Brukere online: 343
Brukere i dag: 2115
Brukere siste 7 dager: 195520
Lag en herlig sandwich med italienske smaker!
Italiensk spekeskinke, prosciutto crudo (bruk gjerne prosciutto di Parma, altså parmaskinke), passer veldig godt sammen med den italienske osten provolone. I tillegg er det godt med hvitløksmajones, ruccola, tomat og søt balsamico glaze. Legg dette lagvis mellom sprøstekte surdeigsbrød... nam!
Oppskriften gir 2 sandwich.
Ingredienser:
♥ 4 skiver surdeigsbrød (se tips)
♥ 3 ss olivenolje
♥ 1 fedd hvitløk
♥ 2 ss hvitløksmajones (se tips)
♥ 50 g ruccola
♥ 1 tomat
♥ 100 g provolone piccante (se tips)
♥ 100 g prosciutto crudo (gjerne parmaskinke, se tips)
♥ 2 ts balsamico glaze (se tips)
Fremgangsmåte:
Legg fire skiver surdeigsbrød på en fjøl. Ha oljen i en liten kopp og tilsett presset hvitløksfedd. Rør sammen og pensle hvitløksoljen på brødskivene på begge sider. Stek brødskivene deretter i stekepanne så de blir gylne og sprø.
Finn frem de øvrige ingrediensene.
Smør et lag hvitløksmajones på alle fire skivene. Legg de to som skal være bunnen på sandwichene på et brett.
Dekk med ruccola og et par skiver tomat.
Legg på gode skiver provolone. 😍
Deretter løvtynne skiver herlig prosciutto.
Drypp over litt balsamico glaze.
Legg på de to siste surdeigsbrødene (majonessiden vendende nedover mot skinken).
Ferdig!
Nyt en deilig, italiensk sandwich!
Ready to dig in! 😍
Tips:
♥ I stedet for surdeigsbrød kan du bruke annet rustikk brød, eller bruk italiensk ciabatta eller panini som du griller raskt i toastjern.
♥ Du kan selvfølgelig bruke kjøpt hvitløksmajones, men ekstra godt blir det med hjemmelaget aioli.
♥ Prosciutto crudo (ofte sier man bare prosciutto) er italiensk spekeskinke. (Kokt skinke kalles prosciutto cotto.) Bruk gjerne prosciutto di Parma (parmaskinke) hvis du får tak i det. Prosciutto crudo fås kjøpt i de fleste store, norske matbutikkene. Det går fint å bruke annen type spekeskinke også.
♥ Provolone er en anvendelig, italiensk ost med veldig god smak! Provolone piccante er den lagrede varianten og smaker mest, mens den milde varianten kalles Provolone dolce. Osten kjennetegnes av den pæreformede / runde fasongen. Fås kjøpt i velassorterte, norske matbutikker med ostedisk (blant annet Meny). Får du ikke tak i Provolone, kan du bruke Emmentaler, Gruyère eller en annen smakfull gulost.
♥ Crema di balsamico er en type glaze laget av balsamicoeddik som er tykkere og søtere enn ren balsamicoeddik.
Velbekomme!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 4 skiver surdeigsbrød (se tips)
♥ 3 ss olivenolje
♥ 1 fedd hvitløk
♥ 2 ss hvitløksmajones (se tips)
♥ 50 g ruccola
♥ 1 tomat
♥ 100 g provolone piccante (se tips)
♥ 100 g prosciutto crudo (gjerne parmaskinke, se tips)
♥ 2 ts balsamico glaze (se tips)
Legg fire skiver surdeigsbrød på en fjøl. Ha oljen i en liten kopp og tilsett presset hvitløksfedd. Rør sammen og pensle hvitløksoljen på brødskivene på begge sider. Stek brødskivene deretter i stekepanne så de blir gylne og sprø.
Finn frem de øvrige ingrediensene.
Smør et lag hvitløksmajones på alle fire skivene. Legg de to som skal være bunnen på sandwichene på et brett. Dekk med ruccola og et par skiver tomat. Legg på gode skiver provolone. Deretter løvtynne skiver herlig prosciutto. Drypp over litt balsamico glaze. Legg på de to siste surdeigsbrødene (majonessiden vendende nedover mot skinken).
Nyt en deilig, italiensk sandwich!
♥ I stedet for surdeigsbrød kan du bruke annet rustikk brød, eller bruk italiensk ciabatta eller panini som du griller raskt i toastjern.
♥ Du kan selvfølgelig bruk kjøpt hvitløksmajones, men ekstra godt blir det med hjemmelaget aioli.
♥ Prosciutto crudo (ofte sier man bare prosciutto) er italiensk spekeskinke. (Kokt skinke kalles prosciutto cotto.) Bruk gjerne prosciutto di Parma (parmaskinke) hvis du får tak i det. Prosciutto crudo fås kjøpt i de fleste store, norske matbutikkene. Det går fint å bruke annen type spekeskinke også.
♥ Provolone er en anvendelig, italiensk ost med veldig god smak! Provolone piccante er den lagrede varianten og smaker mest, mens den milde varianten kalles Provolone dolce. Osten kjennetegnes av den pæreformede / runde fasongen. Fås kjøpt i velassorterte, norske matbutikker med ostedisk (blant annet Meny). Får du ikke tak i Provolone, kan du bruke Emmentaler, Gruyère eller en annen smakfull gulost.
♥ Crema di balsamico er en type glaze laget av balsamicoeddik som er tykkere og søtere enn ren balsamicoeddik.
Skriv ny kommentar