Bland sammen.

 

 

Hell over grønn gudinnedressing. 

 

 

Vend dressingen godt inn i salaten. 

 

 

Sett salaten kjølig i en halvtime før servering. 

 

 

Denne salaten er faktisk veldig god akkurat slik, uten noe mer tilbehør! 

 

 

Måtte også teste å dippe nachos i salaten, og det ble også veldig godt! 

 

 

Tips: 

♥ Salaten blir best når den får stått en stund i kjøleskapet før servering. Da trekker dressingen inn i kålen og gjør at den blir mykere å tygge på og smakfull. 

♥ Grønn gudinnedressing kan gjøres vegansk ved å bytte ut parmesanen med 0,5 dl næringsgjær. 

♥ Dressingen kan oppbevares i kjøleskapet i opp til en uke. Dersom du synes at den tykner i konsistensen, er det bare å røre inn litt kaldt vann til ønsket konsistens. 

 

 

God fornøyelse! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Green Goddess Salad (Grønn gudinnesalat)
Ingredienser

Green Goddess-salat:
♥ 1 spisskål (eller halv hodekål)
♥ 1 agurk
♥ 5 vårløk
♥ 20 g gressløk

Green Goddess-dressing: 
♥ 100 g babyspinat
♥ 1 bunt frisk basilikum
♥ 70 g cashewnøtter
♥ 100 g parmesan
♥ 2 fedd hvitløk
♥ 1 sjalottløk
♥ 2 dl extra virgin olivenolje
♥ 2 sitroner, presset saft
♥ 2 ss hvitvinseddik
♥ 1 ts flaksalt

Fremgangsmåte

Start gjerne med å gjøre klar dressingen: 

Ha halvparten av spinatbladene, frisk basilikum (blad og stilker) og cashewnøttene i en food processor. Brekk parmesanosten i biter og ha i. Press hvitløksfeddene og hakk sjalottløken, og ha også dette i food processoren. Hell i halvparten av olivenoljen, presset sitronsaft og hvitvinseddik. Kjør dette sammen til en klumpfri, grønn krem.

Tilsett resten av spinatbladene og olivenoljen og kjør videre til du får en glatt, grønn dressing. Smak til med salt og eventuelt litt ekstra hvitvinseddik eller sitronsaft. Konsistensen på dressingen kan gjøres tynnere med litt ekstra olivenolje eller et par skjeer kaldt vann. 

Ha dressingen over på en skål. 

Green Goddess-salat: 
Finhakk spisskålen så du får små biter. Gjør det samme med agurken, vårløk og gressløk. Ha det hele i en stor salatbolle. Bland sammen.

Hell over grønn gudinnedressing. Vend dressingen godt inn i salaten. 

Sett salaten kjølig i en halvtime før servering. 

Tips

♥ Salaten blir best når den får stått en stund i kjøleskapet før servering. Da trekker dressingen inn i kålen og gjør at den blir mykere å tygge på og smakfull. 

♥ Grønn gudinnedressing kan gjøres vegansk ved å bytte ut parmesanen med 0,5 dl næringsgjær. 

♥ Dressingen kan oppbevares i kjøleskapet i opp til en uke. Dersom du synes at den tykner i konsistensen, er det bare å røre inn litt kaldt vann til ønsket konsistens. 

1 kommentar

Min kjæreste er allergisk mot de fleste nøtter utenom mandler. Kan jeg bytte til mandler eller har du noen tips til hva annet jeg kan bytte cashewnøttene med? :)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift