Green Goddess Pasta Salad (Grønn gudinne pastasalat)

Dette er en herlig pastasalat som er inspirert av den superpopulære gudinnesalaten: Green Goddess Salad.

Pastasalaten inneholder imidlertid ikke kål, men består av grønne grønnsaker som asparges, erter, sukkererter, vårløk, gressløk, agurk, stangselleri, avokado og grønne oliven. Den fyldige pestodressingen (Green Goddess Dressing) er den samme, og lages med blant annet spinat, basilikum, cashewnøtter og parmesan.

 

 

En smakfull favorittsalat, som blir enda mer populær som pastasalat! 

 

 

Oppskriften gir ca. 8 porsjoner. 

 

Ingredienser: 

Green Goddess-pastasalat:
♥ 500 g pasta (f eks cavatelli, se tips)
♥ 12 grønne asparges
♥ 2 dl erter
♥ 150 g sukkererter
♥ 3 vårløk
♥ 20 g gressløk
♥ 1 agurk
♥ 3 stangselleri
♥ 3 avokado
♥ 0,5 sitron
♥ 150 g grønne oliven 

Green Goddess-dressing
♥ 100 g babyspinat
♥ 1 bunt frisk basilikum
♥ 70 g cashewnøtter
♥ 100 g parmesan
♥ 2 fedd hvitløk
♥ 1 sjalottløk
♥ 2 dl extra virgin olivenolje
♥ 2 sitroner, presset saft
♥ 2 ss hvitvinseddik
♥ 1 ts flaksalt

 

Fremgangsmåte: 

Start gjerne med å gjøre klar dressingen, se flere bilder i innlegget HER

Finn frem ingrediensene.

 

 

Ha halvparten av spinatbladene, frisk basilikum (blad og stilker) og cashewnøttene i en food processor. Brekk parmesanosten i biter og ha i. Press hvitløksfeddene og hakk sjalottløken, og ha også dette i food processoren. Hell i halvparten av olivenoljen, presset sitronsaft og hvitvinseddik. Kjør dette sammen til en klumpfri, grønn krem.

Tilsett resten av spinatbladene og olivenoljen og kjør videre til du får en glatt, grønn dressing. Smak til med salt og eventuelt litt ekstra hvitvinseddik eller sitronsaft. Konsistensen på dressingen kan gjøres tynnere med litt ekstra olivenolje eller et par skjeer kaldt vann. 

 

 

Green Goddess-pastasalat: 

Kok pasta i godt saltet kokende vann etter anvisning på pakken. 

La pastaen renne godt av seg. Vend inn litt olivenolje slik at pastaen ikke kleber seg sammen. 

 

 

Finn frem grønnsakene til salaten. 

 

 

Rens asparges ved å kutte av et par cm av bunnen. Kutt asparges i mindre biter. Ha aspargesbitene og ertene i en kjele med kokende varmt vann og la de småkoke i et par minutter, til aspargesbitene er møre. Hell av vannet. 

Rens og kutt opp de øvrige grønnsakene, og ha alt i en stor rørebolle. 

 

 

Ha den kokte pastaen og gudinnedressingen også i rørebollen. 

 

 

Vend alt forsiktig sammen med en slikkepott slik at dressingen fordeler seg jevnt i salaten. 

 

 

 

Ha salaten i en serveringsbolle. 

 

 

 

Green Goddess-pastasalat vekker oppsikt med sin kraftige grønnfarge!  😃

 

 

Pastasalaten er knallgod på smak! 

 

 

Du kan variere salaten med å legge til eller droppe grønnsaker i oppskriften, for eksempel ved å legge til kuttet kål og droppe oliven, men husk at det bare skal være grønne grønnsaker i denne pastasalaten.  😊

 

 

Tips: 

♥ Jeg brukte her pastatypen som kalles cavatelli, men du kan bruke hvilken som helst type pastafasong (penne (pastarør), fusilli (pastaskruer), farfalle (pastasløyfer) osv.)

 

 

 

 

Kjempepopulær pastasalat!  😃

Perfekt å servere til hagefesten eller til å sette på koldtbordet. 

 

 

God fornøyelse! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Green Goddess Pasta Salad (Grønn gudinne pastasalat)
Ingredienser

Green Goddess-pastasalat:
♥ 500 g pasta (f eks cavatelli, se tips)
♥ 12 grønne asparges
♥ 2 dl erter
♥ 150 g sukkererter
♥ 3 vårløk
♥ 20 g gressløk
♥ 1 agurk
♥ 3 stangselleri
♥ 3 avokado
♥ 0,5 sitron
♥ 150 g grønne oliven 

Green Goddess-dressing: 
♥ 100 g babyspinat
♥ 1 bunt frisk basilikum
♥ 70 g cashewnøtter
♥ 100 g parmesan
♥ 2 fedd hvitløk
♥ 1 sjalottløk
♥ 2 dl extra virgin olivenolje
♥ 2 sitroner, presset saft
♥ 2 ss hvitvinseddik
♥ 1 ts flaksalt

Fremgangsmåte

Start gjerne med å gjøre klar dressingen, se flere bilder i innlegget HER

Ha halvparten av spinatbladene, frisk basilikum (blad og stilker) og cashewnøttene i en food processor. Brekk parmesanosten i biter og ha i. Press hvitløksfeddene og hakk sjalottløken, og ha også dette i food processoren. Hell i halvparten av olivenoljen, presset sitronsaft og hvitvinseddik. Kjør dette sammen til en klumpfri, grønn krem.

Tilsett resten av spinatbladene og olivenoljen og kjør videre til du får en glatt, grønn dressing. Smak til med salt og eventuelt litt ekstra hvitvinseddik eller sitronsaft. Konsistensen på dressingen kan gjøres tynnere med litt ekstra olivenolje eller et par skjeer kaldt vann. 

Green Goddess-pastasalat: 
Kok pasta i godt saltet kokende vann etter anvisning på pakken. La pastaen renne godt av seg. Vend inn litt olivenolje slik at pastaen ikke kleber seg sammen. 

Finn frem grønnsakene til salaten. 

Rens asparges ved å kutte av et par cm av bunnen. Kutt asparges i mindre biter. Ha aspargesbitene og ertene i en kjele med kokende varmt vann og la de småkoke i et par minutter, til aspargesbitene er møre. Hell av vannet. 

Rens og kutt opp de øvrige grønnsakene, og ha alt i en stor rørebolle. Ha den kokte pastaen og gudinnedressingen også i rørebollen. Vend alt forsiktig sammen med en slikkepott slik at dressingen fordeler seg jevnt i salaten. Ha salaten i en serveringsbolle. 

Tips

♥ Jeg brukte her pastatypen som kalles cavatelli, men du kan bruke hvilken som helst type pastafasong (penne (pastarør), fusilli (pastaskruer), farfalle (pastasløyfer) osv.)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift