Sill och potatis (Svensk sildetallerken)

I anledning den svenske nasjonaldagen 6. juni kommer det her en klassisk, svensk sommerrett: Sill och potatis! 😃

Noen regner faktisk dette som svenskenes nasjonalrett!

"Sill och potatis" er en lekker sildetallerken som er veldig enkel å tilberede. Du bare danderer spekesild, nypoteter, bløtkokte egg, rødbeter, rømme, rødløk og dill utover på en tallerken. 

Tilbehør kan gjerne være knekkebrød og smaksrik Västerbottensost. 

 

 

Sill och potatis er spesielt populært å servere til svensk midtsommerfeiring! 😊

 

 

Oppskriften gir 2 små porsjoner, som også kan passe fint som forrett. 


Ingredienser: 

♥ 300 g spekesildfileter (se tips)
♥ 2 egg
♥ 6 nypoteter
♥ 1 dl syltede rødbeter
♥ 2 dl rømme
♥ 0,5 rødløk
♥ 2 ss frisk gressløk, hakket
♥ 2 ss frisk dill

Tilbehør (kan sløyfes):
♥ mørkt knekkebrød
♥ Västerbottensost

 

Fremgangsmåte: 

Skjær sildefiletene i passe store biter. 

Kok eggene (ca. 6 - 8 minutter). Legg i kaldt vann, fjern skallet og del på midten.

Kok potetene. 

Dander sild, halve egg og nypoteter på tallerkener. Legg også på rødbiter i mindre biter og en stor klatt rømme. 

Dryss over fint hakket rødløk, gressløk og dill. 

 

 

Sill och potatis gir smak av sommer!  😊

 

 

Svensk knekkebrød og Västerbottensost er populært tilbehør, men kan sløyfes så klart. 

 

 

 

Tips: 

♥ Spekesildfilet fås kjøpt i velassorterte matbutikker. Det pleier å være passe med 1 pk sildefilet (150 gram) per porsjon. 

 

 

♥ Svensk knekkebrød og Västerbottensost fås kjøpt i velassorterte, norske matbutikker. Jeg har kjøpt dette hos Meny.

 

 

 

Sill och potatis er en typisk kaldrett, men det er likevel veldig godt dersom potetene er varme og nykokte.  

Smaklig måltid! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Sill och potatis (Svensk sildetallerken)
Ingredienser

♥ 300 g spekesildfileter (se tips)
♥ 2 egg
♥ 6 nypoteter
♥ 1 dl syltede rødbeter
♥ 2 dl rømme
♥ 0,5 rødløk
♥ 2 ss frisk gressløk, hakket
♥ 2 ss frisk dill

Tilbehør (kan sløyfes):
♥ mørkt knekkebrød
♥ Västerbottensost

Fremgangsmåte

Skjær sildefiletene i passe store biter. 

Kok eggene (ca. 6 - 8 minutter). Legg i kaldt vann, fjern skallet og del på midten.

Kok potetene. 

Dander sild, halve egg og nypoteter på tallerkener. Legg også på rødbiter i mindre biter og en stor klatt rømme. 

Dryss over fint hakket rødløk, gressløk og dill. 

Tips

♥ Spekesildfilet fås kjøpt i velassorterte matbutikker. Det pleier å være passe med 1 pk sildefilet (150 gram) per porsjon. 

Sill och potatis er en typisk kaldrett, men det er likevel veldig godt dersom potetene er varme og nykokte.  

Sesong
Allergier og preferanser
Stikkord

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift