Banankakegranola

Gode vaner i hverdagen kan jo for eksempel bety å lage seg hjemmelaget granola med masse havregryn, chiafrø og nøtter - og den trenger slettes ikke å være kjedelig! 😃

Her har jeg smaksatt granolaen med most banan og en herlig kanelsirup. Sammen med mandler og valnøtter kan smaken på denne granolaen gi assosiasjoner til banankake! 😋

 

 

Se også oppskrift på Banangranola som er en lignende variant med bananchips. 

 

 

Ingredienser:

1 banan (godt moden, se tips)
1 dl kokosolje
 2 ss agavesirup (eller lønnesirup eller honning)
2 ss kanel
3 dl store havregryn
2 dl mandler
2 dl valnøtter
1 dl chiafrø

 

Fremgangsmåte: 

Mos bananen (bruk gjerne stavmikser til dette, men det går også fint å bare bruke en gaffel). 

Tilsett smeltet kokosolje og agavesirup (eller lønnesirup eller honning). Rør sammen. Tilsett kanel.

Finn frem mandler, valnøtter og chiafrø.

 

 

Hakk nøttene grovt. Ha nøtter og frø i en bolle sammen med havregryn. 

Tilsett bananblandingen. Bland godt sammen.

Fordel blandingen utover i en langpanne som er smurt lett med litt kokosolje. 

Stek granolaen midt i ovnen ved 180 °C i 25 minutter.  Rør rundt etter 15 minutters steketid slik at granolaen blir jevnt stekt.

La den stekte granolaen avkjøles i langpannen til den er helt kald. 

 

 

Oppbevar granolaen på tett glass eller boks.

 

 

 

Denne granolaen er så god at den kan spises som snop!  😋

 

 

Tips: 

 Det er viktig at du bruker en banan som er skikkelig søt og moden (med masse brune flekker på skallet), for at det skal bli god smak på granolaen. 

 Jeg liker at granolaen er søt og tilsetter derfor agavesirup i tillegg bananmosen, men dette kan sløyfes dersom du synes at bananene gir nok sødme. I stedet for agavesirup kan bruke lønnesirup eller honning. 

 

 

      

 

Banankakegranola
Ingredienser

1 banan (godt moden, se tips)
1 dl kokosolje
 2 ss agavesirup (eller lønnesirup eller honning)
2 ss kanel
3 dl store havregryn
2 dl mandler
2 dl valnøtter
1 dl chiafrø

Fremgangsmåte

Mos bananen (bruk gjerne stavmikser til dette, men det går også fint å bare bruke en gaffel). 

Tilsett smeltet kokosolje og agavesirup (eller lønnesirup eller honning). Rør sammen. Tilsett kanel.

Finn frem mandler, valnøtter og chiafrø. Hakk nøttene grovt. Ha nøtter og frø i en bolle sammen med havregryn. 

Tilsett bananblandingen. Bland godt sammen.

Fordel blandingen utover i en langpanne som er smurt lett med litt kokosolje. 

Stek granolaen midt i ovnen ved 180 °C i 25 minutter.  Rør rundt etter 15 minutters steketid slik at granolaen blir jevnt stekt.

La den stekte granolaen avkjøles i langpannen til den er helt kald. 

Oppbevar granolaen på tett glass eller boks.

Tips

 Det er viktig at du bruker en banan som er skikkelig søt og moden (med masse brune flekker på skallet), for at det skal bli god smak på granolaen. 

 Jeg liker at granolaen er søt og tilsetter derfor agavesirup i tillegg bananmosen, men dette kan sløyfes dersom du synes at bananene gir nok sødme. I stedet for agavesirup kan bruke lønnesirup eller honning. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.
  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift