Brukere online: 2466
Brukere i dag: 35377
Brukere siste 7 dager: 196662
Her er en klassisk variant av potetsalat som er en favoritt hjemme hos meg! 😃
Jeg koker purre sammen med potetbitene, som gjør at purren blir myk og mild på smak, mens jeg tilsetter gressløken rå. Potetsalaten blir kremet av dressingen som består av rømme og majones, hakket sylteagurk og salt og pepper. Jeg vender potetbitene sammen med dressingen mens potetbitene er varme, som gjør at rømmedressingen nærmest smelter litt sammen med potetene.
Hjemmelaget potetsalat hører til på ethvert koldtbord, og er spesielt godt sammen med spekemat og flatbrød.
Potetsalat er dessuten klassisk tilbehør til grillmat! 😎
For flere varianter av potetsalat, se HER.
Oppskriften gir 6 porsjoner.
Ingredienser:
♥ 1 kg poteter
♥ 1 purreløk
♥ 6 dl seterrømme
♥ 4 ss majones
♥ 4 ss sylteagurk, finhakket
♥ 2 ss lake fra sylteagurken
♥ 20 g gressløk
♥ kvernet salt og pepper
Fremgangsmåte:
Skrell potetene og skjær dem i passe store terninger.
Skyll purreløken godt og kutt den i biter.
Ha både potetbitene og purreløken i en kjele.
Tilsett vann og kok potet- og purrebitene på middels varme i ca. 5 - 10 minutter, eller til potetbitene er møre.
Hell av vannet og ha potet- og purrebitene i en stor bolle.
Rør sammen rømme, majones og et par skjeer lake fra glasset med sylteagurk.
Bland dette med potet- og purrebitene mens de fortsatt er varme.
Tilsett fint hakket sylteagurk og hakket gressløk. Kvern over salt og pepper.
Vend det hele godt sammen.
Smak til om det trengs mer salt, pepper eller sylteagurklake.
Så er potetsalaten klar for servering!
Tips:
♥ Du bør bruke kokefaste poteter. Husk at potetbitene trenger mye kortere koketid enn hele poteter. Jo mindre potetbitene er, jo kortere koketid trenger de. Følg med og la potetbitene blir møre, men ikke overkokte.
♥ Jeg bruker her seterrømme, som sammen med majonesen gir en tykk rømmedressing som legger seg fint rundt potetbitene. Seterrømme kan byttes ut med crème fraîche.
♥ Potetsalaten oppbevares kjølig, men bør romtempereres før servering og kan fint stå fremme i noen timer.
♥ Dette er en nokså stor porsjon potetsalat, som er nokså mektig, så det er bare å halvere oppskriften hvis du vil. 😊
♥
Nydelig, kremet potetsalat med purre og gressløk, som jeg virkelig kan anbefale!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 1 kg poteter
♥ 1 purreløk
♥ 6 dl seterrømme
♥ 4 ss majones
♥ 4 ss sylteagurk, finhakket
♥ 2 ss lake fra sylteagurken
♥ 20 g gressløk
♥ kvernet salt og pepper
Skrell potetene og skjær dem i passe store terninger.
Skyll purreløken godt og kutt den i biter.
Ha både potetbitene og purreløken i en kjele.
Tilsett vann og kok potet- og purrebitene på middels varme i ca. 5 - 10 minutter, eller til potetbitene er møre. Hell av vannet og ha potet- og purrebitene i en stor bolle.
Rør sammen rømme, majones og et par skjeer lake fra glasset med sylteagurk. Bland dette med potet- og purrebitene mens de fortsatt er varme.
Tilsett fint hakket sylteagurk og hakket gressløk. Kvern over salt og pepper.
Vend det hele godt sammen. Smak til om det trengs mer salt, pepper eller sylteagurklake.
Så er potetsalat klar for servering!
♥ Du bør bruke kokefaste poteter. Husk at potetbitene trenger mye kortere koketid enn hele poteter. Jo mindre potetbitene er, jo kortere koketid trenger de. Følg med og la potetbitene blir møre, men ikke overkokte.
♥ Jeg bruker her seterrømme, som sammen med majonesen gir en tykk rømmedressing som legger seg fint rundt potetbitene. Seterrømme kan byttes ut med crème fraîche.
♥ Potetsalaten oppbevares kjølig, men bør romtempereres før servering og kan fint stå fremme i noen timer.
♥ Dette er en nokså stor porsjon potetsalat, som er nokså mektig, så det er bare å halvere oppskriften hvis du vil. 😊
Skriv ny kommentar