Brukere online: 177
Brukere i dag: 1733
Brukere siste 7 dager: 195557
Hjemmelagde medisterkaker er noe av det beste som finnes!
Jeg kan love deg at etter at man først har fått smaken på medisterkaker som er laget fra bunnen av, går man ikke tilbake til kjøpevarianten! 😉
Medisterkaker serveres gjerne til julens ribbemiddag, og uansett hvor god ribben er, er det som regel disse medisterkakene som forsvinner først!
Hjemmelagde medisterkaker er også gode som egen middag. Også populære å sette frem på et bord med juletapas. Lag mange ekstra når du først er i gang, og fyll opp fryseren med verdens beste medisterkaker! 😃
Oppskriften gir 25 - 30 stk, avhengig av hvor store du lager dem.
Ingredienser:
♥ 1,2 kg medisterdeig (se tips)
♥ 2 løk
♥ 5 ss potetmel
♥ 1 ts muskat
♥ 1 ts ingefær
♥ 1 ts allehånde
♥ 1 ts salt
♥ 0,5 ts hvit pepper
♥ 1 egg
♥ 2 dl helmelk
♥ 50 g smør (til steking)
Fremgangsmåte:
Finn frem ingrediensene.
Ha medisterdeigen i en kjøkkenmaskin med K-spade.
Skrell løken og riv den fint (se tips).
Ha revet løk, potetmel, krydder og egget i bollen med medisterdeigen.
Elt dette rolig sammen i et par minutter.
Spe litt og litt med melken mens kjøkkenmaskinen går på lav hastighet, helt til melken er helt inkorporert i kjøttmassen.
Smelt smør i en stekepanne. Form medisterkaker med en spiseskje og tilpass fasongen med hendene. Medisterdeigen er klissete, så skyll både skjeen og hendene ofte med kaldt vann.
Stek medisterkakene på middels varme så de får fin brunfarge på begge sider.
Ikke stek for mange medisterkaker om gangen, så du har god kontroll på stekingen.
Ha de stekte medisterkakene i en ildfast form.
Dekk over med aluminiumsfolie og etterstek medisterkakene i stekeovnen ved 200°C i ca. 15 minutter så de blir gjennomstekte inni.
Server medisterkakene gjerne med poteter, brun saus, tyttebærsyltetøy og kokte grønnsaker.
Tips:
♥ Medisterdeig er kvernet svinekjøttdeig (fettprosent 20 - 25 %). Må ikke forveksles med svinekjøttdeig, som er magrere (ca. 8 % fett). Medisterfarse er også et annet produkt, som er spedd medisterdeig. Hvis du vil ha medisterkaker som er glattere inni, kan du bruke 800 g medisterdeig og 400 g medisterfarse. Jeg brukte her 1,2 kg medisterdeig.
♥ Det er en fordel å ha kjøkkenmaskin med K-spade når du skal elte kjøttet smidig, men har du ikke kjøkkenmaskin, går det greit å røre medisterdeigen sammen for hånd.
♥ Jeg river løken for å få den helt most. Løken blander seg da helt med medisterdeigen og du får ikke små løkbiter i medisterkakene, som du vil få dersom du finhakker løken i stedet. Jeg bruker rivjernet på min food processor for å unngå at det skal svi i øynene, men du kan også bruke vanlig rivjern.
♥ Det kan være lurt å steke en liten bit av medisterdeigen (så liten at den blir gjennomstekt i stekepannen), bare for å smake på om du synes det er passe med salt, pepper og krydder før du steker opp alle medisterkakene.
♥ I stedet for å ettersteke medisterkakene i stekeovnen, kan du la dem trekke i varm saus eller kjøttkraft.
♥ Medisterkaker tåler fint å oppbevares i kjøleskapet i noen dager og er veldig fine å fryse.
♥
Hjemmelagde medisterkaker anbefales varmt!
Kjempegode på smak og saftige. 😊
God fornøyelse!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 1,2 kg medisterdeig (se tips)
♥ 2 løk
♥ 5 ss potetmel
♥ 1 ts muskat
♥ 1 ts ingefær
♥ 1 ts allehånde
♥ 1 ts salt
♥ 0,5 ts hvit pepper
♥ 1 egg
♥ 2 dl helmelk
♥ 50 g smør (til steking)
Ha medisterdeigen i en kjøkkenmaskin med K-spade.
Skrell løken og riv den fint (se tips). Ha revet løk, potetmel, krydder og egget i bollen med medisterdeigen.
Elt dette rolig sammen i et par minutter. Spe litt og litt med melken mens kjøkkenmaskinen går på lav hastighet, helt til melken er helt inkorporert i kjøttmassen.
Smelt smør i en stekepanne. Form medisterkaker med en spiseskje og tilpass fasongen med hendene. Medisterdeigen er klissete, så skyll både skjeen og hendene ofte med kaldt vann. Stek medisterkakene på middels varme så de får fin brunfarge på begge sider.
Ha de stekte medisterkakene i en ildfast form. Dekk over med aluminiumsfolie og etterstek medisterkakene i stekeovnen ved 200°C i ca. 15 minutter så de blir gjennomstekte inni.
Server medisterkakene gjerne med poteter, brun saus, tyttebærsyltetøy og kokte grønnsaker.
♥ Medisterdeig er kvernet svinekjøttdeig (fettprosent 20 - 25 %). Må ikke forveksles med svinekjøttdeig, som er magrere (ca. 8 % fett). Medisterfarse er også et annet produkt, som er spedd medisterdeig. Hvis du vil ha medisterkaker som er glattere inni, kan du bruke 800 g medisterdeig og 400 g medisterfarse. Jeg brukte her 1,2 kg medisterdeig.
♥ Det er en fordel å ha kjøkkenmaskin med K-spade når du skal elte kjøttet smidig, men har du ikke kjøkkenmaskin, går det greit å røre medisterdeigen sammen for hånd.
♥ Jeg river løken for å få den helt most. Løken blander seg da helt med medisterdeigen og du får ikke små løkbiter i medisterkakene, som du vil få dersom du finhakker løken i stedet. Jeg bruker rivjernet på min food processor for å unngå at det skal svi i øynene, men du kan også bruke vanlig rivjern.
♥ Det kan være lurt å steke en liten bit av medisterdeigen (så liten at den blir gjennomstekt i stekepannen), bare for å smake på om du synes det er passe med salt, pepper og krydder før du steker opp alle medisterkakene.
♥ I stedet for å ettersteke medisterkakene i stekeovnen, kan du la dem trekke i varm saus eller kjøttkraft.
♥ Medisterkaker tåler fint å oppbevares i kjøleskapet i noen dager og er veldig fine å fryse.
Skriv ny kommentar